UEFA Avrupa Ligi Galatasaray'ın konuğu Barcelona! Hedef çeyrek final, muhtemel ilk 11'ler

Galatasaray'ın konuğu Barcelona! Hedef çeyrek final, muhtemel ilk 11'ler

17.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde ya tamam ya devam maçına bugün çıkacak. Son 16 turu kurasında en zor rakiplerden biriyle eşleşmesine rağmen İspanya’da Barcelona ile golsüz berabere kalan sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen Nef Stadı’nda çeyrek final için kritik bir 90 dakika oynayacak.

Galatasarayın konuğu Barcelona Hedef çeyrek final, muhtemel ilk 11ler

Daha önce bu önemli kupayı müzesine götüren Cim-Bom, güçlü rakibini yenmesi halinde Süper Lig’de yaşanan hayalkırıklığını taraftarına unutturacak.

Haberin Devamı

Nasıl tur atlar?

UEFA Avrupa Ligi’nde namağlup devam eden Galatasaray bugünkü maçta skor farketmeksizin kazanması halinde çeyrek final biletini kapacak. Her türlü beraberlikte ise maç uzatmalara gidecek. Bunun nedeni UEFA’nın yeni kuralı. UEFA’dan yapılan açıklamada iki takımın eşleşmede eşit sayıda gol atması durumunda 15’er dakikalık iki uzatma devresi ve sonucun değişmemesi durumunda penaltı atışlarına geçileceği belirtildi.

Kapalı gişe

Galatasaray - Barcelona maçı kapalı gişe oynanacak. Satışa çıkarıldıktan saniyeler sonra karşılaşmanın biletleri tükenirken 52 bin 280 kapasiteli statta boş koltuk kalmayacak.

Barcelona ile 10. maç

Galatasaray ile Barcelona, tarihlerinde 10. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında yapılan 9 maçta Cim-Bom 1 kez galip gelirken İspanyol devi 5 kez sahadan üstün ayrıldı. Üç müsabaka ise beraberlikle tamamlandı.

Öte yandan sarı-kırmızılılar, daha önce İspanyol takımlarına karşı 34 maça çıktı. Galatasaray bu müsabakalarda 8 galibiyet elde ederken, 7 kez berabere kaldı, 19 mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

302. randevu

Galatasaray, Avrupa kupalarında 302. kez sahne alacak. Sarı-kırmızılı takım, 301 müsabakanın 106’sından galibiyetle ayrıldı. 114 karşılaşmada mağlup olan Cim-Bom, 81 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Rakip fileleri 400 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde 446 gole engel olamadı.

Muhtemel ilk 11'ler

Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Berkan, Babel, Feghouli, Kerem, Mohamed

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Pique, Araujo, Jordi Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembele, Ferran Torres, Aubameyang

Diego Costa'nın Newcastle United'a Attığı Gol

Yazarlar