Galatasaray Gel Diyarbakır'a gidelim Drogba

Gel Diyarbakır'a gidelim Drogba

21.05.2013 - 09:47 | Son Güncellenme:

Suat Kılıç, “Bu ülkede ırkçılık olmaz” dedi. Drogba “Ben Türkiye’de mutluyum” cevabını verdi. Bakan da Fildişili’ye resmi davet yaptı.

Gel Diyarbakıra gidelim Drogba

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan örnek davranış... Kılıç, muz olayları ile gündeme gelen derbi sonrası G.Saraylı Drogba ile F.Bahçeli Webo’yu bir araya getirdi. Bakan, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da iki yıldız ile bir yemekte buluştu ve ırkçılık konusunda sohbet etti.
F.BAHÇE tribünlerinden gösterilen muzlar nedeniyle ırkçılık iddiaları ortaya atılırken, Şükrü Saracoğlu’ndaki bu olay Sarı-Lacivertli takım ile G.Saray arasında ırkçılık kavgasına da yol açmıştı. Bakan Kılıç, iki takımın siyahi oyuncularını bir araya getirip örnek mesajlar verdi.

Haberin Devamı

BU ÜLKEDE IRKÇILIK OLMAZ Kİ

DROGBA ile Webo, Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken Kılıç, G.Saray’ın Fildişili yıldızına hem garanti verdi hem de tarihi bir teklifte bulundu:
“TÜRKİYE’DE ırkçılık olmadı, olmayacak da. Hem inancımız hem geleneklerimiz buna karşı. Üstünlük ancak iyi insan olmakla mümkündür. Irkçılık bizim genlerimizde yok.
Bu ülkede ırkçılık olsaydı Doğu’da yıllarca terörle mücadele ettik, o zaman ırkçılık olurdu. Bu ülkenin her tarafı bir. Doğusu da batısı da... Keşke vaktin olsa da seninle birlikte Diyarbakır’ı, G.Antep’i, Van’ı, Urfa’yı gezsek.”

HER TARAFI MERAK EDİYORUM

DROGBA da Bakan Kılıç’ın bu nazik teklifi karşısında duygulanırken, “Ben Türkiye’de çok mutluyum. Türk insanını çok sevdim. Şu an İstanbul’da yaşıyorum ama Türkiye’nin her yerini çok merak ediyorum. Bu ülkenin her tarafını görmek isterim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İkiniz de manken gibisiniz!..

BOĞAZ’DAKİ yemekte ilginç espriler de oldu. Bakan, takım elbiseleri ile dikkat çeken iki yıldıza takıldı; “Manken gibisiniz.” Drogba “Futbolcuyuz, iyi giyinmesini biliriz” cevabını verdi.

Fener’e ‘çok’ katkın oldu...

SOHBETTE ilginç bir konu da Kılıç’ın Webo’nun performanısını övmesiydi. Kılıç, “Fener’e büyük katkın oldu. Sanki senelerdir F.Bahçe’de oynuyormuşsun gibi çabuk adapte oldun” dedi.

Londra için yaptık yine yaparız

Drogba: İstanbul 2020 için olimpiyat elçiniz olmaktan mutluluk duyarım.

ZİRVEDE 2020 olimpiyat adaylığımız masaya yatırıldı, iki futbolcu da destek sözü verdi:
KILIÇ: İkinizi de İstanbul’un adaylığına çok inanmış gördüm. Onlar bizim elçilerimiz.
DROGBA: Elçiniz olmaktan mutlu olurum. Londra için kampanyalar yaptık. Sizin için de yaparız. Biz bu ülkede mutluyuz ve bu ülkeden para kazanıyoruz. Bir ülkeden bir şey alınıyorsa o ülkeye de bir şeyler vermek lazım. Ben böyle inanıyorum.
WEBO: Afrika’daki dostlarımız, arkadaşlarımız bizim burada olmamızdan gurur duyuyorlar.

Kendime geldim

Drogba, yemekte “İyi ki Türkiye’ye gelmişim. Burada adeta kendime geldim” dedi. Webo da F.Bahçe’ye çabuk adapte olmasında kaptan Volkan Demirel’in büyük katkısı olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Yabancı sınırı olmasın

DROGBA: Liginizin kalitesi artıyor ama yabancı sayısının sınırlanmaması gerekiyor. İngiltere gibi minimum 8 yerli oyuncu olması gerekir.
BAKAN KILIÇ: Ama milli takıma futbolcu bulamıyoruz.
DROGBA: Kulüpler alt yapıyı bırakıp transfere yönelmemeliler. Wenger gelse, Sir Ferguson gelse bir sene dayanabilir mi?

Yazarlar