Galatasaray Galatasaray'da Juan Mata'nın durumu şaşırttı! Dünya Kupası bile var ama...

Galatasaray'da Juan Mata'nın durumu şaşırttı! Dünya Kupası bile var ama...

30.05.2023 - 22:07 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Fenerbahçe ile kıyasıya şampiyonluk yarışına giren Galatasaray mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızlı kulüpte birçok futbolcu kariyerinde bir ilki yaşarken İspanyol yıldız Juan Mata'nın durumu şaşırttı

Galatasarayda Juan Matanın durumu şaşırttı Dünya Kupası bile var ama...

Süper Lig'in 2022-2023 sezonunda mutlu sona Galatasaray ulaştı. 4 sene sonra şampiyon olan sarı-kırmızlı kulüpte birçok futbolcu kariyerinde bir ilki yaşadı. Aslan'da Juan Mata'nın durumu şaşırttı.

Haberin Devamı

SACHA BOEY
Galatasaray'ın sağ bekinin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Sacha Boey Galatasaray ile kariyerinde ilk kez mutlu sona ulaştı. Şampiyonluğun önemli parçalarından biri olan Boey daha önce kariyerinde Fransa Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

MERTENS
Uzun yıllar Napoli'de forma giyen Belçikalı yıldız Mertens'in kariyerinde kupa şampiyonlukları bulunuyordu. İtalya'da 33 sene sonra Napoli'nin şampiyonluk yaşamasının ardından Mertens de Galatasaray ile Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı.

Galatasarayda Juan Matanın durumu şaşırttı Dünya Kupası bile var ama...

VICTOR NELSSON
Danimarka ekibi Kopenhag'dan Galatasaray'a transfer olan Victor Nelsson kısa sürede takımın vazgeçilmezleri arasına girdi. Marcao'nun gidişi sonrası savunmada liderliği üstlenen Danimarkalı yıldız böylece kariyerindeki ilk kupasını ve ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

ABDÜLKERİM BARDAKCI
Sezon başında Konyaspor'dan 5.5 milyon bonservisle Galatasaray'a transfer olan Abdülkerim Bardakcı en başta uyum sorunu yaşasa da kısa sürede takıma adapte oldu. 2016-2017 sezonunda Konyaspor ile Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Bardakcı, ilk kez Süper Lig şampiyonluğuna Galatasaray ile ulaştı.

JUAN MATA
Listenin en ilginç futbolcusu ise hiç kuşkusuz Juan Mata. 35 yaşındaki İspanyol yıldızın kariyerinde kazanmadığı kupa kalmamasına rağmen bir türlü lig şampiyonluğuna ulaşamamıştı. Dünya Kupası şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 kez UEFA Kupası şampiyonluğu kazanan Mata, İspanya ve İngiltere'de kupa şampiyonlukları yaşamıştı. Yıldız isim böylece kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğuna ulaştı.

Galatasarayda Juan Matanın durumu şaşırttı Dünya Kupası bile var ama...

NICOLO ZANIOLO
Galatasaray'a devre arasında 15 milyon euro bedelle transfer olan Zaniolo kariyerinde, Roma'da Mourinho ile UEFA Koferans Ligi şampiyonluğunu elde etmişti. İtalyan yıldız böylece ilk kez lig şampiyonluğuna ulaştı.

KEREM AKTÜRKOĞLU
Galatasaray'ın oyun planındaki önemli isimlerinden biri olan Ankaragücü maçı öncesi 32 maçta 9 gol 8 asist yaptı. 2020 yılında sarı-kırmızılı takıma dahil olan Kerem böylece kariyerindeki hem ilk kupasını hem de ilk lig şampiyonluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Juan Matanın durumu şaşırttı Dünya Kupası bile var ama...

KAAN AYHAN
Devre arasında İtalyan ekibi Sassuolo'dan Galatasaray'a gelen Kaan Ayhan, Okan Buruk'un elini güçlendiren isimlerden biri oldu. Kaan Ayhan da kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğu yaşadı.

OKAN KOCUK
Galatasaray kariyerinde 2019-2020 yılındaki Süper Kupa şampiyonluğu bulunan Okan Kocuk böylece kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğuna ulaştı. Okan geçen sezonu Giresunspor'da kiralık olarak geçirmişti.

LEO DUBOİS
Kariyerinde UEFA Uluslar Ligi Şampiyonluğu bulunan Fransız yıldız Leo Dubois sezon başında geldiği Galatasaray ile kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğu yaşadı.

Galatasarayda Juan Matanın durumu şaşırttı Dünya Kupası bile var ama...

BERKAN KUTLU
Galatasaray'ın orta sahasında Okan Buruk'un kozlarından biri olan Berkan Kutlu takıma 2021 yılında dahil olmuştu. Kariyerinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan Berkan aynı zamanda ilk kupasını kazandı.

YUSUF DEMİR
Rapid Wien'den sezon başında Galatasaray'a transfer olan Yusuf Demir bu sezon 5 kez Süper Lig boy gösterdi. Yusuf kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğu yaşadı.

BARIŞ ALPER YILMAZ
Keçiörengücü'nden Galatasaray'a 2021 yılında dahil olan Barış Alper Yılmaz diğer oyuncular gibi kariyerinde ilk kez bu başarıyı elde etti.

Haberin Devamı

EMİN BAYRAM
Galatasaray alt yapısından yetişen Emin Bayram, Boluspor'da kiralık geçirdiği sezonun ardından 2022 Haziran'ında Galatasaray'a döndü. Gelecek vaad eden isimlerin başında gelen Emin Bayram da sarı-kırmızılı kulüp ile ilk kupasını kazandı.

SAM ADEKUGBE
Sezona Hatayspor ile başlayan Sam Adekugbe, yaşanan deprem sonra Hatay'ın ligden çekilmesiyle Galatasaray kadrosuna dahil olmuştu. Adekugbe kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğu yaşadı.

KAZIMCAN KARATAŞ
Sezon başında Altay'dan Galatasaray'a 1.1 milyon euro bonservisle transfer olan Kazımcan görev aldığı süre boyunca taraftardan tam not aldı. Şampiyonluk maçının ilk 11'inde yer alan Kazımcan kariyerinde ilk kez kupa kazandı.

Yazarlar