İspanya La Liga Henüz 15 yaşında Barcelona tarihine geçti! Performansı dikkat çekti

Henüz 15 yaşında Barcelona tarihine geçti! Performansı dikkat çekti

22.04.2023 - 18:40 | Son Güncellenme:

Barcelona, La Liga'nın 30. haftasında Atletico Madrid ile karşı karşıya gelecek. Katalan ekibinin altyapısında forma giyen 2007 doğumlu Lamine Yamal, İspanya temsilcisinde tarihe geçti.

Henüz 15 yaşında Barcelona tarihine geçti Performansı dikkat çekti

La Liga ekiplerinden Barcelona, ligin 30. haftasında Atletico Madrid ile kozlarını paylaşacak. Oynanacak maç öncesi Barcelona La Masia'dan A takıma çağrılan 2007 doğumlu futbolcu Katalan ekibinde tarihe geçti.

Haberin Devamı

DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

2021 yaz transfer döneminde Barcelona'nın altyapısı La Masia'ya katılan genç futbolcu yetenekleri ile hocaları büyülemeyi başardı. Hatta giderek gelişen yeteneklerinin yanı sıra başarılı performansı ile de A takıma göz kırpıyordu. Katalan ekibinin başarılı Teknik Direktörü Xavi'nin de gözünden kaçmayan 15 yaşındaki genç futbolcu, Barcelona'nın Atletico Madrid ile karşılaşacağı maçın kadrosunda yer alacak.

Henüz 15 yaşında Barcelona tarihine geçti Performansı dikkat çekti

BARCELONA HAREKETE GEÇTİ

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre; La Masia'nın en büyük cevherlerinden biri olarak kabul edilen 15 yaşındaki Yamal, profesyonel kontrat hazırlıkları için Jorge Mendes ile temas halinde. Kısa zamanda resmi imzaların atılması bekleniyor.

Haberin Devamı

'YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATABİLİR'

Xaxi genç oyuncu ile ilgili olarak, "Lamine Yamal yetenekli bir oyuncu. 15 yaşında olmasına rağmen olgun bir karakteri var, adam eksiltmede çok iyi, kuvvetli. Barcelona tarihinde yeni bir dönemi başlatabilir." ifadelerini kullandı.

Henüz 15 yaşında Barcelona tarihine geçti Performansı dikkat çekti

TARİHE GEÇTİ

Bu kararla yıldız adayı şimdiden tarihe geçmiş oldu. 15 yaşındaki Yamal, A takımına çağrılan en genç oyuncu oldu.

Yazarlar