Dünyadan Futbol Futbol kulüplerine ayrı yasa

Futbol kulüplerine ayrı yasa

10.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Demirören’in isteğine Bakan Kılıç’tan destek geldi. Buna göre futbol ayrı, bağımsız bir düzenlemeyle yasal çerçeveye alınacak

Futbol kulüplerine ayrı yasa

LÜTFÜ ÖZEL

Haberin Devamı

YAKLAŞIK iki hafta önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Ankara’da yapılan Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ve çok sayıda yetkilinin yer aldığı toplantının sonuçları alınmaya başladı. Bakanlık ve Federasyon kaynaklarından edinilen bilgilere göre iki ayrı taraf gibi görünen Bakanlık-Kulüpler arasında yasa üzerinde mutabakat sağlandı. Buna göre futbolun ayrı, bağımsız bir düzenlemeyle yasal çerçeveye alınması ufak tefek bazı pürüzler dışında artık gündemde. Bakan Suat Kılıç’ın da onay verdiği bu tablonun ana hattının ise UEFA kriterleri olacak.

%90 TAMAM
FUTBOL Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in de ‘Yüzde 90 tamam’ dediği düzenleme Futbol Kulüpleri Yasası başlığında ele alınıyor. Buna göre yasanın ortaya çıkıp yürürlüğe girmesiyle bugüne kadar yapıan uygulamalarla kangren hale gelmiş, kulüpleri borç batağında boğmuş bütün ‘alışkanlıkların’ sona ermesi bekleniyor. Daha açık deyişle futbolumuz artık özellikle mali olarak kelimenin tam anlamıyla zapturapt altına alınacak.

Haberin Devamı

Bu arada yasal düzenlemenin İngiltere’nin Premier Ligi’ne benzer bir yapılanma içermeyeceği de gelen bilgiler arasında. Futbol dışında kalan amatör branşların yeniden yapılanmalarına ilişkin yasa ise ayrıca ele alıncak.