Galatasaray Galatasaray, Fenerbahçe'nin eski yıldızına talip! Dev bonservisle ayrılmıştı

Galatasaray, Fenerbahçe'nin eski yıldızına talip! Dev bonservisle ayrılmıştı

14.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından hız kesmeden transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı takımın, Fenerbahçe'nin eski yıldızını transfer etmek istediği iddia edildi. Tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertlilere dev bir transfer geliri kazandırmıştı.

Galatasaray, Fenerbahçenin eski yıldızına talip Dev bonservisle ayrılmıştı

Galatasaray Kulübü'nde Dursun Özbek'in başkan seçilmesi sonrası transfer çalışmaları hız kazandı. Sarı-kırmızılılar transfer döneminin başlamasına kısa bir süre kala rotasını tamamen gelecek sezon planlamasına çevirdi. Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye dev bir bonservis bedeli kazandırarak ayrılan oyuncu için transfer girişimlerine başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

CENK ERGÜN DÖNMEYE HAZIRLANIYOR

Sarı-kırmızılılarda Dursun Özbek'in seçilmesinin ardından Cenk Ergün'ün göreve getirilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılıların seçim öncesi iki adaya da eşit mesafede yaklaşan profesyoneli futbol yapılanmasında görevlendirmeye hazırlandığı öğrenildi.

Galatasaray, Fenerbahçenin eski yıldızına talip Dev bonservisle ayrılmıştı

TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞI SÜRÜYOR

Galatasaray'da öte yandan teknik direktör arayışları da devam ediyor. Sarı-kırmızılılarda Dursun Özbek ve kurmaylarının Domenec Torrent'le bir araya geldikten sonra karar vereceği olası bir ayrılık durumunda yeni isimlere yönelineceği kaydedildi.

HÜCUM HATTINDA KRİZ

Süper Lig devinde geçtiğimiz sezon gösterilen başarısız performansta hücum hattına da çok sayıda eleştiri geldi. Brentford'dan kiralanan Halil Dervişoğlu sezonun sona ermesiyle birlikte Ada temsilcisine geri döndü. Zamalek'ten bonservisi alınması beklenen Mostafa Mohamed'in ödemesi ise henüz yapılamadı. Galatasaray'da Mısırlı santraforun geri dönmesi halinde eldeki tek santrafor Bafetimbi Gomis olarak kalacak. Öte yandan Mbaye Diagne konusunda da belirsiz süreç devam ediyor.

Haberin Devamı

Galatasaray, Fenerbahçenin eski yıldızına talip Dev bonservisle ayrılmıştı

KOSOVA BASINI DUYURDU

Sarı-kırmızılılarda tüm bu gelişmeler sıcaklığını korurken Kosova basınından flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı. Kosovan Football'da yer alan habere göre; Galatasaray, Lazio'da forma giyen Vedat Muriqi'yi transfer etmek için harekete geçti. Sarı-kırmızılıların bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Kosovalı oyuncu için yoğun mesai harcadığı belirtildi.

Galatasaray, Fenerbahçenin eski yıldızına talip Dev bonservisle ayrılmıştı

İKİNCİ YARIYI MALLORCA'DA GEÇİRDİ

Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen Vedat Muriqi, Lazio'da geçirdiği ilk devrenin ardından ara transfer döneminde Real Mallorca'ya kiralandı. 28 yaşındaki santrafor geçtiğimiz sezon 31 müsabakada forma giydi. Vedat Muriqi bu süreçte rakip fileleri 5 kez havalandırma başarısı gösterdi. Tecrübeli futbolcu takım arkadaşlarına 4 asist yaptı.

Vedat Muriqi'nin Serie A'ya Uzanan Hikayesi

SÖZLEŞMESİ 2025'TE SONA ERECEK

Kosova'da KF Liria altyapısında futbola başlayan Vedat Muriqi daha sonra sırasıyla KF Teuta, KS Besa Kavaje, Giresunspor, Gençlerbirliği, Rizespor, Fenerbahçe, Lazio ve Real Mallorca formaları giydi. Tecrübeli santraforun Serie A ekibi Lazio ile olan sözleşmesi 2025'te sona erecek. Vedat Muriqi'in güncel piyasa değeri 7 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Galatasaray, Fenerbahçenin eski yıldızına talip Dev bonservisle ayrılmıştı

EN YÜKSEK BONSERVİS KAZANDIRANLAR LİSTESİNDE

Vedat Muriqi, Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olduğu dönemde sarı-lacivertlilere dev bir bonservis geliri kazandırdı. Lazio, Kosovalı santrafor için Süper Lig devine 19 milyon 920 bin euro bonservis bedeli ödedi. Tecrübeli golcü, Elvir Baljic'in Real Madrid'e transferinin ardından Fenerbahçe'ye en fazla bonservis geliri kazandırarak ayrılan isim oldu.

Ibrahimovic'in mükemmel soyunma odası konuşması