Dünyadan Futbol Futbola Amerika damgası!

Futbola Amerika damgası!

08.01.2015 - 11:03 | Son Güncellenme:

Liverpool ve İngiltere Milli Takımı kaptanı Steven Gerrard'in önümüzdeki sezon için Amerika Ligi takımlarından LA Galaxy ile resmen antlaşmasını duyurmasının ardından Gerrard kariyerine Amerika'da devam edeceği için çok mutlu olduğunu ve heyecan ile yeni sezonu beklediğini söyledi.

Futbola Amerika damgası

1998 yılında başladığı Liverpool kariyerine yeni sezondan itibaren Amerika'da sürdürmeyi planlayan Gerrard, futbolda yeni yeni yükselen bu ligi seçen son Avrupalı efsane futbolcu oldu.

Haberin Devamı

Futbol hayatlarının çoğunu Avrupa'da üst düzey takımlarda geçiren yıldız isimler kariyerinin son dönemlerinde ise yüksek rakamlar kazandıkları için Amerika Ligi takımlarını seçiyorlar. Avrupa Kıtası'nda oynadıkları futbol ile efsane haline gelen Franz Beckenbauer,Johan Cruyff ,Alessandro Nesta, David Beckham ve Thierry Henry gibi isimler futbol kariyerlerini Amerika'da tamamlayan bazı eski yıldız isimler.

Steven Gerrard'ın önümüzde ki sezon LA Galaxy forması giyecekken rakipleri de yine Dünya futbolunun tanınmış isimleri olacak. Geçen sezon başında New York City takımına transfer olan David Villa ve Frank Lampard ayrıca 2014 yılı sonunda New York Cosmos takımına imza atan İspanyolların en önemli forvetlerinden Raúl González bu isimlerden bazıları.