Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk İstanbul'a geliyor!

Galatasaray'da Okan Buruk İstanbul'a geliyor!

21.06.2022 - 14:25 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek ve kurmayları yapılan son değerlendirmelerin ardından teknik direktör konusunda Okan Buruk'ta karar kıldı. Buruk İstanbul'a geliyor.

Galatasarayda Okan Buruk İstanbula geliyor

Galatasaray'da Burak Elmas'ın ardından göreve gelen Dursun Özbek ve yönetimi, oldukça başarısız geçen sezonun ardından teknik direktörlük görevinde değişikliğe gitme kararı aldı. Sarı-kırmızılılarda Başkan Dursun Özbek ve kurmayları yapılan son değerlendirmelerin ardından Okan Buruk'ta karar kıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Okan Buruk, bugün saat 21.10'da İstanbul'da olacak. 48 yaşındaki çalıştırıcı Fransa’dan geliyor.

ÇOK SAYIDA TEKNİK ADAMLA GÖRÜŞÜLDÜ
Sarı-kırmızılılarda Başkan Dursun Özbek ve kurmayları teknik direktörlük görevi konusunda oldukça titiz bir çalışma yürüttü. Galatasaray bu süreçte çok sayıda yabancı teknik adamla temasa geçti. Başkan seçilmeden önce hazırlıklarına başlayan Dursun Özbek'in ekibi Marco Rose, De Zerbi, Gallardo ve Fonseca gibi oldukça önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılılarda adı geçen isimlerin astronomik talepleri ya da Türkiye'de çalışmaya soğuk bakmaları nedeniyle özellikle son zamanlarda listenin ilk sırasına Okan Buruk yerleşti. Sarı-kırmızılılarda tecrübeli teknik adamla her konuda anlaşma sağlandı.

Haberin Devamı

AÇIKLAMA TORRENT'TEN SONRA
Galatasaray'da kurmayların Domenec Torrent konusunda resmi ayrılığı gerçekleştirdikten sonra Okan Buruk'u açıklayacağı öğrenildi.

Galatasaray'da Dursun Özbek ve yönetimi Domenec Torrent'le yollarını resmen ayırmasının ardından Okan Buruk'la anlaşma sağlandığını açıklayacak.

TORRENT'LE 1.3 PUAN ORTALAMASI
Burak Elmas ve yönetiminin Fatih Terim'le yollarını ayırmasının ardından göreve getirdiği Domenec Torrent, Galatasaray'da oldukça başarısız bir dönem geçirdi. İspanyol teknik adamın başında olduğu maçlarda sarı-kırmızılılar 20 kez sahaya çıktı. Süper Lig devi bu müsabakaların sadece 7'sinde rakiplerine üstünlük kurabildi. Domenec Torrent döneminde Galatasaray, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Öte yandan sarı-kırmızılılar maç başına 1.30 puan ortalaması yakaladı.

2 KUPA KAZANDI
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk kariyeri boyunca 2 kupa sevinci yaşadı. A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenör olarak göreve başlayan 48 yaşındaki teknik adam daha sonra Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'de görev aldı.

Akhisar Belediyespor'un başında Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Okan Buruk, 2020-2021 sezonunda Medipol Başakşehir'i Süper Lig'de zafere ulaştıran isim oldu.

Haberin Devamı

EKİBİNİ DEĞİŞTİRECEK
Galatasaray'da Okan Buruk'un ekibi konusunda da karar kılındı. Sarı-kırmızılıların yeni teknik direktörü, güçlü bir ekip kurmak için ön çalışmalara başladı. Sarı-kırmızılıların yeni teknik direktörünün daha önce görev aldığı isimlerle birlikte çalışmayacağı öğrenildi. Galatasaray kurmaylarının Okan Buruk'un yanına önemli isimleri dahil edeceği ve bununla ilgili titiz bir çalışma yürütüldüğü belirlendi.

"HAYAL ETTİĞİM BİR YER"
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk kısa süre önce NTV Spor'a konuk olmuştu. 48 yaşındaki çalıştırıcı kendisine sorulan "En büyük hayaliniz Galatasaray teknik direktörlüğü mü" sorusuna "Galatasaray takımının hocası olmak benim şu anda çok istediğim, hayal ettiğim bir yer" cevabını vermişti.