Fenerbahçe İbrahim Kutluay, Aziz Yıldırım anısını anlattı: Ben Fenerbahçe'nin evladını sattırmam

İbrahim Kutluay, Aziz Yıldırım anısını anlattı: Ben Fenerbahçe'nin evladını sattırmam

11.08.2023 - 13:29 | Son Güncellenme:

Türk basketbolunun efsane isimlerinden İbrahim Kutluay, Fenerbahçe'de forma giyerken aldığı astronomik teklifi ve Aziz Yıldırım'ın buna karşılık yaptığı tarihi hamleyi anlattı. Öte yandan NBA'den Mahmoud Abdul-Rauf için başkanın kendisini aradığını ifade eden Kutluay, telefon görüşmesinde Yıldırım'ın "Türkiye'yi darmadağın edecek" dediğini aktardı.

İbrahim Kutluay, Aziz Yıldırım anısını anlattı: Ben Fenerbahçenin evladını sattırmam

Fenerbahçe ve A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın efsane yıldızlarından İbrahim Kutluay sarı-lacivertli kariyerinde aldığı transfer teklifini ve Aziz Yıldırım'ın devreye girmesini anlattı

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'DEYKEN 2.5 MİLYON DOLARLIK TEKLİF ALDIM'
İbrahim Kutluay, 1998 yazında TOFAŞ ile yaptığı transfer görüşmesini ve aldığı astronomik teklif sonrasında yaşanan sürecini Socrates'e anlattı:

"O dönem Fenerbahçe'de 450 bin dolar kazanıyordum. Görüşmeye gittiğimde ilk teklifleri 1.2 milyon dolardı. Menajerim 'Eğer biz Fenerbahçe'den ayrılıp buraya geleceksek bunun astronomik bir rakam olması gerek' diyerek bonuslarla beraber yıllık 2.5 milyon dolar, 3 yıl garanti bir kontrat istedi. Menajerime baktım ve utancımdan yerin dibine girdim.

TOFAŞ yöneticileri bizden 3 dakika müsaade istediler. Menajerime 'Beni rezil ettin, ne yapıyorsun?' diye çıkıştım. 3 dakika bitmeden geri geldiler ve kabul ettiklerini, yarın sabah 9'da imza töreni yapmak istediklerini söylediler. Şok olup konu nerelere geldi diye düşünmeye başladım.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM'I ARAYIP HABER VERDİM
2.5 milyon dolar para kazanan Avrupalı bir basketbolcu yoktu o zamanlar. Ertesi gün gidip imzayı attım ve 2 milyon dolarlık çek aldım. Sonrasında yeni başkan olmuş Aziz Yıldırım'ı arayıp haber vermem gerekiyordu.

'BEN FENERBAHÇE'NİN EVLADINI SATTIRMAM'
Beni kendi üslubuyla güzelce bir tebrik edip 'Ben Fenerbahçe'nin evladını sattırmam' dedi. O dönem kulüplerin 24 yaş ve altı oyunculardan sözleşmesi bitse de bonservis alma hakkı vardı. TOFAŞ 7.5 milyon dolara kadar çıkmıştı. Aziz Başkan da benim bonservisimi 2, 4, 6, 8 diye yükselte yükselte en son 12 milyon dolara kadar çekti. Sonuçta ben 1 milyon dolarlık bir fedakarlık yapıp Fenerbahçe'yle 1 yıllığına el sıkıştım.

Sonrasında TOFAŞ bana yeniden ulaşıp bonservis bedeli ödemeden beni transfer edebilecekleri bir yol olduğunu, bonservis olarak gözden çıkardıkları 7.5 milyon doları da bana imza bedeli olarak vereceklerini söyledi. Yani, 3 yıl boyunca yılda 5 milyon dolar gibi bir para kazanacaktım ancak Aziz Yıldırım'a söz verdiğim için bunu kendime yakıştıramayacağımı ve kulübüme böyle bir şey yapamayacağımı söyleyerek reddettim."

YILDIRIM: NBA'DE 50 SAYI ATIYOR, TÜRKİYE'İ DARMADAĞIN EDECEK
İbrahim Kutluay, birlikte forma giydiği Mahmoud Abdul-Rauf hakkında konuştu: "Tatildeyim, tam akşam yemeğine gideceğim. Aziz Başkan aradı, 'Mahmoud'u getirdik, NBA'de 50 sayı atıyor. Türkiye'yi darmadağın edecek' dedi. Ben de 'Tamam başkanım, hayırlı olsun' dedim.

Haberin Devamı

İbrahim Kutluay, Aziz Yıldırım anısını anlattı: Ben Fenerbahçenin evladını sattırmam

Benim bugüne kadar beraber oynadığım en yetenekli oyuncu diyebilirim ancak kişisel problemleri vardı. Savunulmaz bir oyuncuydu. Top nerede derken topu çembere atabilen bir şutördü. Zaman zaman problem yaşadık ama güzel zamanlarımız oldu."

Yazarlar