Futbol Futbolda yeni sayfa! İmzalar resmen atıldı...

Futbolda yeni sayfa! İmzalar resmen atıldı...

20.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dört büyük kulüp Bankalar Birliği ile yeni bir anlaşma yaptı. Daha önce 5 senelik olarak atılan imzalar, 9 yıl olarak revize edildi. TFF Başkanı Özdemir törende yaptığı açıklamada, “Günü kurtarmak için değil, gelecek adına adımlar atıyoruz” dedi

Futbolda yeni sayfa İmzalar resmen atıldı...


Dört büyük kulüp, yeniden yapılandırma için Bankalar Birliği ile yeni bir anlaşma imzaladı.
Törene, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yanı sıra Ziraat Bankası, Halkbank, Denizbank ve Yapı Kredi’nin genel müdürleri de katıldı.
Anlaşmaya göre daha önce imzalanan 2 yılı anapara ödemesiz ve 5 senelik olan anlaşma, 9 yıl olarak revize edidi. 7+2 yıl olarak imzalanacak anlaşmaya göre kulüpler 2 yıl boyunca anapara ödemesi yapmayacak. Anapara ödemesi 3. yıldan itibaren başlayacak.

Türk futbolunun geleceği için yeni bir sayfa açıldığını belirten TFF Başkanı Özdemir, “Türk futbolunun mali sorunları var. Pandemi, süreci daha da zorlaştırıyor. Böyle bir dönemde, bu anlaşma kulüpleri rahatlatacaktır. Nefes alacaklar ve önlerini görebilecekler. TFF olarak temel amacımız, kulüplerin sürdürülebilir finansal yapıya kavuşmalarıdır” dedi.

İki yıldır harcama limitlerine titizlikle uyulduğunu sözlerine ekleyen Nihat Özdemir şöyle devam etti: “Türk futbolunun kurtuluşu mali disiplinde. Özellikle takımların UEFA’dan ceza almasını istemiyoruz. Günü kurtarmak için değil, gelecek adına adımlar atıyoruz. Yeni spor kulüpleri yasasının da kısa sürede çıkmasını bekliyoruz. Kulüplerimize zor günlerinde destek çıkan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Futbolda yeni sayfa İmzalar resmen atıldı...

Demirören’e teşekkür

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise bu anlaşmanın üç yıllık bir süreç olduğunu belirtti ve o dönemin TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e teşekkür etti. Mali disiplinin her zamankinden daha önemli olduğunu vurgulayan Cengiz, “Biz sporcu alamadık, onun cezalarını çektik. Sporla yatıp kalkan, halkımıza da mutluluklar ve iyi seyirler diliyorum” dedi.

‘Bu anlaşmanın kıymetini bilelim’
Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Bankalar destek vermeseydi, Türk futbolunu ileriye taşıyamayacaktık” dedi. Pandemide çok zorlandıklarını hatırlatan siyah-beyazlı kulübün patronu, “Bu anlaşma ile bugünü kurtarmış olabiliriz ama geleceği kurtarmak mali disipline sahip çıkması gerekmektedir. Yeni yapılandırmanın kıymetini bilelim. Umarım başarılarımızla bu desteklere karşılık veririz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sürece sonradan dahil olduk’
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Biz bu sürece son bir senede dahil olduk. Uymak için uğraşacağız, uymadığımız dönemler de olacaktır” dedi. Sarı-lacivertli kulübün başkanı şöyle devam etti: “Eylül, ekim ayında bu süreci tamamlamayı planlıyorduk ama sandığımızdan daha uzun sürdü. Önemli olan bundan sonrası. Şartlara uymak için elimizden geleni yapacağız, uyamadığımız dönemler de olacaktır.”

‘Kurallara uymak bir zorunluluk’
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da UEFA Finansal Fair-Play kurallarına uymanın bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Bugüne kadar yapılan ihlallerin kulüpleri bu noktaya getirdiğini belirten Ağaoğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa Bankalar Birliği ve TFF, kulüplerin Finansal Fair-Play ihlalinin önüne geçtiğini görüyoruz. Bu kurallara uymayan, cezayı UEFA’dan önce Bankalar Birliği’nden yiyecek” ifadelerini kullandı.

Yazarlar