Voleybol Filenin Sultanları'nın yıldızı Ebrar Karakurt: Olimpiyatlarda Milli Marşımızı söylemek istiyorum

Filenin Sultanları'nın yıldızı Ebrar Karakurt: Olimpiyatlarda Milli Marşımızı söylemek istiyorum

23.01.2024 - 14:59 | Son Güncellenme:

Kariyerine Rusya'da devam eden ve Filenin Sultanları ile tarihi başarılar elde eden Ebrar Karakurt verdiği röportajda dikkat çeken sözler sarf etti.

Filenin Sultanlarının yıldızı Ebrar Karakurt: Olimpiyatlarda Milli Marşımızı söylemek istiyorum

Filenin Sultanları ile büyük bir kahraman olarak geçirdiği bir yazın ardından Rusya'ya, Lokomotiv Kaliningrad transfer olan Ebrar Karakurt, İtalyan basınından Volley News'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Haberin girişinde Ebrar'dan şu sözlerle bahsedildi: Ebrar Karakurt, kadın voleybol sahnesinde çizgi roman sanatçısı Alan Moore'un uzman ellerinden çıkmış gibi görünen eşsiz bir karakter... Yetenekli, öngörülemez, coşkulu ve hatta bazen kışkırtıcı olan Türk pasör çaprazı, rakip taraftarlar tarafından beğenilmeyen ve kendisi tarafından inanılmayacak kadar sevilen oyuncunun prototipini mükemmel bir şekilde temsil ediyor."

EBRAR: RUSLARA KARŞI ÖNYARGIM VARDI
Ebrar, Rusya'daki yeni macerana başlayalım. Sizi Lokomotiv Kaliningrad'ı tercih etmeye iten sebepler nelerdi?
"Lokomotiv'in teklifini kabul ettim çünkü Kaliningrad diğer Rus şehirlerinden daha sıcak (Gülerek) VakıfBank'ta oynadığım dönemde burada bir Şampiyonlar Ligi maçı oynamıştım; o zaman binanın atmosferini çok etkileyici buldum. Üstelik İtalya maceramın artık sona erdiğini hissediyordum. Bu nedenle Lokomotiv'in başka bir yola çıkıp yeni bir deneyim yaşama teklifini kabul etmeye karar verdim. Zorlukları seven bir insanım ama şunu söylemeliyim ki her şey beklediğimden daha iyi gidiyor ."

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarının yıldızı Ebrar Karakurt: Olimpiyatlarda Milli Marşımızı söylemek istiyorum

Rusya'daki yaşama, yemek ve kültüre nasıl uyum sağladınız?
“Dürüst olmak gerekirse Ruslara karşı önyargım vardı ve oldukça soğuk olduklarını düşünüyordum. Ancak buraya geldikten sonra bunun doğru olmadığını anladım. Takım arkadaşlarım, yönetim, kulüpte çalışan herkes her zaman çok yardımsever ve sıcak davrandılar. Zaten yurtdışında çalmış biri olarak Rus ve Türk kültürlerinin çok da farklı olmadığını söyleyebilirim. Sevdiğim Rus yemekleri var; Ancak Türk mutfağını gerçekten çok özledim .”

Peki asıl amacınız nedir?
"Rusya'nın şampiyonu olmak ".

VNL ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyalar ve bir sonraki Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı: Türk milli takımıyla geçen yaz nasıl geçti?
“Kazanmak için gereken her şeyi kazandık. Ancak ulaşılması gereken başka birçok hedef var: Hala zaferlere açım! “

Filenin Sultanlarının yıldızı Ebrar Karakurt: Olimpiyatlarda Milli Marşımızı söylemek istiyorum

VNL ve Paris Olimpiyatları 2024 yazının en önemli uluslararası etkinlikleri olacak. bunu düşünüyor musunuz?
“İki turnuvayı da kazanıp, milli marşımızı söylemek istiyorum. Türkiye'yi voleybol dünyasının en başarılı ülkesi haline getirmek için çok çalışacağım."

Haberin Devamı

Yabancılardan her zaman önemli performanslar beklenen Rusya Ligi'nde bu kadar baskı altında oynamak nasıl bir duygu?
“Dışarıdan baskı görmediğimde ve kendime çok fazla baskı uygulamadığımda sahada elimden gelenin en iyisini yapabiliyorum. Sadece takıma yardım etmeyi düşündüğümde her zaman başarılı oluyorum: sayı almak ve bitirici olmak benim oyun tarzımın bir parçası."