Magazin Fransa'da 'cinsel taciz' skandalı! Federasyon başkanına soruşturma

Fransa'da 'cinsel taciz' skandalı! Federasyon başkanına soruşturma

16.09.2022 - 18:27 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın en büyük ligleri arasında gösterilen Fransa'da büyük bir skandal yaşandı. Fransız basını, Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet hakkındaki 'cinsel taciz' iddialarının ardından soruşturma başlatıldığını öne sürdü.

Fransada cinsel taciz skandalı Federasyon başkanına soruşturma

Fransa'da büyük bir skandal patlak verdi. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet'le ilgili ortaya atılan 'cinsel taciz' iddialarının ardından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Liberation'da yer alan haberde; Noel Le Graet'in Fransa Futbol Federasyonu'nda görev alan çok sayıda çalışana SMS göndererek cinsel tacizde bulunduğu iddiaları sonrası bakanlık devreye girdi. Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera'nın çok sayıda suçlama ve suçlamaların basına yansımasının ardından inceleme başlatılması talimatı verdiği kaydedildi. Fransa Spor Bakanı'nın, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet'i makamına çağırarak konu hakkında açıklama yapmasını istediği vurgulandı.

Fransada cinsel taciz skandalı Federasyon başkanına soruşturma

Fransa Spor Bakanlığı bu gelişmelerin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Noel Le Graet yönetimindeki Fransa Futbol Federasyonu'nun son döneme ait tüm raporlarını Spor Bakanlığına ileteceği kaydedildi. Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera'nın düzeyi ne olursa olsun tüm çalışanların birbirine mutlak saygı duyarak cinsiyeti ve cinsel olmak üzere her türlü ayrımcılık ile şiddetin önlenmesi adına faaliyetlerini sürdürmesini hedeflediği belirtildi.

Haberin Devamı

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet'le ilgili suçlamaların 2011'e kadar dayandığı vurgulandı. Cinsel içerikli SMS alan kişilerin çok sayıda isimsiz şikayet mektubunu Spor Bakanlığı'na ilettiği kaydedildi. İddialar arasında Fransa Futbol Federasyonu bünyesinde çalışan çok sayıda kadının "tacize uğramış hissettiği için" istifa kararı aldığı belirtildi. Fransa Futbol Federasyonu kısa bir süre önce bir açıklama yaparak "karalama yaptığı" gerekçesiyle So Foot dergisi hakkında suç duyusunda bulunulduğunu açıklamıştı.