Basketbol Galatasaray Nef'te Andreas Pistiolis'ten Fenerbahçe Beko itirafı! 'İki takım arasındaki fark buydu'

Galatasaray Nef'te Andreas Pistiolis'ten Fenerbahçe Beko itirafı! 'İki takım arasındaki fark buydu'

04.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 23'üncü haftasında Fenerbahçe Beko, Galatasaray Nef'i farklı mağlup etti. Sarı-kırmızılıların farklı yenilgisi sonrası Andreas Pistiolis'in yaptığı açıklama dikkat çekti.

Galatasaray Nefte Andreas Pistiolisten Fenerbahçe Beko itirafı İki takım arasındaki fark buydu

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 23'üncü haftasında Galatasaray Nef'i 86-64'lük skorla devirdi. Sarı-lacivertlilerin farklı zaferi sonrası Galatasaray Nef Başantrenörü Andreas Pistiolis'in açıklamaları dikkat çekti.

Haberin Devamı

Pistiolis iki takım arasındaki farkı açıkladı. Öte yandan Dimitris Itoudis de Anadolu Efes maçı hakkında konuştu.

F.BAHÇE İLK ÇEYREKTE FARKI AÇTI

Dev derbiye etkili başlayan taraf Fenerbahçe Beko oldu. Pierre ile İsmet Akpınar'ın üst üste bulduğu 3 sayılık isabetlerle farkı bir anda 8 sayıya çıkartan sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 24-13 üstün tamamladı.

Fenerbahçe Beko'da ikinci çeyrekte yıldızlaşan isim Tarık Biberovic oldu. Fenerbahçe Beko rakibi karşısında ikinci çeyrekte üç sayılık performansını Melih Mahmutoğlu ile devam ettirdi. Galatasaray Nef'te Mcintyre'nin etkili olmasına izin vermeyen ev sahibi ekip devre arasında 47-25 önde girdi.

Galatasaray Nefte Andreas Pistiolisten Fenerbahçe Beko itirafı İki takım arasındaki fark buydu

FARKIN KAPANMASINA İZİN VERMEDİ

Dimitris Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe Beko üçüncü periyotta da etkili oyununu sürdürdü. Sarı-lacivertlilerde maçın başında olduğu gibi yeniden Pierre ile İsmet Akpınar önplana çıktı. Fenerbahçe Beko rakibi karşısında üçüncü çeyreği 63-45'lik skorla önde bitirdi.

Haberin Devamı

Son periyotta etkili başlayan taraf Galatasaray Nef oldu. Sadık Emir Kabaca ile McGee bulduğu basketlerle ilk 5 dakikada farkı 17 sayıya kadar düşüren sarı-kırmızılılara, Şehmus Hazer ve Samet Geyik'in sayıları dur dedi. Fenerbahçe Beko parkeden 86-64 galip ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 19'uncu galibiyetini aldı. Galatasaray Nef ise 13'üncü kez mağlup oldu.

Galatasaray Nefte Andreas Pistiolisten Fenerbahçe Beko itirafı İki takım arasındaki fark buydu

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Fenerbahçe Beko'nun Galatasaray Nef'i konuk ettiği mücadelenin son bölümünde sarı-lacivertli taraftarlar, yönetime olan tepkilerini dile getirdiler. Futbolda alınan 4-2'lik Beşiktaş yenilgisi, tepkileri artırırken Galatasaray Nef mücadelesinin son bölümünde tribünlerden 'Yönetim istifa, Ali Koç istifa' tezahüratları yapıldı.

PISTIOLIS'TEN F.BAHÇE İTİRAFI

Galatasaray Nef Başantrenörü Andreas Pistiolis, Fenerbahçe Beko karşısında alınan farklı mağlubiyet sonrası konuştu. Tecrübeli koç açıklamasında, "Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Galibiyeti hak ettiler. Bugün maça doğru bir mantalite ile başlayamadık ve geri dönmek çok zordu. Onlar kazanmayı daha çok istediler. İki takım arasındaki fark buydu. Sonraki maç için kendimize bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray Nefte Andreas Pistiolisten Fenerbahçe Beko itirafı İki takım arasındaki fark buydu

ITOUDIS: PIERRE'İN DÖNÜŞÜ ÇOK İYİ OLDU

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis ise, "Takımı tebrik ediyorum. Galatasaray galibiyetinin önemini çok iyi biliyoruz. Şu an kimyası biraz daha oturmuş çok iyi oynayan bir takım. Çok iyi atışları var, iyi basketbol oynuyorlar ve topu güzel kullanıyorlar. Ama biz kararlıydık ve baştan beri öndeydik. Dyshawn Pierre'in dönüşü çok iyi oldu. Güzel katkıda bulundu. Oynayan herkesin skora katkısı oldu. Galatasaray'ı 64 sayıda tutabildik. Çok mutluyuz, umarım taraftar da mutludur. Şimdi perşembe günü çok önemli bir maçımız var. Taraftarlarımızı davet ediyoruz çünkü onların desteği ve gücü takımımız için çok önemli" dedi.

Tecrübeli koç son olarak Euroleague'deki Anadolu Efes maçına da değindi. Dimitris Itoudis açıklamasında, "Bu maça eksiklerle çıktık ve çok büyük oynadık. Tabii ki bizim için çok önemli. Perşembe günü son EuroLeague şampiyonu olan Anadolu Efes'e karşı oynayacağız. Hala şansları var. Evimizdeyiz ve bu maçın önemini bilen bir takımız var. Şu ana kadar 3 kere oynadık. Onların artılarını ve zayıf yönlerini biliyoruz. Yarın video izleyeceğiz ve antrenmanımızı buna göre yapacağız. Çok detaya girmeye gerek kalmadan ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı