Galatasaray Galatasaray'dan Muslera açıklaması! Canlı yayında kaçıracağı maçları duyurdu

Galatasaray'dan Muslera açıklaması! Canlı yayında kaçıracağı maçları duyurdu

04.11.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı Zaha'nın golleriyle 2-1 mağlup eden Galatasaray'da gözler Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih maçına çevrildi. Sarı-kırmızılılarda en çok merak edilen konuların başında ise Muslera'nın son durumu geliyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Fernando Muslera'nın son durumunu Skorer TV canlı yayınında duyurdu. Galatasaray'dan Muslera'nın son durumuna ilişkni açıklama geldi.

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray, Zaha'nın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılarda Muslera'nın sakatlığı ise moralleri bozdu.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Fernando Muslera'nın son durumunu Skorer TV canlı yayınında duyurdu. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri aktardı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"ZAHA BU YÜZDEN TRANSFER EDİLDİ"

"Zaha zaten bu yüzden transfer edildi. Galatasaray'da sezonun flaş transferi olarak baktığımız bir isim. Manchester United ve Ankaragücü maçları dışındaki genel performansına baktığımızda hayal kırıklıkları vardı. Kasımpaşa maçında kalitesini gösterdi. Zaha zaten Galatasaray'a ekstra puanlar getirmesi için transfer edilen bir oyuncuydu. Galatasaray'da kaliteli isimlerin zaman zaman sahneye çıktığı maçlar olacak. Ziyehc, Icardi, Tete ve Zaha gibi isimler farklı performanslar gösterecek. Bunu takım performansına yansıtmak gerekiyor. Şu ana kadar bireysel performanslarla maçlar kazanılıyor. Geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray arasında kalite farkı vardı ama bu sene Fenerbahçe de kaliteli. Biraz takım oyunu da gerekli. Önemli olan bu oyunu uzun süreye yaymak. Netice olarak Zaha'nın gecesiydi. Galatasaray'da sezonun flaş transferi olan Zaha önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Galatasaray oyuncuya da önemli bir para ödeyecek. Zaha gibi önemli oyuncular Kasımpaşa maçında değil de Bayern maçlarında oynasın diye transfer edildi. Maçtan önce sorulsa kimin moral kazanmasını istersiniz diye teknik heyet Zaha cevabını verirdi."

Haberin Devamı

Galatasaraydan Muslera açıklaması Canlı yayında kaçıracağı maçları duyurdu

"ICARDI'NİN GALATASARAY KARİYERİNDEKİ EN KÖTÜ MAÇIYDI"

"Galatasaray kariyerinin en kötü maçıydı ama Galatasaray'ın ona ihtiyacı var. Risk alıp oynuyor biraz dinlenmeye ihtiyacı var ama dinlenmek zorunda. Milli ara yaklaşıyor burada bir dinlenme fırsatı olacak ama şu an Galatasaray'ın kazanması gerekiyor. Fenerbahçe de tüm maçlarını kazanıyor. Bunun getirdiği baskı nedeniyle Icardi sahaya sürülüyor. Oyuncuyu yedeklemek de gerekiyor. Mauro Icardi alternatifsiz bir oyuncu. Bakambu biraz performans gösterebilseydi veya başka bir alternatif çıksaydı takım içinde Bayern öncesi riske etmezdiniz. Icardi için Kasımpaşa maçı Galatasaray kariyerinin en kötü maçıydı. Antrenmanlar minimum düzeyde olacak. Kasımpaşa maçına antrenmansız çıktı. Bayern ve Hatay maçından sonra milli arada toparlar diye tahmin ediyorum."

Haberin Devamı

Galatasaraydan Muslera açıklaması Canlı yayında kaçıracağı maçları duyurdu

"MUSLERA'NIN BAYERN VE HATAYSPOR MAÇLARINDA OYNAMASI ZOR"

"Muslera'nın dirseğinde çıkık var. Çok vahim bir sonuçla karşılaşabilirdik. Henüz MR sonucu belli değil. Muslera'nın oyundan çıkması eyvah dedirtti. Yener İnce'nin konuyla ilgili yaptığı bilgilendirme ve Muslera'nın jest ve mimiklerine bakıldığında tahmin edilenden daha olumlu olabilir. Daha kötü bir tabloyla karşılaşılabilirdi. Ağır bir sakatlık yaşayabilirdi. Sağlık ekibinin yerinde ve doğru müdahalesiyle Muslera'nın sakatlığıyla ilgili risk aza indirildi. MR sonucuyla netleştirilecek. Muslera'nın sıcağı sıcağında hastaneye gitmeyişi ve Yener İnce'nin açıklamalar ile oyuncunun vücut diline baktığımda korkulandan daha iyi bir sonuç olabilir. Benim tahminimi sorarsan Bayern Münih ve Hatayspor maçlarını kaçırır ama sonrasında sahalara döner. MR sonucu bu akşam saatlerinde açıklanır. Bayern hazırlıkları da hemen başladı. Muslera, MR'a girdi. Günay'ın Bayern maçında kaleyi korumasını bekliyorum. Kolu askıda oyundan çıkan bir oyuncunun 3 gün sona oynamasını beklemem iyimserlik olur."

Haberin Devamı

Galatasaraydan Muslera açıklaması Canlı yayında kaçıracağı maçları duyurdu

GALATASARAY'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Galatasaray, Kasımpaşa maçında sakatlanan Fernando Muslera'nın eklem çevresi kaslarda yırtık, eklem kapsülünde kanama ve eklemi oluşturan bağlarda kısmi esneme tespit edildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında dün oynanan Kasımpaşa maçında aldığı darbe sonrası sol dirsek ekleminde çıkık oluşan ve ilk müdahalesi saha içerisinde yapılan oyuncumuz Fernando Muslera’nın bugün sponsor hastanemiz Medicana’da yapılan tetkiklerinde çıkığa eşlik eden herhangi bir kırığa rastlanmamıştır.

Yapılan ilk değerlendirmede eklem çevresi kaslarda yırtık, eklem kapsülünde kanama ve eklemi oluşturan bağlarda kısmi esneme tespit edilmiştir. Eklem çıkığı saha içerisinde oturtulan oyuncumuzun ileri tedavisine kulübümüzün sağlık merkezinde başlanmıştır.

Haberin Devamı

"ABDÜLKERİM SOL BEKTE OLMADI"

"Kasımpaşa maçı Bayern Münih provası ise iyi bir sonuç alınamadı. Kazımcan tecrübesi Angelino ise istenen düzeyde değil. Abdülkerim defansif açıdan daha sağlam ama Kasımpaşa maçında rakibe pozisyonlar verildi. Galatasaray, Nelsson'un bölgesinde rakibin hızlı oyuncualrına karşı sorun yaşadı. Abdülkerim'in Bayern maçında eski pozisyonuna geçmesi daha doğru olabilir. Tecrübesiyle Angelino bu maçın oyuncusu olabilir. Abdülkerim'i sol bekte oynattığınız zaman Nelsson ve Sanchez ikilisini stoper yapıyorsunuz ve Sanchez'in asıl pozisyonu değişiyor. Savunmada sadece oyuncu değişikliği değil oyun değişikliği de oluyor. Galatasaray pas oyunu veya geçiş oyununu oynayacaksa stoperlerin asıl mevkisinde oynaması gerekir. Abdülkerim sol stoperde çevre kontrolü üst düzeyde. Okan Buruk teknik heyetle değerlendirmesini yapacaktır ama bana göre Abdülkerim, Bayern maçı için sol bekte iyi olmaz."

Galatasaraydan Muslera açıklaması Canlı yayında kaçıracağı maçları duyurdu

"NDOMBELE'NİN BİR KIVILCIMA İHTİYACI VAR"

"Ndombele oynamadığı zaman eleştiriler olacak. Ndombele'de asparagas haberler oldu. Oyuncunun fiziksel yapısıyla ilgili bir durum olduğunu hep dile getiriyoruz. Bir kıvılcıma ihtiyacı var. Ndombele havaya girerse bu ligde tutulması zor bir oyuncu olur. Fred ve Gedson gibi 8 numara pozisyonu için ideal bir oyuncudur. Mesele burada Ndombeleyi havaya sokmak. Oyuncunun oynaması lazım bir iki maça ihityacı var. Hocanın bir süre sonra Ndombele'yi sahaya sürmesini bekliyorum. Kaan'ı oraya monte etti. Kerem Demirbay ve Oliveira da olmadı. Ligin ortaıs yaklaşıyor ve Galatasaray burada bir karar verecek. Olmazsa başka bir transfere yöneleecek. Teknik kadro Ndombele'yi gözden çıkarmış değil. Doğru zaman bekleniyor. Fenerbahçe derbisinde bile oynayabilir. Sosyal medyada ve genel atmosferi değerlendirdiğimiz vakit devre arasında ayrılık ihtimali olsa bile bunun olacağını düşünmüyorum."

Galatasaraydan Muslera açıklaması Canlı yayında kaçıracağı maçları duyurdu

Yazarlar