Fenerbahçe Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi! Merih Demiral transfer için kararını verdi

Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi! Merih Demiral transfer için kararını verdi

06.08.2023 - 13:35 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'deki yabancı kuralı sebebiyle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atalanta'da forma giyen Merih Demiral'ı transfer etmek istediği iddia edilmişti. Milli yıldız transfer için kararını verdi. Transferin önümüzdeki haftalarda resmiyet kazanacağı bildirildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi Merih Demiral transfer için kararını verdi

Atalanta'daki geleceği belirsizliğini koruyan milli yıldız Merih Demiral, Bergamo ekibinden ayrılmak üzere... Ağustos 2021'de Juventus'tan Atalanta'ya kiralanan Merih Demiral, gösterdiği performansla Gasperini'nin gözüne girmeyi başarmış ve Atalanta milli yıldızın bonservisini 21 milyon euro karşılığında Juventus'tan almıştı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezonun başında bonservisiyle Atalanta'ya transfer olan Merih Demiral performansında büyük düşüş yaşadı ve Gasperini tarafından yedek kulübesine çekildi.

Yaz transfer döneminde Atalanta'dan ayrılmayı kafasına koyan milli yıldız için Galatasaray ve Fenerbahçe'nin devrede olduğu iddia edilmişti.

İTALYA'DAN GALATASARAY İDDİASI

İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, Galatasaray'ın Atalanta'dan ayrılmak isteyen Merih Demiral ile ilgilendiğini iddia etmişti.

Habere göre stoper hattına yerli bir takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılıların Merih Demiral'ı gündemine aldığı iddia edilmişti. 

Galatasaray'da Victor Nelsson'un takımdan ayrılma ihtimaline karşın Merih Demiral'ın yakından takip edildiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi Merih Demiral transfer için kararını verdi

'FENERBAHÇE, MERİH DEMİRAL'I KİRALAYABİLİR'

Savunma bölgesine takviye yapmak isteyen Fenerbahçe gündemine altyapısında yetişem milli oyuncu Merih Demiral'ı aldığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin altyapısından yetişen ve İtalya Ligi Serie A’da Atalanta’nın kadrosunda yer alan Merih Demira’lın takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Milli oyuncu gelecek sezon farklı bir takımda mücadele etmek istiyor. Fanatik'te yer alan habere göre, Fenerbahçe, savunmasını güçlendirmek adına eski oyuncusu ile temasa geçti.

Atalanta’nın ise 25 yaşındaki oyuncunun bonservis bedelini 20 milyon Euro olarak belirlediği gelen haberler arasında yer alıyor.

Çizme basınında, Inter’in bu rakama çıkamayacağı yazılıyor. Tecrübeli futbolcu için Fener’in ise kiralama formülünü devreye sokabileceği iddia edildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi Merih Demiral transfer için kararını verdi

MERİH DEMİRAL TRANSFER İÇİN KARARINI VERDİ

Atalanta'dan ayrılmak isteyen Merih Demiral, kulübüne Inter'e transfer olmak istediğini bildirdi. TuttoAtalanta'da yer alan habere göre Inter, Ocak ayından beri Merih Demiral ile ilgileniyor.

Inter'de forma giyen Milan Skriniar'ın PSG'ye transfer olmasının ardından Inter'in Atalanta'dan Merih Demiral transferine son noktayı koymak istediği öne sürüldü. Haberde Merih Demiral'ın Inter dışında başka bir takımda formak giymek istemediği bilgisine yer verilirken gelen tüm teklifleri geri çevirdiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Merih Demiral'ın Inter'e transfer olmak istemesinin yanı sıra Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi de milli yıldızı kadrosunda görmek istiyor.

TuttoAtalanta'da yer alan haberin detayında "Merih Demiral, önceliğinin Inzaghi'nin liderliğindeki Inter'de formak giymek  olduğunu açıkça belirtti ve önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya varılacağına dair umutları artırdı." ifadelerine yer verildi.

Atalanta'nın Merih Demiral'dan boşalacak savunma hattına Hien'i transfer edebileceği aktarıldı. Merih Demiral'ın birkaç hafta içinde Inter ile resmi sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi Merih Demiral transfer için kararını verdi

FENERBAHÇE ALTYAPISINDA YETİŞİ PORTEKİZ'E GİTTİ

Demiral, 11 yaşındayken Karamürsel İdmanyurduspor formasıyla yeşil sahalara çıktı. 2011 yılında Fenerbahçe'nin altyapısına dahil edilen futbolcu, futbol kariyerine Fenerbahçe ile adım attı.

Merih Demiral, 2016 yazında Portekiz’in bölgesel ekiplerinden Alcanenense’ye transfer olarak yurt dışına açıldı.

Haberin Devamı

Burada çıktığı 18 maçta Portekiz’in Braga, Benfica ve Nacional gibi ülkenin önemli kulüplerinin de gözüne girdi. 2017 yılında Sporting Lizbon tarafından kiralanan oyuncu, 2018 yılında 200 bin euro bedelle Lizbon ekibine satıldı.

Portekiz İkinci Ligi’nde mücadele eden Sporting Lizbon B takımında şans bularak yeşil-beyazlı kariyerine başlayan Merih Demiral buradaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi Merih Demiral transfer için kararını verdi

ALANYASPOR'DA PARLADI İTALYANLAR KAPTI

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, Merih Demiral'ı 2018 yazında Sporting Lizbon'dan kiraladı. Merih Demiral, Güney ekibinde gösterdiği muhteşem performansıyla adından söz ettirdi. Alanyaspor, Merih Demiral'ın bonservisini 3.5 milyon euro karşılığında Sporting Lizbon'dan aldı.

Merih Demiral, Alanyaspor'da İtalya kariyerinin başlangıcına sebebiyet verecek harika bir sezonu geride bıraktı. İtalya Seria A ekiplerinden Sassuolo, önce kiralık olarak kadrosuna kattığı Merih Demiral'ın bonservisini 8 milyon euro karşılığında Alanyaspor'dan aldı.

Haberin Devamı

Juventus'un öncelikli satın alma opsiyonuyla birlikte Merih Demiral'ı kadrosuna dahil eden Sassuolo, milli yıldızı 6 ay sonra 19.5 milyon euroya Juventus'a gönderdi.

Juventus'ta 2 sezon forma giyen Merih Demiral, 2021 yazında Atalanta'ya kiralık olarak gönderildi. Atalanta geçtiğimiz sezonun başında Merih Demiral'ın bonservisini 21 milyon euroya almıştı.

A MİLLİ TAKIM'IN EN ÖNEMLİ PARÇALARINDAN

Genç yaşta parlayarak İtalya'ya transfer olan Merih Demiral, 2018'den beri A Milli Takım'ın formasını giyiyor. 25 yaşındaki yıldız A Milli Takım ile 39 karşılaşmaya çıktı ve 2 gol kaydetti.

Galatasaray ve Fenerbahçe peşindeydi Merih Demiral transfer için kararını verdi

Yazarlar