Galatasaray Galatasaray'da kritik Dursun Özbek-Erden Timur zirvesi! İki ayrılık ve transfer kararı

Galatasaray'da kritik Dursun Özbek-Erden Timur zirvesi! İki ayrılık ve transfer kararı

03.09.2023 - 12:59 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'ne tarihinde 17. kez katılma hakkı kazanan ve bu kulvarda iddialı olabilmek için takviye yapmayı hedefleyen Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ile başkanvekili Erden Timur toplantı yaptı. Transfer kararı alınırken, yolların ayrılacağı iki futbolcu netlik kazandı.

Galatasarayda kritik Dursun Özbek-Erden Timur zirvesi İki ayrılık ve transfer kararı

Molde'yi eleyerek tarihinde 17. kez Şampiyonlar Ligi'ne adını yazdıran Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de Gaziantep FK'yı deplasmanda 3-0 yenerek 2'de 2 yaptı. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri, 5. dakikada Kerem Aktürkoğlu, 64 ve 73. dakikalarda (pen.) ise Mauro Icardi kaydetti. Ligdeki toplam gol sayısını 4'e yükselten Arjantinli golcü, Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 3 kez ağları salladı, 1 de asist yaptı.

Haberin Devamı

Galatasarayda kritik Dursun Özbek-Erden Timur zirvesi İki ayrılık ve transfer kararı

KALESİNDE GOL GÖRMEDİ

Süper Lig'de ilk 3 maç sonunda kalesinde henüz gol görmeyen sarı-kırmızılılar transfer çalışmalarına odaklanmış durumda. Başkan Dursun Özbek ile başkanvekili Erden Timur, transfer için toplantı yaptı. 4 Eylül’de, Şampiyonlar Ligi’nde kadro bildirimi yapılacak olması nedeniyle flaş isimlerin takıma katılması için talimat verildi.

MADDE MADDE TÜM DETAYLAR

1 - Buruk’la yapılan görüşmede rota belirlendi

Özbek ve Timur, kritik zirve için ilk olarak teknik direktör Okan Buruk ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başarılı hocanın, Şampiyonlar Ligi’nde kadro bildirim tarihine kadar yani yarına kadar istediği isimlerin listesi alındı. Sarı-kırmızılı kurmaylar, atılacak son adımları belirledi ve Devler Ligi kadrosu için rota belirlendi.

Haberin Devamı

Galatasarayda kritik Dursun Özbek-Erden Timur zirvesi İki ayrılık ve transfer kararı

2 - Hedef geçen yılki gibi fırsat transferleri 

Galatasaray, geçtiğimiz yaz transfer döneminde de son gün flaş isimleri kadrosuna kattı. Mauro Icardi’nin yanı sıra Milot Rashica, Juan Mata, Mathias Ross ve Yusuf Demir, tam 1.5 saat içinde sarı-kırmızılı formayı giydi. Söz konusu 5 oyuncudan Icardi, takımın şimdiden efsaneleri arasına girerken, Rashica kazanılan şampiyonlukta pay sahibi oldu, Mata pek katkı veremese de takımdaki önemli isimlerin başında geldi. Geçen seneyi baz alan yönetim, yine benzer bir şekilde bombaları patlatabilir. Yani fırsat transferi için son saatler beklenecek. 

3 - Luyindama ve Midtsjö ile yollar ayrılacak

Cim Bom’un mevcut kadrosunda 16 yabancı oyuncu var. Ancak Süper Lig’deki kural nedeniyle bir takım A kadrosunda en fazla 14 yabancı uyruklu isim bulundurabilir. Bu doğrultuda Midtsjö ile yollar ayrılacak. Luyindama’nın da sözleşmesi büyük bir ihtimalle feshedilecek. Diğer gelecek yabancılara yer açmak için de gerektiği takdirde sözleşmeler askıya alınacak.

Galatasarayda kritik Dursun Özbek-Erden Timur zirvesi İki ayrılık ve transfer kararı

4 - Kadro korunacak

Yaz başından beri Victor Nelsson’u en çok isteyen kulüplerden bir tanesi Sevilla. İspanyol ekibi, transferin son gününde yeni bir teklif yapmış fakat bu öneri Aslan tarafından reddedilmişti. Ayrıca Cim Bom’da teknik direktör Okan Buruk’a, kemik kadronun korunacağı garantisi verildi. Yani Sarı-Kırmızılılar’da transferler ana parçalar elden çıkarılmadan gerçekleşecek.

Haberin Devamı