Galatasaray Galatasaray'da ayrılık! Dünya yıldızı veda ediyor

Galatasaray'da ayrılık! Dünya yıldızı veda ediyor

24.02.2023 - 18:54 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar bu sezon bambaşka bir transfer politikası izledi. Sarı-kırmızılılar sezon başında yaptığı transfer şovunun ardından devre arasında da kadrosunu Nicolo Zaniolo ile güçlendirdi. Süper Lig devinin sezon başında transfer ettiği dünyaca ünlü yıldızın sezon sonunda takımdan ayrılacağı iddia edildi.

Galatasarayda ayrılık Dünya yıldızı veda ediyor

Galatasaray'da kurmaylar bu sezon yıldız transferleriyle Avrupa'da adından söz ettirdi. Juan Mata, Mauro Icardi, Sergio Oliveira, Lucas Torreira gibi dünyaca ünlü oyuncuları kadrosunda bulunduran sarı-kırmızılılarda sezon sonunda yaşanması beklenen ayrılık ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil ettiği dünyaca ünlü yıldızın ülkesine dönebileceği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların bu transfere onay vermesinin yakın olduğu belirtildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

YILDIZLARLA DOLU KADRO

Okan Buruk'u sezon başında takımın başına getiren Dursun Özbek ve kurmayları, taraftarları oldukça heyecanlandıracak bir transfer politikası izledi. Süper Lig devi sezon başında; Lucas Torreira, Fredrik Midtsjö, Leo Dubois, Dries Mertens, Juan Mata, Mauro Icardi, Milot Rashica ve Haris Seferovic gibi dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna dahil etti.

Galatasarayda ayrılık Dünya yıldızı veda ediyor

Sarı-kırmızılılar aynı zamanda Yusuf Demir, Kazımcan Karataş, Mathias Ross gibi geleceğe dönük transfer hamlelerinde de bulundu.

Haberin Devamı

Süper Lig devi ara transfer dönemine lider olarak girmesinin ardından eksik bulduğu mevkilere takviyeler yaptı. Sarı-kırmızılılar stoper tandemine Kaan Ayhan'ı dahil ederken, Roma'dan Nicolo Zaniolo transferiyle Avrupa'da yine adından söz ettirdi. Deprem felaketinin ardından ligden çekilme kararı alan Hatayspor'dan Sam Adekugbe sezon sonuna kadar kiralandı.

AYRILIKLAR YAŞANDI

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un sezonun ilk yarısında forma şansı vermediği ve gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratan isimlerle vedalaşıldı. Benfica'dan kiralanan Haris Seferovic'in sözleşmesi feshedildi. Sözleşmesi uzatılan Metehan Baltacı; sezon sonuna kadar Manisa FK'ya kiralandı.

Galatasarayda ayrılık Dünya yıldızı veda ediyor

İsmail Çipe'nin sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonucunda sonlandırıldı. Galatasaray'da sezonun ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan Patrick van Aanholt da PSV Eindhoven'a kiralandı.

JUAN MATA AYRILIYOR

Takvim'in haberine göre; Galatasaray'ın sezon başında 1+1 yıllığına kadrosuna kattığı Juan Mata konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların, İspanyol futbolcunun sözleşmesinde yer alan uzatma opsiyonu maddesini kullanmayacağı belirtildi.

Galatasarayda ayrılık Dünya yıldızı veda ediyor

İspanya 2. Lig ekiplerinden Las Palmas'ın Juan Mata'nın menajeriyle transfer için temaslarına başladığı kaydedildi. İspanyol oyuncuyu transfer etmek isteyen Las Palmas'ın Juan Mata ile sözleşme imzalamaya hazır olduğu vurgulandı. Juan Mata'nın da İspanya'da futbol oynamaya sıcak baktığı belirtildi.

Haberin Devamı

5 GOLE KATKI SAĞLADI

Galatasaray'ın sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil ettiği Juan Mata, şu ana kadar 12 resmi maçta forma şansı buldu. 34 yaşındaki on numara bu müsabakalarda rakip fileleri 3 kez havalandırma başarısı gösterdi. İspanyol futbolcu takım arkadaşlarına da 2 gol pası verdi.

Galatasaray'dan 1 milyon 900 bin euro maaş alan Juan Mata'nın sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 1 milyon 800 bin euro.

Galatasarayda ayrılık Dünya yıldızı veda ediyor

DEV TAKIMLARDA OYNADI

Real Oviedo altyapısında yetişen Juan Mata; Real Madrid altyapısında da forma giydi. Tecrübeli futbolcu daha sonra sırasıyla Valencia, Chelsea ve Manchester United'da oynadı. İspanyol oyuncu için toplam 71 milyon 430 bin euro bonservis bedeli ödendi. İspanya Milli Takımı'nda 41 kez forma giyen Juan Mata, 11 gol atma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Yazarlar