Hatayspor Gana, Hataysporlu Christian Atsu'ya ağlıyor!

Gana, Hataysporlu Christian Atsu'ya ağlıyor!

18.02.2023 - 13:50 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan Christian Atsu'nun cansız bedenine ulaşıldı. Gana Milli Takımı oyuncusunun ölümü ülkesinde büyük bir üzüntüye sebep oldu.

Gana, Hataysporlu Christian Atsuya ağlıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıcı etkilere sebebiyet veren depreme Hatay'da yakalanan Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu'dan üzücü haber geldi. Depremin olduğu ilk günden bu yana kaldığı bina olan Rönesans Rezidans'ın enkaz altında kendisine ulaşılmaya çalışılan oyuncunun cansız bedenine ulaşıldı.

Haberin Devamı

HATAYSPOR'DAN AÇIKLAMA
"Başımız sağ olsun. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden futbolcumuz Christian Atsu'nun cenazesi memleketi Gana'ya gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Seni unutmayacağız Atsu. Mekanın cennet olsun güzel insan. Üzüntümüzün tarifi yok. Huzur içinde uyu."

CENAZESİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ
Hatay'da yapılan yasal işlemlerinin ardından ünlü futbolcunun cenazesi kara yoluyla Adana Havaalanı'na getirildi. Atsu'nun ikiz kız kardeşi Christiana ve ağabeyi Christian ile Ganalı bürokratlar tarafından teslim alınan cenaze uçakla İstanbul'a gönderildi. Atsu'nun cenazesinin daha sonra memleketi Gana'ya gönderileceği öğrenildi.

Gana, Hataysporlu Christian Atsuya ağlıyor

GANA'DA 1 NUMARALI GÜNDEM ATSU OLDU
Gana Milli Takımı oyuncusunun hayatını kaybetmesi ülkesinde büyük bir üzüntüyle karşılandı ve geniş yankı uyandırdı. Ghanasoccernet haber sitesi konuyla ilgili gelişmeleri 'Gana, Christian Atsu'nun Türkiye'deki deprem enkazında cansız bedenine ulaşılmasıyla sarsıldı' başlığıyla yayınladı.

Haberin Devamı

Gana Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, konuyla ilgili haberi büyük bir üzüntüyle öğrendikleri belirtilerek 'Christian Atsu'nun naaşı bulunduğunda kız kardeşi ve ağabeyi olay yerinde bulunuyordu. Elçilik, cenazenin Gana'ya nakledilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaktadır' denildi.

Haberin Devamı

 

GANA DEVLET BAŞKANI: YERİNİ DOLDURMAK ZOR
Gana'da Devlet Başkanı Akufo-Addo yayınladığı mesajda "Christian Atsu'nun dul eşine, çocuklarına ve ailesine, üzücü ölüm haberi nedeniyle en içten taziyelerimi sunuyorum. Gana futbolu, en iyi personellerinden ve yeri doldurulması zor elçilerinden birini kaybetti. Çok özlenecek" dedi.

Gana, Hataysporlu Christian Atsuya ağlıyor

Futbolcunun menajeri Nana Sechere twitter hesabında şu satırları kaleme aldı: "Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle herkese duaları ve destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Gerekli düzenlemeleri yaparken, herkesin bu çok zor dönemde ailenin mahremiyetine saygı duymasını rica ediyorum".

Haberin Devamı

GANA'DAN ATSU KARARI
Gana Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama bu hafta sonu ülkede gerçekleştirilecek olan tüm maçlarda Christian Atsu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle saygı duruşunda bulunulacağı duyuruldu. Bölgesel ligler ve kadınlar ligi maçlarının da buna dahil olduğu belirtilerek maç komiserleri ve hakemlerden gerekli düzenlemeleri yapmaları istendi.

Gana, Hataysporlu Christian Atsuya ağlıyor

OTOO: HUZUR İÇİNDE UYU
Son olarak Balıkesirspor forması giyen 31 yaşındaki Ganalı futbolcu Mahatma Otoo 'Gana için çok üzücü bir haber. Huzur içinde uyu kardeşim' dedi.

FIFA'DAN TAZİYE MESAJI
FIFA mesajını, oyuncunun Dünya Kupası'ndan bir fotoğrafı eşliğinde yayınladı.

 

Gana, Hataysporlu Christian Atsuya ağlıyor

PREMIER LİG'DEN PAYLAŞIM
İngiltere Premier Lig hesabından yapılan paylaşımda "Türkiye ve Suriye'yi vuran depremlerde Christian Atsu'nun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduk. Tüm düşüncemiz ve başsağlığı dileklerimiz Christian'ın ailesi, arkadaşları ve bu trajik olaydan etkilenen herkesle birliktedir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Atsu'nun bir dönem formasını giydiği Malaga ve bir diğer İspanyol ekibi Sevilla da resmi hesaplarından paylaşımlar gerçekleştirdi. Malaga'nın paylaşımında 'Seni bu şekilde, sonsuz gülümsemenle hatırlayacağız' denildi.

NEW CASTLE'DAN PAYLAŞIM
Atsu'nun bir dönem formasını giydiği Premier Lig ekibi Newcastle United'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yetenekli futbolcu ve özel kişilik. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve taraftarlarımız tarafından her zaman sevgiyle hatırlanacak".

Christian Atsu'nun Chelsea'den takım arkadaşı olan ve şu an İngiliz kulübü bünyesinde gelişim performans çalışanı olarak görev yapan eski İngiliz milli futbolcu John Terry sosyal medya hesabından 'Huzur içinde uyu arkadaşım' mesajını paylaştı.

Belçika'nın Eupen takımında top koşturan ve Atsu'nun milli takımdan takım arkadaşı olan Mubarak Wakaso, Hataysporlu futbolcunun geçtiğimiz yıl birlikte çekilmiş fotoğrafları eşliğinde gerçekleştirdiği, 'aile haline gelen dostlar var' mesajlı paylaşımı alıntıladı. Wakaso sosyal medya hesabındaki paylaşımında 'Huzur içinde uyu' ifadelerini kullandı ve kırık kalp emojisi kullandı.

Gana'da sosyal medya kullanıcıları da gerek özel paylaşımlarında gerekse konuyla ilgili haberlerin altına yaptıkları yorumlarda, Christian Atsu'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Atsu'nun ölümü ülkesinde bir numaralı gündem maddesi oldu.

Yazarlar