Diğer Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Spor artık ekonomidir

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Spor artık ekonomidir

14.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Stratejik Plan Tanıtım Toplantısına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Avrupa’da futbolun pazar değeri 30 milyar euroya yakın. Biz başarıyı, marka değerine ne kadar dönüştürebiliyoruz bunu düşünmeliyiz. Sporda ekonomiyi nasıl büyütürüz bunlara odaklanmalıyız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Spor artık ekonomidir

Türkiye Futbol Federasyonu Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı ‘The Game Plan’, Gençlik ve Spor Bakanlığı Riva Kamp ve Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

- Toplantımız, ortak aklın ışığında, özgün ve yeni bakış açılarına kapı aralayacaktır. Simon Kuper’in bir kitabı var: ‘Futbol asla sadece futbol değildir’. Ben bunu açarak ‘spor asla sadece spor değildir’ demek istiyorum.

- Spor artık bir ekonomidir, endüstridir. Spor artık diplomasi dilidir, turizm kalemidir. Spora yönelik politikalarda başarı istiyorsak her şeyi hesaba katmak durumundayız. Spora endüstri diyorsak, insan yaşamındaki değişime onu adapte etmeliyiz.

‘Hayranlık uyandırıcı’

- Dünya Kupası için FIFA’nın çıkardığı uygulama seyir teknolojisi anlamında her şeyi başka boyuta taşıdı. Maçları tribünde izlerken kamerayı açtığınızda oyuncuların adını, anlık performanslarını görebildik. Bu seviye hayranlık uyandırıcı.

Haberin Devamı

- Avrupa’da futbolun pazar değeri 30 milyar euroya yakın. Biz sahadaki başarıyı, marka değerine ne kadar dönüştürebiliyoruz bunu düşünmeliyiz. Sporda finansal sürdürülebilirliği nasıl sağlarız, bu ekonomiyi nasıl büyütürüz bunlara odaklanmalıyız.

- Altyapı ve tesis yatırımları, çıkarılan kanunlar, finansal düzenlemeler sürdürülebilirlik noktasında katkılar yaptı. Artık önümüze bakma ve yeni projeler, fikirler üretme aşamasındayız.

- Video oyunlarıyla ilgili yapılan bir araştırmada, kullanıcıların en çok seçtiği kulüplerin, 5 büyük ligin şampiyonları olduğu ortaya çıktı. Biz bu global akımın neresindeyiz? Bunu düşünmemiz lazım.

‘Fırsat vermeliyiz’

- Türk futbol ekolünü, Türk futbolu oyun tarzını inşa etmeliyiz. Avrupa’nın en modern, statlarına, antrenman sahalarına, altyapı tesislerine sahibiz. Bu özveriye daha fazla sporcu yetiştirerek cevap vermemiz lazım.

- Keşfetmeli, yetiştirmeli ve sahada olmaları, vitrinde yer almaları için bu gençlere fırsat vermeliyiz. Süper Ligimiz şu anda altyapısından gelen oyunculara en az forma veren liglerden biri. Bu konuda Danimarka %26.6 ile en önde. Bizim oranımız %4.4’tür. Bunu artırmalıyız.

- Profesyonel sporcular arasında erkek-kadın oranı neredeyse kafa kafaya geldi. Kadın sporcularımızın futbolda da büyük potansiyelleri var.

Haberin Devamı

- Burada bulunan herkesle aynı hedefleri, hayalleri, hassasiyetleri paylaşıyoruz. Hepimiz Türk sporunun, Türk futbolunun hak ettiği yerlere gelmesi için aklımızı ve gönlümüzü koyarak emek sarf ediyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Spor artık ekonomidir

Yazarlar