Dünyadan Futbol Garry Rodrigues'in Fatih Terim şaşkınlığı: Beklemiyordum

Garry Rodrigues'in Fatih Terim şaşkınlığı: Beklemiyordum

04.01.2024 - 16:36 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Fatih Terim ile birlikte çalışma fırsatı bulan Garry Rodrigues, tecrübeli teknik adamın Panathinaikos'un başına geçmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Garry Rodriguesin Fatih Terim şaşkınlığı: Beklemiyordum

Galatasaray'da Fatih Terim ile şampiyonluk yaşayan Ankaragücülü futbolcu Garry Rodrigues, Yunan basınına verdiği röportajda eski hocasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Yeşil Burunlu futbolcu Panathinaikos'un yeni çalıştırıcısı için, Sdna'nın sorularına şu yanıtları verdi:

- Galatasaray'da Fatih Terim ile iki yıl çalıştınız. Teknik adamlık becerileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

"O çok iyi bir teknik direktör ve aynı zamanda benim için bir dost. Bana çok güven verdi. Onu iyi bir insan ve iyi bir antrenör olarak değerlendiriyorum. Türkiye'de herkes onu seviyor, kendisi Türkiye'de büyük bir efsane ve umarım Panathinaikos'ta iyi işler yapar. Onunla çok iyi bir ilişkim vardı ve şampiyonluklar kazandık."

'BU BÜYÜK BİR AVANTAJ'

- Terim'den aldığınız tavsiyeler arasında öne çıkan neydi?

"Bana pek çok şey söyledi ama en çok aklımda kalan sözü şu oldu. 'Topu ayağına aldığında ne istiyorsan onu yap'. Bana bu şekilde güven verdi. Oyuncuları ve takımı bir bütün olarak nasıl yönettiğini biliyorsunuz. Bu büyük bir avantaj."

Haberin Devamı

'İLETİŞİMİ ÇOK İYİ'

- Oyuncularla kurduğu iletişim Terim için büyük bir avantaj mı?

"İletişim konusunda kesinlikle çok iyi, aynı zamanda psikoloji konusunda da. Çok fazla tecrübesi var. Galatasaray'da dünya futbolundaki birçok büyük oyuncuyla çalıştı. Bunun ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz. Günümüzde futbolcuların onları anlayan antrenörlere ihtiyacı var."

'BEKLEMİYORDUM'

- Panathinaikos'un başına geçerek Yunanistan'da çalışma kararı sizi şaşırttı mı?

"Dürüst olmak gerekirse Terim'in bir Yunan takımında çalışmasını beklemiyordum. Yunanistan farklı bir ülke ama o çok tecrübeli. Her iki ülkede de oynadım ve her iki ülkenin kültürünün benzer olduğunu söyleyebilirim. Birçok ortak nokta var ve Fatih Terim'in hiçbir sorun yaşamayacağını düşünüyorum."

- Panathinaikos'a başarı getirebileceğini düşünüyor musunuz?

"Bence Panathinaikos'ta başarılı olabilir ama lig artık çok rekabetçi. Dört büyükler birbirine çok yakın. PAOK, AEK, Panathinaikos, Olympiacos... Kimin şampiyon olacağını gerçekten bilmiyorum. Hepsi iyi takımlar ve sezon heyecan verici. Terim'in şampiyonluğu kazanmasını diliyorum. Ama bu kolay olmayacak çünkü diğer takımlar da güçlü. Örneğin PAOK, çok etkili."

Haberin Devamı