Galatasaray Galatasaray'a Olimpiu Morutan piyangosu! Transfer iddialarını menajeri doğruladı

Galatasaray'a Olimpiu Morutan piyangosu! Transfer iddialarını menajeri doğruladı

15.06.2023 - 18:42 | Son Güncellenme:

Galatasaray'daki geleceği belirsizliğini koruyan Olimpiu Morutan konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. 24 yaşındaki oyuncuya yeni bir takımın talip olduğu öne sürüldü. Rumen futbolcunun menajeri Ioan Becali'nin bu iddiaları doğruladığı kaydedildi.

Galatasaraya Olimpiu Morutan piyangosu Transfer iddialarını menajeri doğruladı

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da gelecek sezon adına transfer çalışmalar başladı. Sarı-kırmızılılarda bir yandan da gözler takımdan ayrılacak isimlere çevrildi. Okan Buruk'un henüz hakkında karar vermediği Olimpiu Morutan'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Serie B ekiplerinden Pisa'nın satın alma opsiyonu maddesini kullanmadığı Rumen oyuncu için Serie A'dan iki takımın devreye girdiği belirtildi. Olimpiu Morutan'ın menajeri Ioan Becali'nin transfer iddialarını doğruladığı aktarıldı.

MOSTAFA MOHAMED, NANTES'TA KALDI

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Fransa Ligue 1 ekibi Nantes'a satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı Mostafa Mohamed konusunda karar çıktı. Nantes, Mısırlı santrforun bonservisini aldı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada transfer için 5 milyon 750 bin euro ödeneceği kaydedildi.

Sarı-kırmızılıların Kamuyou Aydınlatma Platformu'na konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Profesyonel futbolcumuz Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla'nın satın alma opsiyonu Football Club de Nantes tarafından kullanılmıştır. Football Club de Nantes Kulübü şirketimize net 5.750.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir."

Haberin Devamı

Galatasaraya Olimpiu Morutan piyangosu Transfer iddialarını menajeri doğruladı

MORUTAN, PISA'DA DİKKAT ÇEKTİ

Galatasaray'dan satın alma opsiyonuyla birlikte ayrılan bir diğer isim Olimpiu Morutan olmuştu. 24 yaşındaki Rumen orta saha, Serie B ekibinde dikkat çeken bir performans sergiledi.

Olimpiu Morutan, İtalya Serie B'de 35 maça çıktı. Rumen oyuncu bu karşılaşmalarda rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Olimpiu Morutan aynı süreçte takım arkadaşlarına 8 gol pası verdi.

Galatasaraya Olimpiu Morutan piyangosu Transfer iddialarını menajeri doğruladı

OPSİYON KULLANILMADI, SERİE A EKİPLERİ PEŞİNE DÜŞTÜ

Pisa ile Galatasaray arasındaki görüşmelerde sarı-kırmızılılar opsiyon maddesinde indirime gitmedi. Olimpiu Morutan için bu kez Serie A ekipleri devreye girdi. Serie A temsilcisi Atalanta'nın 24 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmak istediği belirtildi.

Atalanta'nın ardından Serie A'nın bir diğer ekibi Salernitana'nın da Olimpiu Morutan transferini düşündüğü aktarıldı. Tutto Salernitana'da yer alan habere göre; Olimpiu Morutan'ın Serie B'de gösterdiği performans Salernitana'yı etkiledi.

Galatasaraya Olimpiu Morutan piyangosu Transfer iddialarını menajeri doğruladı

Olimpiu Morutan'ın menajeri Ioan Becali'nin de Salernitana'nın ilgisini doğruladığı aktarıldı. Rumen oyuncunun Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Olimpiu Morutan'ın güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro.

Haberin Devamı

Universitatea Cluj altyapısında yetişen Olimpiu Morutan daha sonra Botosani, FCSB ve Galatasaray'da oynadı. Galatasaray, 2021-2022 sezonu başında Olimpiu Morutan için 4 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi. Romanya Milli Takımı'nda 7 maçta süre alan tecrübeli futbolcu 1 gol atma başarısı gösterdi.

Yazarlar