Voleybol FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olan Filenin Sultanları Türkiye'ye döndü

FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olan Filenin Sultanları Türkiye'ye döndü

18.07.2023 - 16:49 | Son Güncellenme:

FIVB Milletler Ligi'nde finalde Çin'i 3-1 yenerek mutlu sona ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımımız yurda döndü. Dünya sıralamasında zirveye çıkan 'Filenin Sultanları' İstanbul Havalimanı'nda görkemli biçimde karşılandı.

FIVB Milletler Ligi'nde yarı finalde ABD'yi finalde ise Çin'i devirerek şampiyon olan ve göğsümüzü kabartan A Milli Kadın Voleybol Takımımız yurda döndü.

Haberin Devamı

Milli takım düzeyinde 6. uluslararası kupasını kazanan Filenin Sultanları, görkemli biçimde karşılandı. İstanbul Havalimanı'nda büyük kalabalık dikkat çekerken, milli oyunculara çiçek verildi. 

ÜSTÜNDAĞ: AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA HEDEF ALTIN MADALYA

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yaptığı açıklamada, "Çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Ülkemize böyle bir gurur yaşattığımız için çok mutluyuz, çok gururluyuz. Burada herkesin emeği, katkısı var. Kulüplerimizin büyük bir pay sahipliği var. İsmini sayamadığım katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu gururla yaşamak güzel bir şey. Daha yolun başındayız. Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalya hedefliyoruz. Bu turnuvada şampiyon olmakla kalmadık tarihte ilk defa Sultanlar dünya sıralamasında birinci sıraya geldi. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

1/14

2/14

3/14

4/14

5/14

6/14

7/14

8/14

9/14

10/14

11/14

12/14

13/14

14/14

SANTARELLİ: DÜNYADA BİR NUMARAYIZA Milli Takım Başantrenörü Santarelli "Bana inandıkları için teşekkür ediyorum. Bunun tadını çıkaracağız, dünyada bir numarayız" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kaptanı Eda Erdem ise duygularını şöyle dile getirdi: "Bugün karşınızdayız. Bizi şampiyonluğa inandıran bir koçla, bizi yalnız bırakmayan federasyonumuzla karşınızdayız. Takımımla gurur duyuyorum. Bu bizim başarı hikayemizin bir başlangıç noktası. Bu tarihi başarıda benim de adımın olması gerçekten mutluluk verici. Bizi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bizi izleyen insanların duaları ve enerjileri gerçekten bize geçti. Birlikte başardık. Bayrağımızı her zaman gururla dalgalandıran voleybolla kalın. Teşekkür ediyorum."

FIVB Milletler Liginde şampiyon olan Filenin Sultanları Türkiyeye döndü

MELISSA VARGAS EN DEĞERLİ OYUNCU SEÇİLMİŞTİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızları dev organizasyonda gösterdikleri performansla dikkat çekti Melissa Vargas turnuvanın MVP'si oldu. FIVB Voleybol Milletler Ligi ödül töreninde en iyi birinci orta oyuncu Zehra Güneş seçildi. En iyi libero ise Gizem Örge oldu. En iyi pasör çaprazı ödülünün sahibi Melissa Vargas, turnuvanın MVP'si seçildi.

ASTRONOMİK GELİR KASADA 

FIVB Voleybol Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuva boyunca kazandığı 12 galibiyette 114 bin dolarlık gelir elde etti. 3 mağlubiyette 13 bin 500 dolar kazanan ay-yıldızlılar, şampiyonlukla birlikte 1 milyon 127 bin 500 dolarlık ödülün sahibi oldu. 

Haberin Devamı

 

Yazarlar