Süper Lig Hakemlerden Halil Umut Meler'e destek ziyareti! 'Kararımızı yakında herkese açıklayacağız'

Hakemlerden Halil Umut Meler'e destek ziyareti! 'Kararımızı yakında herkese açıklayacağız'

12.12.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

Süper Lig hakemleri, Ankara'ya giderek hakem Halil Umut Meler'e destek ziyaretinde bulundu. Hakemler ziyaretin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Süper Lig hakemleri, Ankara'ya giderek hakem Halil Umut Meler'e destek ziyaretinde bulundu. Hakemler ortak bir basın açıklaması yaparak çirkin saldırıya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İlk söz alan hakem Arda Kardeşler, "Dün akşam yaşananları herkes gördü. Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. TFF ve MHK alacağımız kararlarda bizi destekleyeceklerini söylediler. Hakemlik ve futbol konuşacak düşünecek halimiz yok. Tek öncelğimiz Halil Umut Meler'in sağlığına kavuşması. Meler'in yanındayız. Bundan sonra kendisi sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler bir araya gelerek geleceğimiz ile ilgili vereceğimiz kararı herkese açıklayacağız."

'TAKİPÇİSİ VE MÜCADELECİSİ OLACAĞIZ'

Mete Kalkavan ise şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi, hakkında temelsiz yalanlar uydurulması serbest olan tek kurum maalesef hakemlik kurumudur. Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçeği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi, mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmalarının sebebi, üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil mesleklerine olan saygılarıdır. Bugün daha net görülmüştür ki, mesleğimize duyduğumuz saygı resmen bize karşı şiddet sarmalına dönüşmüştür. Bugün önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşmasıdır. Sürdürülemez ortamın çözümü için özellikle takipçisi ve mücadelecisi olacağız."

Haberin Devamı

Ankara'da destek ziyaretine gelen hakemler ise şöyle: Yaşar Kemal Uğurlu, Mete Kalkavan, Arda Kardeşler, Özgür Yankaya, Ümit Öztürk, Ali Şansalan, Bahattin Şimşek, Hüseyin Göçek ve Kadir Sağlam.

 

 

 

Yazarlar