1.Lig Göztepe - Altay derbisinin ardından tutuklama kararı

Göztepe - Altay derbisinin ardından tutuklama kararı

28.11.2022 - 19:41 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig'de oynanan Göztepe-Altay maçı çıkan olaylar nedeniyle ertelendi. Göztepeli taraftar Mehmet Çakır ve Altay kalecisi Ozan Evrim'in yaralandığı derbide sis bombası ve işaret fişeğinin stada nasıl sokulduğu ortaya çıktı. İzmir derbisinde Altay kalecisi Ozan Evrim'e korner direği ile vuran şahıs, kasten öldürmeye teşebbüsten tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Savcı, korner direğini silah saydı.

Spor Toto 1. Lig'de dün oynanan Göztepe-Altay derbisi, sahalarda görmek istemediğimiz türden olaylara sahne oldu. Müsabakanın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği ile Mehmet Çakır yaralandı. Sağlık ekipleri yaralıya müdahale ederken, sahaya atlayan bir Göztepe taraftarı, korner bayrağı direğiyle rakip takımın kalecisi Ozan Evrim'e saldırdı. Evrim başına aldığı darbeyle yaralandı. 2 yaralı, hastaneye kaldırıldı. Büyüyen olaylar nedeniyle müsabaka Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi.  

Haberin Devamı

Cumhuriyet savcısı mahkemeye sevk yazısında şüpheli Nihat Aydın’ın, Altay kalecisi Ozan Evrim’in hayatı bölgesi olan kafasının arka ve ense kısmına öldürmeye elverişli bir ‘silahla’ birden fazla kez vurduğu ve eylemine çevredekilerin engellemesi üzerine son vermek durumunda kaldığını vurguladı. Aydın, sevk edildiği mahkemede ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göztepe - Altay derbisinin ardından tutuklama kararı

TOPLAM 21 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Karşılaşmanın tatil edilmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Göztepe taraftarları stadı terk ederken, Altay taraftarları ise yaklaşık 7 saat stadyumda bekletildi. Başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, sis bombası ve işaret fişeğinin statta görevli özel ambulans şoförleri A.K. ve H.G. tarafından karşılamadan önce Altaylı taraftarların bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

İKİ SIRT ÇANTASIYLA TUVALETE GİRDİLER

Şoförlerin, saat 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvalete girdiği ve tuvaletten çantasız çıktığı tespit edildi. Polis ekipleri 2 ambulans şoförü ve irtibatta oldukları Altaylı taraftarlar ile Ozan Evrim'e saldıran Göztepe taraftarının da aralarında bulunduğu toplam 21 şüpheliyi gözaltına aldı.

Göztepe - Altay derbisinin ardından tutuklama kararı

AMBULANS ŞOFÖRÜNÜN OLAY SIRASINDAKİ FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Stada fişekleri sokan ambulans şoförünün olaylar sırasındaki fotoğrafları da ortaya çıktı. 

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLECEK

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, ambulans şoförlerinin bağlı bulundukları özel ambulans şirketi hakkında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nce idari soruşturma açıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirileceği de kaydedildi.

Göztepe - Altay derbisinin ardından tutuklama kararı

2 AMBULANS ŞOFÖRÜYLE TARAFTARLARIN TELEFON GÖRÜŞME GEÇMİŞİ İNCELENECEK

İzmir'de, Göztepe ve Altay arasında oynanan derbi maçında, Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yaralayan işaret fişeği ile diğer suç aletlerini 2 sırt çantasıyla stadyuma soktuğu belirlenip, gözaltına alınan ambulans şoförleri A.G. ve H.K.'nin, polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Saat 16.34'te, Altay tribününün bulunduğu tuvaletlere girdikleri ve çıkarken ise yanlarındaki sırt çantaları olmadığı belirlenen ve yoğun telefon görüşmesi gerçekleştiren 2 ambulans şoförüyle, işaret fişeği ve diğer suç aletlerini kullanan Altay taraftarları D.D., E.Y. ve K.E.'nin cep telefonu kayıtları incelemeye alındı. Öte yandan, gözaltına alınan 2 ambulans şoförünün fanatik Altay taraftarı oldukları da öğrenildi.

KALECİ OZAN TABURCU EDİLDİ

Öte yandan, başına aldığı darbeler sonucu İzmir'de özel bir hastaneye kaldırılan kaleci Ozan Evrim'in tedavisinin ardından bugün taburcu edildiği belirtildi. İşaret fişeği isabet eden Mehmet Çakır'ın ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü bildirildi. 

ÖZEL AMBULANS ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

İzmir'de dün oynanan Göztepe- Altay maçının da bir taraftarın korner bayrağı direkli saldırısına uğrayan konuk takımın kalecisi Ozan Evrim ile tribüne atılan işaret fişeği sonucu Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ın yaralandığı İzmir derbisinde, sis bombası ve işaret fişeğini stadyumun tuvaletine soktukları ortaya çıkan ambulans şoförlerinin bağlı bulunduğu özel ambulans şirketi açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

'İŞ AKİTLERİ DERHAL FESHEDİLDİ'

Sosyal medya üzerinden yayınlanan yazılı açıklamada, suça karışan ambulans şoförlerinin iş akitlerinin derhal feshedilip, yasal sürecin takip edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Spor Toto 1. liginde Göztepe S.K. ile Altay S.K. futbol müsabakasında yaşanan üzücü ve kabul edilemez olay ile ilgili öncelikle yaralanan taraftarımıza, sporcularımıza ve tüm spor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sorumluların gereken cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Ayrıca 10 yılı aşkın süredir Göztepe SK ve İzmir'in güzide spor kulüplerinin tüm spor faaliyetlerinde hiçbir sorun yaşanmadan hizmet verilmektedir. Firmamızca yapmış olduğumuz inceleme sonucunda, bu kişilerin iş akitlerinin derhal feshedilmesiyle eş zamanlı olarak, gerekli yasal süreçler başlatılıp, konu ile ilgili elimizdeki tüm bilgi ve belgeler gerekli kurumlara intikal ettirilmiştir. Çalışan personelin bireysel gerçekleştirdiği iddia edilen bu olayda firmamız ile hiçbir bilgisi ve dahli bulunmamaktadır. Firmamız, 40 yılı aşkın bir süredir sağlık sektöründe hizmet vermekte olup, düzenli olarak Sağlık Bakanlığımızın ve akreditasyon kuruluşlarının denetimlerinden başarıyla geçmektedir. Bu kabul edilemez ve insanlık onuruna aykırı eylemleri gerçekleştiren kişilerin yaptıkları, firmamızın çalışma ilkeleri ve prensipleriyle hiçbir surette örtüşmemektedir. Bu yaşananlardan dolayı bütün onurlu sağlık çalışanlarımızla birlikte derin bir üzüntü içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Yapılanlar en başta fedakârca ve özveriyle görevini yapan sağlık çalışanlarımızın emeklerine, her yıl hizmet verdiğimiz on binlerce hastamıza ve sağlık kuruluşlarına saygısızlıktır. Hiçbir koşulda kabul edilmesi mümkün değildir."

Haberin Devamı

Göztepe - Altay derbisinin ardından tutuklama kararı