Skorer Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Güçlü bir jenerasyon geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Güçlü bir jenerasyon geliyor!

10.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Türkiye Birinciliği final maçlarını izleyen Bakan Bak, "İnşallah buradaki kızlarımız, erkeklerimiz ülkemizi temsil edecekler. Çok güçlü bir jenerasyon geliyor. Voleybol ülkesi olan bir Türkiye var" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Güçlü bir jenerasyon geliyor

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Türkiye Birinciliği final maçı İzmit’te Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Erkeklerde Ankara TVF Spor Lisesi, kızlarda Özel Acıbadem Bilim Doğa Anadolu Lisesi şampiyonluğa ulaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da final maçını izledi. Bakan Bak’a Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile protokol eşlik etti.

Haberin Devamı

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı, "Türkiye’nin geleceği olan, özellikle voleyboldaki çıkışın temellerinin neler olduğunu hep beraber burada gördük. Şampiyon olan ve şampiyonaya katılan bütün liselerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

Bakan Osman Aşkın Bak şöyle devam etti: "Hedefimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak sporun tabana yayılması. Tarama yapıyoruz, çocuklarımızı en az 2 branşa yönlendiriyoruz. Yapılan testler sonucunda ortaya koydukları performanslarına göre yönlendirme yapıyoruz. Geleceğin şampiyonları, geleceğin sporcuları buradan yetişiyor."

'Sporda yeni başarıları hep beraber alkışlayacağız' diyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "İnşallah burada şampiyon olan kızlarımız, erkeklerimiz ülkemizi olimpiyatlarda, Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil edecekler. Temeller sağlam, çok güçlü bir jenerasyon geliyor. Voleybolda zirveye yürüyen, voleybol ülkesi olan bir Türkiye var" diye konuştu.

Yazarlar