Galatasaray SON DAKİKA | Galatasaray'ın yeni transferi Manchester United'tan! Anlaşma sağlandı

SON DAKİKA | Galatasaray'ın yeni transferi Manchester United'tan! Anlaşma sağlandı

06.02.2024 - 11:48 | Son Güncellenme:

Kış transfer döneminde Carlos Vinicius ve Serge Aurier'i kadrosuna katan Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Sol bek ve orta saha transferlerini de tamamlamak isteyen sarı-kırmızılılar, Manchester United'ın yıldızıyla anlaşma sağladı.

SON DAKİKA | Galatasarayın yeni transferi Manchester Unitedtan Anlaşma sağlandı

Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'de kış transfer penceresi 9 Şubat'ta kapanacak. Sarı-kırmızılılar bu tarihe kadar sol bek ve orta saha transferlerini tamamlamak istiyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 9 Şubat'a kadar transfer yapılacağının sinyallerini verdi. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Manchester United'ın yıldızıyla anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

3 AYRILIK 2 TRANSFER

Galatasaray'da Boey'in ayrılığı önce ana plan sol bek ve orta saha transferlerini gerçekleştirmekti fakat Sacha Boey'in Bayern Münih'e rekor bedelle transfer olması ve Real Betis'in Cedric Bakambu için bonuslar dahil 10 milyon euroluk teklifi Galatasaray'ın planlarını değiştirdi.

Sacha Boey'in yerini Serge Aurier ile dolduran Galatasaray, Bakambu'nun boşluğunu ise Carlos Vinicius ile kapattı. Sarı-kırmızılılar, Roma'ya transfer olan Angelino'nun yerine ise Hannover 96'dan Derrick Köhn'ü transfer etmek istiyor. Tete'nin takımdan ayrılması durumunda ise Galatasaray orta sahaya bir transfer daha yapmayı planlıyor.

SON DAKİKA | Galatasarayın yeni transferi Manchester Unitedtan Anlaşma sağlandı

ORTA SAHA İÇİN FIRSAT TRANSFERİ: ERIKSEN

Galatasaray’ın bir süredir İngiltere Premier Ligi’nden bir 10 numarayla görüştüğü ifade ediliyordu. Ada medyasına göre bu isim, Manchester United’ın Danimarkalı yıldızı Christian Eriksen... Daha önce de Galatasaray’ın radarına takılan 31 yaşındaki futbolcunun, SarıKırmızılı kulübe bu kez çok daha yakın olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

İngiliz gazetelerinde yer alan son haberlere göre Galatasaray, tecrübeli futbolcuyla her konuda anlaşmaya vardı ve şu sıralarda Manchester United’la kontrat detaylarını görüşüyor. Son pürüzler de giderilirse transferin kiralık olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

TEK SORUN OPSİYON

İki kulüp arasındaki tek pürüzün, kiralık kontrattaki satın alma opsiyonuyla ilgili olduğu belirtiliyor. Galatasaray, ara transfer dönemindeki birkaç girişimde daha aynı sebeplerle olumsuz sonuç elde etmişti. Türkiye’de transferin kapanmasına sayılı günler kala önceliği sol bek takviyesine veren Galatasaray’ın, bir de fırsat transferi kovaladığı biliniyordu.

SON DAKİKA | Galatasarayın yeni transferi Manchester Unitedtan Anlaşma sağlandı

OKAN BURUK'UN İSTEDİĞİ PROFİL

Teknik direktör Okan Buruk da 1 kişilik yabancı kontenjanını önemli bir yıldızla doldurmak istediklerini dile getirmişti. Eriksen’in hem 10 hem de 8 numarada görev yapabilmesi, yüksek tekniği ve tecrübesiyle tam da Buruk’un kadrosunda görmeyi arzuladığı oyunculardan biri olduğu belirtiliyor.