Basketbol Halil Üner: Hedefimiz Süper Lig

Halil Üner: Hedefimiz Süper Lig

01.02.2024 - 09:37 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Ligi’nin yeni ekibi Ankaragücü İkon Menkul’ün başantrenörü Halil Üner, takımını bir üst lige taşımak istiyor.

Halil Üner: Hedefimiz Süper Lig

Halil Üner... Türk basketbolunda bir döneme damga vurmuş çok önemli antrenörlerden biri... Uzun yıllar boyunca Efes Pilsen, Fenerbahçe, Galatasaray, Karşıyaka, Darüşşafaka, Çukurova gibi takımlarda görev yapan Üner, sağlık sorunları sebebiyle tam 11 yıl ara verdiği coachluk kariyerine MKE Ankaragücü İkon Menkul ile geri döndü...Tarihi kulübün haklarını devralan ve başkanlık görevini üstlenen Üner, ardından gerek duyduğu için aynı zamanda baş antrenörlük görevini de üstlendi. TBL’nin yeni takımı Ankaragücü İkon Menkul şu an ligin dibinde… Ama Üner 1 galibiyetle aldığı takımı kısa sürede 6 galibiyete çıkardı. Play-Off potası ile aralarında ise sadece 3 galibiyet kaldı. Şimdi söz, Türk basketbolunun efsane isimlerinden Halil Üner’de...

Haberin Devamı

'ARTIK DAHA SAĞLIKLIYIM'

“11 sene önceydi. O dönemde işlerim çok yoğundu ve sağlık sorunlarım da vardı. Hem basketbol hem iş hayatı beni yormaya başladı. Bir de kalp krizi geçirdim ve 5 tane stent takıldı. Ya iş ya da basketbol olacaktı. Bir seçim yapmak zorunda kaldım ve iş hayatına devam etmeye karar verdim. Basketbolu çok sevsem de 11 sene basketbol maçı izlemedim. Sonra işlerim yolunda gitmeye başladı. Huzurlu ve mutluydum. Ama basketbol aşkı seni bırakmıyor. Geçen sene TB2L’de Çözüm Koleji operasyonunu yönettik. Aile ve ekip olarak işin başındaydık. Bu sene de TBL’de Ankaragücü markası ile birlikte olma fırsatı çıktı. Ankaragücü İkon Menkul Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesi… Özellikle de MKE (Makine Kimya Endüstrisi). 1910’lu yıllarda İstiklal harbi zamanında cepheye mühimmat taşımak için kurulan bir kulüp... O da çok duygusal geldi bana… Tarihi olan bir kulüp... Bu kulübe katkımız olur diye düşünüp bu birlikteliğe başladık”

Haberin Devamı

'İŞİN KOLAYINA KAÇIYORLAR'
11 yıl sonra parkeye tekrar ayak bastığımda aslında işimin çok zor olmayacağını gördük. Zaten alışık olduğumuz bir ortam. Bence eski dönemde antrenörlerin işleri daha zordu. Şimdi bütün coachlar işin kolayına kaçmışlar. Tepe pick and roll’ü ya da kenar pick and roll’ü. Ne alçak post oyunları var ne başka bir şey. Kolayına kaçıp bir kaç hareketten sonra iyi bir alan yerleşimi varsa pick and roll sonrası sayı buluyorlar. Bunun dışında basketbol kalmamış. Euroleague basketbolu da böyle. Savunma olarak bunlara çare bulursak, bizim hücumlarımız daha zengin olacak. Yeni olmamıza rağmen birçok takımla başa baş oynadık ve son saniyelerde kaybettik. Ama artık kazanmaya da başladık. Basketbol seyretmeye de başladım. Seyrederken gördüğüm şey oyunculara çok fazla inisiyatif verilen bir basketbol oynanıyor. Çok zorlanacağımı sanmıyorum.

'HEDEFİMİZ SÜPER LİG'

“Kısa vadeli hedefimiz Ankaragücü’nü ligde tutmak. Sonra adım adım Süper Lig’e doğru gideceğiz. Ankaragücü’nün bir seyirci potansiyeli var. Öncelikle salonu dolu hale getireceğiz. Bu da kazanmakla olur. Biz kazanacağız, onlar gelecekler. Ayrıca kulüp organizasyonu olarak maaşları zamanında veren, kalıcı ve sürdürülebilir bir organizasyon olması için çabalıyoruz. Ben zamanında büyük kulüplerde çalışırken de dışarıya yansıtamadığımız maddi sorunlar yaşadık. Neler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor. Bu sıkıntıları oyunculara yaşatmayacağız. Herkes parasını gününde alacak. Karşılığında da hizmet isteyeceğiz. Bu temeli kurduğun gün birinci olursun, beşinci olursun ama kalıcı olursun. Maddi açıdan sürdürülebilirlik çok önemli. Orta vadede Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Şu an sonuncu durumdayız ama önümüzde çok maç var. Ancak Play-Off’a girersek orada her şey olabilir. Şu aşamada amacımız kümede kalmak. Ama Play-Off yaparsak, BSL’ye çıkmamız sürpriz olmaz.”

Yazarlar