Galatasaray Galatasaray'a Wilfried Zaha piyangosu! Premier Lig'den talip çıktı

Galatasaray'a Wilfried Zaha piyangosu! Premier Lig'den talip çıktı

01.05.2024 - 19:15 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Wilfried Zaha bekleneni veremedi. Sarı-kırmıızlıların 31 yaşındaki yıldızına Premier Lig'den talip çıktığı öğrenildi.

Galatasaraya Wilfried Zaha piyangosu Premier Ligden talip çıktı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Wilfried Zaha ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sarı-kırmızılıların sezon başında bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattığı yıldız futbolcunun yeniden Premier Lig'e dönebileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gelecek teklifleri değerlendirmesinin beklendiği Wilfried Zaha'ya Premier Lig'den talip çıktığı belirtildi. İngiliz basınında yer alan habere göre; Fulham'ın Fildişi Sahilli yıldız futbolcuyla ilgilendiği kaydedildi.

Fulham'ın Wilfried Zaha transferi için kısa süre içerisinde Galatasaray'ın kapısını çalacağı vurgulandı. Galatasaray'ın 31 yaşındaki kanat oyuncusu için ne kadar bonservis bedeli talep ettiğinin bilinmediği aktarıldı.

Galatasaraya Wilfried Zaha piyangosu Premier Ligden talip çıktı

Fildişi Sahilli yıldız futbolcu bu sezon Galatasaray'da 39 karşılaşmada forma şansı buldu. Wilfried Zaha bu mücadelelerde 10 kez rakip fileleri havalandırdı. 31 yaşındaki hücum oyuncusu takım arkadaşlarına 5 asist yaptı.

Wilfried Zaha'nın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 14 milyon euro. Crystal Palace'ta futbola başlayan Wilfired Zaha daha sonra Manchester United'da da oynadı.

Haberin Devamı

YILLIK 4.3 MİLYON EURO

Galatasaray, Wilfried Zaha'ya sezon başında 2 milyon 330 bin euro imza parası ödedi. Sarı-kırmızılılar, başarılı futbolcuya yıllık 4 milyon 350 bin euro garanti ücret verileceğini belirtti.

Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Dazet Wilfried Armel Zaha ile transferi konusunda 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya net 2.330.000 Euro tutarında imza ücreti ve her bir futbol sezonu için net 4.350.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Yazarlar