Galatasaray Galatasaray'da seçim öncesi Burak Elmas'a şok çıkış: Kaşınma!

Galatasaray'da seçim öncesi Burak Elmas'a şok çıkış: Kaşınma!

10.06.2022 - 16:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da seçim öncesi eski başkanlardan Adnan Polat'ın düzenlediği bir organizasyona katılan Eşref Hamamcıoğlu ve Burak Elmas arasında şok bir diyalog yaşandı.

Galatasaray'da gözler olağanüstü seçimli genel kurula çevrildi. Galatasaray Spor Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilecek. Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu, sarı-kırmızıların yeni başkanı olmak için yarışacak.

Haberin Devamı

Olağanüstü seçimli genel kurul Cumartesi günü Galatasaray Lisesi'nde saat 10.00'da başlayacak. Genel kurulda, Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu sarı-kırmızılıların yeni başkanı olmak için yarışacak. Seçimli genel kurulda üyeler Özbek için kırmızı, Hamamcıoğlu için de sarı renkteki oy pusulalarını kullanacak.

Genel kurulda, 8 bin 862 sarı-kırmızılı üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Seçimde toplam 24 sandık olacak. Seçimli genel kurulda oy kullanma işlemi saat 15.00'te sona erecek ve oy sayma işlemine geçilecek.

Galatasaray'daki son gelişmeleri Milliyet Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar değerlendirdi. Dindar, eski başkanlardan Adnan Polat'ın düzenlediği bir organizasyona katılan Eşref Hamamcıoğlu ve Burak Elmas arasında yer alan diyaloğun detaylarını anlattı. Nevzat Dindar, Dursun Özbek cephesinin transfere iki sansasyonel ismi bitirmek üzere olduğunu da açıkladı. Teknik direktör konusunda ise sürprizlerin yaşanabileceğini aktardı.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"EŞREF BEY İDDİALI AMA BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Galatasaray seçimi için Eşref beyin söylemi iddialı. İddialı olmak güzel bir şey ama bu iddia kaybedecğeini düşünüp oy vermemeyi düşünen kitleyi etkilemek için mi yapıldı bilmiyorum. Eşref beyin dediği oranda iddialı görmüyorum kendisini. Ben o seçimi Eşref beyin kazanacağını düşünüyordum. Burak Elmas bana sürpriz olmuştu. Eşref beyin bahsettiği gibi iddialı bir durum söz konusu değil."

Galatasarayda seçim öncesi Burak Elmasa şok çıkış: Kaşınma

ŞOK ÇIKIŞ: KAŞINMA

"Seçimle ilgili zaman zaman tansiyon yükseliyor. Eşref beyin cephesinden Dursun Özbek'e bazı söylemler görüyoruz. Yakın tarihte Mustafa Cengiz'e omuz vakası hafızalardayken dün de Galatasaray'a yakışan bir fotoğraf olarak değerlendirdiğimiz bir güne yakışmayacak bazı diyaloglar geçti. Eşref Hamamcıoğlu'nun Burak Elmas'ı göstererek "Bu birlik sağlanmaz" dediği Elmas'ın ise "Siz varken sağlanmaz" dediği ortaya çıktı. Eşref Hamamcıoğlu ise buna karşılık "Kaşınma" dedi. Elmas da Hamamcıoğlu'na "Asıl sen kaşınma" şeklinde cevap vermiş. Yakın tarihte omuz vakası ardından böyle bir diyalog yaşandı. Yarından sonra bambaşka bir Galatasaray'a da uyanabiliriz. Belli gruplar mutsuz. Dünkü olaylar benim umudumu kırdı diyebilirim. Eşref Hamamcıoğlu seçildiği takdirde devam etmesi çok zor. En iyi senaryo ibrasızlık olur. İbrasızlığı arar hale gelirsiniz. Eşref bey gerginlik mi diyelim veya politika mı... Galatasaray'ın iki tane başkan adayı var. Taraftarlar yeni şeyler duymak istiyorlar. Eşref bey ile ilgili bir algı yaratıldı. Çarşamba gününü bekleyin denildi ama beklenen etkiyi yaratmadı. Florya'nın Büyükçekmece'ye taşınması konusu da üyeleri ve taraftarları düşündürmüştür. Polis eskortuyla bile stada 40 dakikada gdebiliyorsunuz. Büyükçekmece vaadi çok şık durmadı. Dursun Özbek'i kontrolden çıkarmak istediler bu bir taktikti ama bu taktik tutmadı. Dursun Özbek seçim sürecinde hep kontrollü gitti."

Haberin Devamı

Galatasarayda seçim öncesi Burak Elmasa şok çıkış: Kaşınma

"ANKETLERDE ÖZBEK ÖNDE AMA GALATASARAY'IN ÜYE YAPISI FARKLI"

"Bütün anketlerde Dursun Özbek önde ama üyeler hangi refleksle hareket edecek bu önemli. Galatasaray Lisesi'nin kulüpteki karşılığı yüzde 50-55 geride kalanlar ise yüzde 45-50 civarında. Lise dışındaki adayların yönelimi çok önemli. Üye dediğimiz kişiler de taraftar sonuçta. Katılımın etkili olacağını düşünüyorum. Seçim sonucuyla ilgili tahmin yapmayacağım ama şunu biliyorum ki katılımın artması Dursun Özbek'in lehine tam tersi senaryoda katılımın az olması Eşref Hamamcıoğlu'nun lehine olacak. Lise oyları konusunda emin değilim. İki taraf da lise oylarında dengede. Bu seçimi lise dışı oylar belirleyecek. Kim taraftarı heyecanlandırıyorsa insanlar ona gidecek. Özellikle Dursun Özbek'in listesinde bulunan Cemal Özgörkey'in Columbus projesi 500 milyon dolar civarında bir gelir getirecek. Dışarıdan bakıldığında Dursun Özbek kazanacak gibi görünse de Galatasaray'ın üyesi çok farklı."

Haberin Devamı

Galatasarayda seçim öncesi Burak Elmasa şok çıkış: Kaşınma

"ŞAMPİYON OLUNMAZSA BU PROJELER HİKAYE"

"Dursun Özbek'in işin sportif kısmında ders çıkardığını düşünüyorum. Saha sonuçlarına değil sadece projelere odaklanırsa yine büyük eleştiri alacaktır. Önce takımı ayağa kaldırması lazım. Galatasaray şampiyon olmadan bu bahsedilen projelerin hepsi hikaye..."

Haberin Devamı

"6 VE 10 NUMARAYA İKİ SANSASYONEL TRANSFER"

"Dursun Özbek'in Terim'i düşündüğünü sanmıyorum. Transfer dönemi biraz dinamik geçiyor. Bana, 6 numara pozisyonu için "Baş harfi M" denildi. Ben Matic demiştim ama Matic, Galatasaray'ın gündeminde yok. Dinamik bir süreç transfer konusu. Özbek yönetiminin 6 ve 10 numara pozisyonundaki isimler Galatasaray'a seviye atlatabilecek oyuncular. Temelde 4 transfer ilk 11'e yapılacak ama bu transferlerden ikisi sansasyonel olacak. Galatasaray'ın çok önem verdiği iki pozisyon olan 6 ve 10 numaralara önemli isimler alınacak."

Galatasarayda seçim öncesi Burak Elmasa şok çıkış: Kaşınma

"EŞREF BEY VE ERDEN TİMUR BİRLİKTE DEVAM ETMEZ"

"Ben Eşref bey ile Erden Timur'un uyum sağlayabileceklerini düşünmüyorum. Eşref bey "Sadece alt yapı ile sahaya çıkmak istiyorum" derse ne diyeceksin? Erden Timur ise başarı odaklı bir insan. Üstlendiği görevlerde hep başarıya ulaşmış bir insan. Galatasaray'ın basketboldaki düşük bütçesiyle yine başarılı olmayı başardı. Bu duygularla hareket eden insanın hayata küçük hedeflerle bakmayacağını düşünmüyorum. Eşref Hamamcıoğlu ile Erden Timur'ın bir arada olması çok zor."

"YUNUS'A TEKLİFLER VAR LUYINDAMA PLANLAMADA YOK"

"Yunus Akgün'e Roma'dan teklif var. Montella'nın referans olduğu bir oyuncuyu ister Roma. Luyindama'nın durumu belirsiz. Planlamada yer almayacak. Luyindama için Torrent'in raporuna gerek yok."

"AYSAL, GALATASARAY'DA AKTÖR OLAMAZ"

"Galatasaray'da Ünal Aysal bir aktör olmak istiyor ama her bilinçli Galatasaraylı Galatasaray'ı nasıl bıraktığını biliyor. Gerçekçi olmak lazım. İnsanları kılık kıyafetine göre yargılamayalım. Ünal Aysal bakıldığında Avrupai görünüyor. Birçok Galatasaraylı belki bilmiyor ama pandemi sürecinde Galatasaraylı liseli öğrenciler Dursun Özbek'in otelinde kalıyordu. Bunu kimse söylemiyor. Galatasaray liseli öğrencilere kapılarını açtı. Ünal Aysal bu ilere girer mi? Girmez. Onun dünyası bambaşka. Derinden olaya bakmakla olmıyor biraz işin içinde olmanız gerekiyor. Galatasaray Eğitim Vakfı'nın duruşunu önemli buluyorum. Ünal Aysal, Galatasaray'da bir aktör olamaz."

Galatasarayda seçim öncesi Burak Elmasa şok çıkış: Kaşınma

"TARAFTARI HEYECANLANDIRACAK İSİMLER GEREKLİ"

"Galatasaray bu sene şampiyon olamazsa bir 10 yıl daha şampiyon olamaz. Rakipleriniz ekonomik anlamda güçlenirken siz ekonomik olarak küçüleceksiniz. Bu seçim çok önemli. Bu sene bir ara küme düşme durumu vardı. Birkaç maçla rahatladı ama bu sene böyle olmayabilir. Galatasaray'da nokta atışı transferler şart. Astronomik rakamlar ödenmese bile taraftarı heyecanlandıracak isimler gerekli. 'Ya tutarsa' transferi yapma lüksü yok."

"TAKIMDAN AYRILMAK İSTEYENLER VAR"

"Takımdan ayrılacak bazı isimler var. Marcao ve Kerem özellikle takımdan ayrılmaya yakın isimler ama "Ben ayrılıyorum" demekle olmuyor bu işler. Yaklaşık 20 milyon euro bonservis getirisi olursa tabii ki satılabilir. Yerlerine daha iyi oyuncular alınabilir. Ama ben olsam Yunus'u asla satmam. Dursun Özbek, Halil Dervişoğlu için de talimat vermiş."

Galatasarayda seçim öncesi Burak Elmasa şok çıkış: Kaşınma

"BEŞİKTAŞ GEDSON'UN PARASINI ÖDEYEMEZSE DURSUN ÖZBEK ALIR"

"Beşiktaş, Gedson Fernandes!in bonservisinde bir problem yaşarsa Dursun Özbek, Gedson'u alır. Tabii Beşiktaş transferi açıkladı ama ödeme noktasında bir sıkıntı yaşarlarsa Dursun Özbek devreye girebilir. Witsel ile ilgili bir bigli vereyim. Araştırılıyor ama olumlu tarafları da var olumsuz tarafları da var. Orada yumuşak kalabilecek bir isim. Fakrlı profilde bir oyuncu isteniyor o bölgeye."

Galatasarayda seçim öncesi Burak Elmasa şok çıkış: Kaşınma

GEDSON FERNANDES'İN TOTTENHAM GÜNLERİ

Yazarlar