Voleybol Hande Baladın'dan Galatasaray itirafı! Avrupa hedefini açıkladı

Hande Baladın'dan Galatasaray itirafı! Avrupa hedefini açıkladı

01.02.2023 - 11:57 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Dynavit’in yıldızı sporcusu Hande Baladın, kariyeri açısından önemli bir itirafta bulunurken daha önce söylemediği Avrupa hedefini açıkladı.

Hande Baladından Galatasaray itirafı Avrupa hedefini açıkladı

Misli.com Sultanlar Ligi’ne müthiş bir başlangıç yapan ve namağlup unvanını devam ettirmesinin yanında Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda da bronz madalya alarak kürsüye çıkmayı başaran Eczacıbaşı Dynavit’in yıldızı, Red Bull sporcusu Hande Baladın, şampiyonluk şanslarını, hedeflerini, baskıyla nasıl başa çıktığını Scoreboard Dergisi’ne anlattı.

Haberin Devamı

Son yıllarda Eczacıbaşı az da olsa rekabetin dışında kalmıştı. Ama bu sezon 10’da 10 yaptınız ve lidersiniz. Eczacıbaşı geri döndü diyebilir miyiz?
Sezona bu şekilde başladığımız için mutluyuz. Eczacıbaşı her sene olduğu gibi bu sene de şampiyonluğa oynayan bir takım. O yüzden ‘Geri döndü’ demek yerine her sene olan hedeflerimizi tekrarlamak ve oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Sezon başında gösterdiğimiz performans moral açısından da çok iyi oldu. Ama önemli olan bunu sezon boyu devam ettirebilmek ve sezon sonunda istediğimiz kupayı kazanabilmek. Tekrar şampiyonluk hedefiyle çıktığımız bu yolda umarım bu sezonu kupayla tamamlarız.

Sen, Simge ve Boskovic... Aslında takımda fazla değişen bir şey yok. Peki bu başarı nasıl geldi?
Ben, Simge ve Boskovic değil de ‘Eczacıbaşı’ demek daha doğru olur. Oyuncular, antrenörler, takım arkadaşlarımız... Aslında biz büyük resmin, Eczacıbaşı’nın birer parçasıyız. Bu resmi en iyi şekilde doğru parçalarla doldurarak başarıya ulaşmak istiyoruz. Bu mirası devam ettirmek arzusundayız. Tabii ki takım arkadaşlarımız ile uzun süre aynı takımda olmak bizlere avantaj sağlayacaktır. Fakat bizler için önemli olan Eczacıbaşı kültürünü her sene, ilk günkü heyecanla davam ettirmek.”

Haberin Devamı

Hande Baladından Galatasaray itirafı Avrupa hedefini açıkladı

Sezon takım için çok iyi başladı, peki bireysel olarak senin için nasıl başladı?
Sezonun benim adıma iyi geçtiğini düşünüyorum. Çok daha iyi olması için her gün elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Eczacıbaşı’nda kupa kazanmak istiyorum ve sezonun geri kalanında da bunun için iyi çalışıp, hedeflerime ulaşmak istiyorum.

'KAFAMDA SORU İŞARETİ VARDI AMA AVRUPA TECRÜBESİ İSTİYORUM'
Diğer branşlarda herkes Avrupa’yı hedefler. Ama Türkiye bir voleybol ülkesi. Buna rağmen senin Avrupa hedefin var mı?

Daha önceki senelerde bu konu hakkında kafamda soru işaretleri vardı. Ama şu anda düşündüğümde voleybol kariyerimin bir noktasında Avrupa tecrübesi edinmek istiyorum.

25 yaşındasın. Peki bugüne kadar hedeflerinin ne kadarını başardın?
Hedeflere ulaşıldıkça oyuncular olarak önümüze yeni hedefler koyuyoruz. Benim de önümde umuyorum ki çok uzun yıllar var ve kariyerim bitene kadar kendi adıma koyduğum tüm hedeflere ulaşmak istiyorum. Bunun hayalini kuruyorum ve çok çalışıyorum.

Haberin Devamı

Hande Baladından Galatasaray itirafı Avrupa hedefini açıkladı

‘GALATASARAY DÖNEMİ ÇOK ŞEY KATTI’
Bir dönem Galatasaray’a kiralandın...
Kiralık sözleşmem bir seneydi. Daha sonra Eczacıbaşı’na geri döndüm. Orada geçirdiğim sezon benim adıma çok yararlıydı. Çünkü en iyi performanslarımdan birini ortaya koyduğum sezondu. Kariyerim adına da dönüm noktalarından biriydi diyebilirim o bir sezon için. Orada aralıksız oynayarak ve sorumluluk alarak kendime çok şey kattım

'BİRÇOK POZİSYONDA OYNAMAK AVANTAJ'
Kariyerinde birçok pozisyonda oynadın. Bu avantaj mı, dezavantaj mı?

Bence avantaj. Çünkü saha içinde her bölge ile alakalı fikrim ve yatkınlığım var. Voleybolu bir bütün halinde anlamam açısından büyük bir avantajı var bana. Bu noktada antrenörlerimizin de rolü büyük. Onlardan aldığımız bilgi ve tecrübe ile kariyerlerimize yön verebiliyoruz.

‘Sporcular da birer insan’ Başarıların çok fazla ve göz önünde olan bir isimsin. Bunun artısı ya da eksisi var mı?
Artılar olarak göz önünde olduğumuz için insanlara ulaşmamız kolay oluyor. Bu yüzden her halimizle bizden yaşça küçük kardeşlerimize örnek olmak ilk hedefimiz. Ayrıca tabii ki kadınların sesi olmaya çalışıyoruz. Eksi olarak çok fazla göz önünde olduğumuz için tabii ki yoruma açık bir konumdayız. İnsanlar istedikleri gibi yorum yapabiliyorlar. Ama içimizde olan durumları bilen sadece bizleriz. O yüzden dış dünyadan olabildiğince uzak kalmaya çalışıyoruz. Herkesin kendi düşüncesi, yorumu vardır. Tabii ki saygı duyuyoruz. Ama sporcuların da birer insan olduklarını unutmasınlar

Haberin Devamı

Hande Baladından Galatasaray itirafı Avrupa hedefini açıkladı

‘TEK YAPABİLDİĞİM ŞEY DİNLENMEK’
Voleybol, bir sezona bakıldığında en yoğun branşlardan biri. Peki Hande arta kalan zamanda neler yapar?
Evet yoğun bir sezon geçiyoruz ardından hemen milli takım başlıyor. Açıkçası çok fazla zamanımız olmuyor. Mental ve fiziksel olarak çok yoruluyoruz. Yoğun stres altında çalışıyoruz. O yüzden boş vakitlerimde olabildiğince dinlenmeye çalışıyorum. Aileme, arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

Ferhat Akbaş en çok konuşulan isim haline geldi. Antrenörünüzün size olan etkisini nasıl anlatırsın?
Ferhat Ağabey’le tüm oyuncuların iletişimi çok kuvvetli. Sürekli bilgi alışverişi yapıyoruz. Eksiklerimizi görüyoruz ve bunları kapatmak adına her zaman çalışıyoruz. İletişim bir takım içerisinde en önemli unsurlardan biri ve bunu takım olarak iyi yaptığımızı düşünüyorum. Başarı da zaten bu kuvvetli iletişimle geliyor

Misli.com Sultanlar Ligi’nde bu sezon yarış daha da heyecanlı hale geldi. Sezonun devamında neler olur peki?
Sezonun heyecanlı geçmesi Misli. com Sultanlar Ligi’nin kalitesinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Biz de oyuncular olarak her maçta daha iyi bir performans göstermek, kazanmak adına sahaya çıkıyoruz. Heyecanlı, voleybol seyri güzel maçlar oynamak ve tecrübe edinmek tabii ki çok güzel. Sezonun devamında da oynadığımız tüm maçları kazanmak için sahada olacağız. Dediğim gibi hayalimiz ve hedefimiz olan kupaları almak istiyoruz.

‘CİMNASTİK İLE BAŞLADIM’
Voleyboldan önce yaptığın başka spor var mıydı?
Spor hayatıma cimnastikle başladım ve yüzme ile devam ettim. Farklı sporları denemeyi küçük yaşlarda çok seviyordum. Daha sonrasında hem yüzmeyi hem de okul takımında voleybol oynamayı bir arada götürdüm. İkisini bir arada yaparken voleybol daha çok ilgimi çekti ve tek bir branş seçerek voleybola devam etme kararı aldım

‘MÜZİK HAYATIMIN ÖNEMLİ PARÇASI’
Milli Takım’da ve kulüp takımında birçok başarıya ulaştın. Peki yenileri için kendini nasıl motive ediyorsun?
“Öncelikle daha bu yolculuğun başında olduğumu düşünüyorum. Yaptığımız meslek sosyal açıdan bizi fazlasıyla etkiliyor. Bunu da göz önüne alarak mental çalışmalar da yapıyoruz. Kendimi motive etmek için zaman zaman hobilerime başvuruyorum. Örneğin müzik hayatımın önemli bir parçası. Bana iyi gelen şeyleri hayatımın merkezinde tuttukça kendimi daha çok motive edebiliyorum.