Beşiktaş İbrahim Üzülmez: 4 gol yiyorsanız kendinizi sorgulayacaksınız

İbrahim Üzülmez: 4 gol yiyorsanız kendinizi sorgulayacaksınız

03.04.2023 - 09:37 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın efsane isimlerinden İbrahim Üzülmez, Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş mücadelesini yorumladı. Jesus'a sert eleştirilerde bulunan Üzülmez, Arda'nın penaltısı için ise skandal dedi.

İbrahim Üzülmez: 4 gol yiyorsanız kendinizi sorgulayacaksınız

Süper Lig'de 27. haftanın en kritik maçı Kadıköy'de oynanırken lider Galatasaray'ın en yakın takipçisi Fenerbahçe ile 3. sırada bulunan Beşiktaş kozlarını paylaştı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİYLE 4 GOL ATTI
Nefes kesen derbide Fenerbahçe, 41. dakikada Enner Valencia'nın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına da galip girdi. Fakat ikinci yarı inanılmaz bir derbiye sahne oldu. Cenk'in 58 ve 62'de, toplamda 3 golün asistini yapan Redmond 75'te, Aboubakar ise 90+1'de golleri, Fenerbahçe kalesine göndererek tarihi bir maça imza attı. Fenerbahçe'de İrfan Can 90+5'te golünü atıp farkı bire indirse de sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılan taraf Beşiktaş oldu ve şampiyonluk yarışında yeniden umutlandı.

İbrahim Üzülmez: 4 gol yiyorsanız kendinizi sorgulayacaksınız

ÜZÜLMEZ: 4 GOL YİYORSANIZ KENDİNİZİ SORGULAYACAKSINIZ
Beşiktaş'ın efsane oyuncularından İbrahim Üzülmez, zorlu maçla ilgili Fanatik'e açıklamalarda bulundu.

'10 kişi kaldıktan sonra Fenerbahçe tamamen ‘kazandık’ düşüncesine girdi. Halbuki savunma arkası defoları Beşiktaş’a maç boyunca davetiye çıkarıyordu. Jesus ya Türkiye ligini küçümsüyor ya da doğru analiz etmiyor. 10 kişi kalmış bir takımdan ikinci yarıda 4 gol yiyorsanız her kısmıyla kendinizi sorgulamak zorundasınız. Fenerbahçe defansı arkaya atılan her topta büyük hatalar yaptı. Samet, Serdar, Szalai hepsi birlikte en kötü gecelerini yaşadılar ama bunda Jesus’un anlayışının da etkisi vardı.'

Haberin Devamı

'JESUS SINIFTA KALDI'
Rakip 10 kişi kalmış, öndesin... Her maç bu kadar önde savunma kurulmaz ki... Bazı maçlar vardır 2. bölgeyi doğru oynamanız, orta sahada üstünlük kurmanız gerekir. Fenerbahçe, sayısal fazlalığına karşın sahanın hiçbir yerinde üstün değildi. Takımı bu kadar önde tutmanın bir anlamı yok. Jesus’tan oyunculara kadar herkesin sınıfta kaldığı bir geceydi.

 

'GÜNEŞ FARKINI ORTAYA KOYDU'
Beşiktaş’ta ise Şenol Güneş’in pes etmediği ve oyuncuların da buna çok büyük reaksiyon verdiği bir maçtı. Özellikle Maxim ve Redmond hamleleri Beşiktaş’ı çok daha tehditkar yaptı. Bizim dönemlerimize kadar geriye gidebiliriz. Bu maç bence 4-3’lük derbiden de öte bir zafer. Bu mücadele, taktiksel hamleler, bireysel performanslar, ortaya konan karakter, atmosfere karşı oyuncu duruşu. Neresinden bakarsanız bakın bence o maçı dahi geride bırakacak kadar önemliydi. Uzun yıllar unutulmayacak. Cenk Tosun’un arzusu apayrı.

Haberin Devamı

'ARDA'NIN PENALTISI SKANDALDI'
Kaleci Mert, İrfan’ın golünde hatalı olmasına rağmen müthiş işler yaptı. Özetlersek; Şenol hoca, hamleleriyle Jesus’u yendi. Bu arada Arda Güler’in penaltısı skandal bir karardı. Beşiktaş kazanmasa derbinin önüne geçecek bir karardı. Beşiktaş ikinci yarıdaki futboluyla hakemi de kurtardı.

İbrahim Üzülmez: 4 gol yiyorsanız kendinizi sorgulayacaksınız

Haberin Devamı

Yazarlar