Voleybol Filenin Sultanları Gabi'yi durduramadı! Ebrar Karakurt yıldızlaştı ama yetmedi

Filenin Sultanları Gabi'yi durduramadı! Ebrar Karakurt yıldızlaştı ama yetmedi

16.06.2022 - 08:07 | Son Güncellenme:

FIVB Milletler Ligi’nin ikinci etabında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, setlerde öne geçmesine rağmen ev sahibi Brezilya'ya mağlup oldu. Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt ve Cansu Özbay’ın performansları dikkat çekmesine rağmen maçın yıldızı ülkemizde uzun yıllar VakıfBank forması giyen Gabi Guimaraes oldu.

Filenin Sultanları Gabiyi durduramadı Ebrar Karakurt yıldızlaştı ama yetmedi

FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasını 3 galibiyet 1 mağlubiyet ile tamamlayan Filenin Sultanları ikinci haftanın ilk maçında ev sahibi Brezilya ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka Brezilya’nın 3-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Cansu Özbay ve Ebrar Karakurt performanslarıyla beğeni kazandı. Brezilya’nın galibiyetinde Gabi Guimaraes başrol oynadı. İşte detaylar…

Haberin Devamı

İLK MAÇTA İTALYA'YI DEVİRDİK
Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nde Ankara'da oynanan ilk hafta maçlarına oldukça formda başladı. Hande Baladın'ın yıldızlaştığı müsabakada A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya'yı set vermeden 3-0'la geçti.

ÇİN'E KAYBETTİK
A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk hafta müsabakalarının ikinci maçında Çin'le karşı karşıya geldi. Çin'in etkili oyununa karşılık vermekte zorlanan Filenin Sultanları, parkeden 3-1 mağlup ayrıldı.

BULGARİSTAN'A SET VERMEDİK
Çin yenilgisi sonrası Bulgaristan ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, tıklı tıklım seyirci önünde muhtşem bir performans sergiledi. Ebrar Karakurt'un damgasını vurduğu mücadeleyi Milliler, set vermeden kazandı

Haberin Devamı

Filenin Sultanları Gabiyi durduramadı Ebrar Karakurt yıldızlaştı ama yetmedi

ANKARA'DA MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ
Ankara'da oynanan 4. maçta ise Milliler muhteşem bir geri dönüle imza attı. Filenin Sultanları 1-0 geriye düştükleri maçı çevirdi ve Belçika'yı 3-1'le geçti. Türkiye'de öne çıkan isimler İlkin Aydın ve Zehra Güneş oldu.

BREZİLYA'DA YENİ KAPTAN GABİ
Gabi Guimaraes, Brezilya Milli Takımı’nın yeni kaptanı olarak duyuruldu. Brezilya milli takımının yeni kaptanının Gabi Guimaraes olduğunu milli takım kariyerini sonlandıran eski kaptan Natalia Zilio açıkladı.

CANSU DURDURDU! ÖNDE BAŞLADIK
Kritik mücadelenin ilk setinde A Milli Kadın Voleybol Takımı oldukça etkili başladı. Filenin Sultanları’nda özellikle Cansu Özbay rakiplerine sayı izni vermedi. Üst üste alınan blok sayılarında oldukça etkili performans gösteren Cansu Özbay ilk sete damgasını vurdu. A Milli Kadın Voleybol Takımı ilk seti 25-19 önde tamamladı.

Filenin Sultanları Gabiyi durduramadı Ebrar Karakurt yıldızlaştı ama yetmedi

GABİ'Yİ DURDURMADIK, 20 SAYI ATTI
Brezilya maça moralsiz başlasa da üstündeki şoku çabuk atlattı. A Milli Kadın Voleybol Takımı’na karşı üç sette 25-23’lük üstünlük kurarak maçı 3-1 kazanan Brezilya’da Gabriela Guimaraes gösterdiği performansla maçın yıldızı oldu. Brezilya’nın galibiyetinde büyük rol oynayan Gabriela Guimaraes tam 20 sayı üretti. Gabriela Guimaraes’e eşlik eden isimler 18 sayıyla Kisy ve 14 sayıyla Carol oldu.

Filenin Sultanları Gabiyi durduramadı Ebrar Karakurt yıldızlaştı ama yetmedi

GABİ'DEN İTİRAF: ÇOK HATA YAPTIM
Uzun yıllardır Vakıfbank forması giyen ve Brezilya Milli Takımı ile dün gece Filenin Sultanları'na karşı mücadele veren Gabi, maç sonu açıklamasında; 'Takıma geri döndüğüm için çok mutluyum. Elbette zor bir maç olacağını biliyorduk. Maçın başında çok hata yaptım ve takıma en iyi şekilde yardımcı olamadım. Daha iyi olacağımın farkındayım. Daha az hata ve daha iyi oynayacağım. İlk setten sonra servisi biraz daha zorlamaya başladık. Bu oyunumuzu daha kolaylaştırdı. Biraz daha akıllı oynadık ve blokları daha iyi kullandık. Sonra oyun bizim için değişti. Herkes sonuna kadar savaştı. Evimizde oynamak harikaydı. Brezilya halkı voleybolu çok seviyor. Taraftarımız maçın başından sonuna kadar bizi destekledi ve bu sahada fark yarattı. Umarım bir sonraki maçta da gelip, bizi desteklerler.' dedi.

Haberin Devamı

EBRAR DİKKAT ÇEKTİ
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın FIVB Milletler Ligi’nin Ankara’da düzenlenen ilk etabında muhteşem bir performans gösteren Ebrar Karakurt, Brezilya maçında da dikkatleri üzerine çekti. Ebrar Karakurt, Brezilya karşısında 21 sayı üretse de mağlubiyete engel olamadı. Filenin Sultanları’nda Zehra Güneş, Tuğba Şenoğlu ve Eda Erdem Dündar da 10’ar sayılık performans gösterdi.

Haberin Devamı

SIRADAKİ RAKİP SIRBİSTAN
Millilerimiz, Milletler Ligi’nin ikinci haftasında 14-19 Haziran 2022 tarihlerinde Brezilya’da oynayacak. Brezilya ile açılış yapan Filenin Sultanları sırasıyla Sırbistan , Almanya ve Güney Kore ile karşı karşıya gelecek. Türk taraftarlar özellikle 2020 Tokyo Olimpiyatlarında dramatik şekilde kaybettiğimiz Güney Kore maçını bekliyor.