Fenerbahçe 'İnşallah maçı izleyen scout yoktur, 20 milyon euro bile verirler!'

'İnşallah maçı izleyen scout yoktur, 20 milyon euro bile verirler!'

21.07.2022 - 11:55 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk sınavında Fenerbahçe, Polonya'da Dinamo Kiev'le golsüz berabere kaldı. Bu karşılaşmanın rövanşı 27 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, dün akşamki maçı yorumlarken, transferde yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 2022-2023 sezonunun ilk resmi maçını oynadı. Sarı-lacivertliler, Polonya'da oynanan karşılaşmada Dinamo Kiev ile golsüz berabere kaldı. Bu maçın rövanşı 27 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak ve turu geçen taraf belli olacak.

Haberin Devamı

'GERÇEKÇİ BİR FENERBAHÇE VE JESUS VARDI'

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Skorer TV canlı yayınında Dinamo Kiev-Fenerbahçe karşılaşmasını masaya yatırdı. İşte Senad Ok'un sözleri:  "Fenerbahçe bence makul bir skor aldı. Gerçekçi Fenerbahçe ve gerçekçi Jesus vardı. Ofansı oturtamamışsın. Geri dörtlünün önüne İsmail Yüksek ve Arao gibi oyuncuları koydu. Jesus, Dinamo Kiev'in atacağı gole engel olayım diye düşündü. Daha düşük seviyeli takımlara biz elendik. PAOK, Vardar gibi. Fenerbahçe'nin zamana ihtiyacı var. Lucescu, buraya gol atarak gelmek istiyordu. 

'SERDAR AZİZ'İN MR'I ÇEKİLECEK'

Serdar Aziz'in MR'ı çekilecek. Kasığında bir sıkıntı var. Kasık hassas bir yer. Galatasaray'da sakatlık problemleri yaşadı. Kim Min Jae gitti, onun yerine düşündüğün oyuncu da sakatlanırsa problem büyür. MR sonucunu beklemek gerekiyor. Serdar sakatlandı, Kim de oynayıp sakatlansa, transferi gerçekleşmez. Menajeri ile yurt dışında. Zaten UEFA listesinde yer almadı. Tisserand'ı Udinese istiyordu. Dakika 1, gol 1. Stoperde en iyi oyuncun gitti, Serdar Aziz de sakatlandı.   

Haberin Devamı

İnşallah maçı izleyen scout yoktur, 20 milyon euro bile verirler

'PEDRO OFANSTAKİ SIKINTIYI ÇÖZER'

Joao Pedro geldikten sonra ofanstaki sıkıntının çözüleceğini düşünüyorum. Onun dışında bir golcü daha alınma düşüncesi de var. Şu anda Joao Pedro'nun önünde golcü için çalışma olsa da Serdar Aziz'de sıkıntı olsa savunmada durum ne olacak? Onu merak ediyorum.  

'EN İYİ TRANSFER JESUS'

Fenerbahçe'nin macera aramayan bir teknik direktörü var. Oyuncuları bir takım şeylere daha kolay inandırıyor. Jesus maçtan sonra "Savunmamız çok iyi, Fenerbahçe kolay gol yemez. Ofansta değişiklik yaptık çünkü savunmamız iyiydi" dedi. Jesus bence Fenerbahçe'nin en iyi transferi. Maça tedbirsiz çıkmadı, Arao ve İsmail Yüksek'le karşılaşmaya başladı. F.Bahçe'nin önünün aydınlık olduğunu gördüm. İlk maç için ne bekliyorsunuz? 5-0 mı bitecekti? Fenerbahçe taraftarı sabırlı olmalı. Hemen karamsarlık havasına girmeye çalışıyorlar. Bu hoca, ne yaptığını bilen teknik adam. Hata yapacak mı, tabii ki yapacak. Joshua King'i niye oynattı diye eleştirebiliriz. 2 ay beklemek lazım. Sonuç alacağını düşünüyorum. 

Haberin Devamı

İnşallah maçı izleyen scout yoktur, 20 milyon euro bile verirler

'İRFAN CAN 30. DAKİKADA OYUNDAN DÜŞTÜ'

Fenerbahçe iyi sonuçla ayrıldı. Bir penaltısı verilmedi. Valencia'nın kafa vuruşunu kaleci çok iyi çıkardı. Ne istiyoruz? Daha birinci maç. İrfan Can'ı iyi bulmadım. 30. dakikadan sonra oyundan düştü. Savunma zaafiyeti olduğunu bir kez daha gösterdi. 27'de İrfan geriye gelmedi. Oyunu iki yönlü oynayamıyor. Türkiye'de idare eder de, Avrupa'da oyundan düşüyor. Hoca senden geriye koşmanı istiyor. Osayi'nin çıkışlarında geriye yardım etmeni istiyor. Fenerbahçe, İrfan Can'a bağımlı değil. 

'FENERBAHÇE, KADIKÖY'DE SABIRLI OYNAMALI'

Dinamo Kiev'in fiziksel kapasitesini Fenerbahçe'nin üzerinde gördüm. 'Pirana' gibilerdi. Fiziksel olarak düşmediler. Uzun zamandır maç yapmıyorlar. Başlarında iyi bir teknik adam var. Dinamo Kiev ne olursa olsun güçlü bir rakiptir. Fenerbahçe kendi sahasında sabırlı ve kendi oyununu oynamalı. Çünkü Lucescu, Fenerbahçe'nin öne çıkmasını bekleyecektir. 

Haberin Devamı

İnşallah maçı izleyen scout yoktur, 20 milyon euro bile verirler

Jesus'un ekibi çok profesyonel çalışıyor. 1 yıllık imza atmış, yardımcısı her gün Türkçe öğrenmeye çalışıyor. Bir yıl sonra belki burada değilsin. Dilimizi öğrenmek istemesi, bu insanların nasıl bir profesyonel olduğunu gösterir. Fenerbahçe ve Jesus'u rahat bırakmak lazım. Bu adamın kompleksi yok. Sonuca nasıl gitmesi gerektiğini biliyor. Jesus'tan önce şampiyon olunmadı diye şu anki takıma baskı kurmanın anlamı yok. Bu sancıya dayanmak lazım.  

ARAO VE İSMAİL YÜKSEK'E ÖVGÜ

İsmail Yüksek'i çok beğendim. Arao ilk maçına çıktı, harika oynadı. Ofansif sıkıntısı olduğunu hoca da biliyor. Joao Pedro, Arda, Emre Mor gelince başka bir şey olacak. Joshua King'in yerine Arda Güler olabilirdi. Arda çok sıra dışı bir oyuncu.

SÖRLOTH TRANSFERİ ZOR

Bir golcü alınacak da Alexander Sörloth'un bu maliyetlerle olması zor. Biraz maliyete bakıyor. Yönetimin listesinde. Başkan Ali Koç da Sörloth'u almak istiyor. Sörloth, Mostafa Mohamed'in G.Saray'da yaşadığı durumu yaşayabilir. Kafası Türkiye'de olacaksa başarılı olur. Ruhunun burada olması lazım. Bir gözü Avrupa'da kalırsa sıkıntı olur. Hayırlısıyla olsun. Bir golcü daha gerekiyor diye rahatlıkla ifade edebilirim. Sol bekle ilgili acil bir transfer çalışması olduğunu düşünmüyorum. İrfan, Emre, Arda, King, Rossi, Joao Pedro, Mert Hakan ve Zajc'dan ofansif anlamda malzeme çıkar. Pedro nasıl Serie A'da şampiyonluğa oynayan bir takımda oynamadı, hayret ediyorum. Pedro iyi, faydalı transfer. Roma, Lazio gibi takımlara nasıl gitmedi? Jorge Jesus istedi, Fenerbahçe aldı.  

Haberin Devamı

'KİM'IN KALMASI İÇİN MUCİZE OLMASI LAZIM'

İmzayı henüz atmadı, ama Kim'in kalması için bir mucize olması lazım. Napoli'ye daha yakın. Koulibaly'yi sattılar. Jesus, Pelkas'ın oyun tarzı ile kendi sistemi arasında bağ kuramıyor. Bireysel olarak değil, teknik-taktik açıdan bakmak lazım. 

İnşallah maçı izleyen scout yoktur, 20 milyon euro bile verirler

'OSAYI SAMUEL FIRTINA GİBİYDİ'

Sangare'ye geçmiş olsun. Ciddi ameliyat oldu. Osayi Samuel, Dinamo Kiev maçında fırtına gibiydi. İnşallah maçı izleyen scout yoktur. 20 milyon euro bile verirler. Sıra dışı oynadı. Osayi'nin alternatifi sıkıntı. En kötü ihtimal Ferdi'yi sağ bek, Novak'ı sol bek oynatırsın. Joshua King kayboldu, zamana ihtiyacı var. Valencia bu takımın ilk 11'inde net oynar. Nerede oynar bilmiyorum. Etkiliydi, penaltısı verilmedi. 

'TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA RAKİPLERDEN ÖNDE GÖRÜYORUM'

Trabzonspor'u şampiyonluk yarışında önde görüyorum. Sistemi, düzeni olduğu için. Zaman olarak da rakiplerinden önde. Trabzonspor'u en çok Fenerbahçe'nin zorlayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe maceracı olmadığı sürece şampiyonluk şansını son maça kadar taşır. Jesus macera arasaydı, şampiyonluk şansı zordu derdim. Ama macera aramıyor."