Almanya Bundesliga Gençlik devrimi!

Gençlik devrimi!

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borussia Dortmund, transferde yepyeni bir politika belirledi. Sarı-siyahlılar Emre Mor dahil 9 oyuncu alırken, tamamen genç yıldızlara yönelik bir çalışma izledi.

Gençlik devrimi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Almanya’nın köklü kulüplerinden Borussia Dortmund, 2016-17 sezonunda transferde çok önemli bir politika ortaya koydu. Sezon başından bu yana sarı-siyahlılar tamamen gençlere yönelik bir çalışma programı izledi.

Son olarak devre arası transfer döneminde 17 yaşındaki Alexander Isak’ı İsveç’in AIK takımından getiren Alman takımı, farklı bir yol belirledi.

Hem yaz hem de kış döneminde 9 transfer yapan Dortmund’un yeni oyuncularının 17-25 yaş aralığında olması dikkatlerden kaçmadı. Milli oyuncumuz Emre Mor da dahil bu yeni isimlere toplam 121.1 milyon euroluk bir harcama yapıldı.

En yaşlı transferler; 25 yaşındaki Andre Schürrle, Rode ve Bartra oldu. En genç isim ise AIK’tan alınan ‘Yeni Ibrahimovic’ lakaplı 17 yaşındaki Alexander Isak olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Bu yeni politikayla beraber Borussia Dortmund’un kadrosunun yaş ortalaması 25 olarak kaydedildi. Bu sezon gelen flaş transferlerle 19 yaşındaki Dembele, 22 yaşındaki Raphael Guerreiro ve 18 yaşındaki Emre Mor, ciddi anlamda Avrupa’nın en öne çıkan oyuncuları konumuna geldi.

Gençlik devrimi