Fransa Ligue 1 Fransa'da Francesco Farioli fırtınası! PSG'ye de şans tanımadı

Fransa'da Francesco Farioli fırtınası! PSG'ye de şans tanımadı

16.09.2023 - 11:37 | Son Güncellenme:

Alanyaspor'dan ayrılmasının ardından Fransa temsilcisi Nice'in başına geçen Francesco Farioli, Ligue 1'de adeta fırtınalar estiriyor. Farioli yönetimindeki Nice son olarak PSG'yi de devirmeyi başardı.

Fransada Francesco Farioli fırtınası PSGye de şans tanımadı

Süper Lig'de Alanyaspor ve Fatih Karagümrük'ü çalıştıran Francesco Farioli, Temmuz ayında Fransa Lig 1 ekiplerinden Nice takımının başına geçti. Tecrübeli teknik adam yeni takımında henüz mağlubiyet yüzü görmezken, son olarak PSG'yi deplasmanda devirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KARİYERİ

Türkiye kariyerine Alanyaspor'da Teknik Direktör Çağdaş Atan'ın yardımcısı olarak başlayan Francesco Farioli, Mart 2021'de bir başka Süper Lig ekibi olan Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü olmuştu. İstanbul ekibinde başarılı bir grafik çizen İtalyan çalıştırıcının bir sonraki durağı ise daha önceden yardımcı antrenör olarak görev yaptığı Alanyaspor olmuştu.

YOLLAR AYRILDI

Aralık 2021'den Şubat 2023'e kadar görevde kalan Farioli, 47 maçta 1.55 puan ortalaması tutturmuştu. 34 yaşındaki çalıştırıcı görevini Ersun
Yanal'a devrederek Akdeniz temsilcisi ile yollarını ayırmıştı.

NICE TAKIMINA İMZA ATTI

Kariyer basamaklarını birer birer tırmanan İtalyan çalıştırıcının yeni adresinin ülkesi olması beklenirken genç çalıştırıcı ters köşe yaptı. Fransız ekiplerinden Nice, Francesco Farioli'nin yeni teknik direktörleri olduğunu resmen açıklamıştı.

Haberin Devamı

NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR

Francesco Farioli yönetimindeki Nice, ligde henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Fransa temsilcisi, çıktığı 5 maçta 3 beraberlik ve 2 galibiyet almayı başardı.

PSG'Yİ EVİNDE YIKTI

Fransa Lig 1'in 5. haftasında Nice, PSG ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı konuk ekip Nice 3-2'lik skorla kazandı. Nice'e PSG karşısında galibiyeti getiren golleri 21 ve 68. dakikalarda Moffi ile 53. dakikada Laborde atarken PSG'nin sayılarını 29 ve 87. dakikalarda Mbappe kaydetti. İlk 5 haftayı namağlup geçen Nice, 9 puanla ikinci sırada bulunuyor. PSG ise 8 puanla 3. sırada yer alıyor.