İspanya La Liga İspanyol basınından Arda Güler için ameliyat iddiası!

İspanyol basınından Arda Güler için ameliyat iddiası!

30.07.2023 - 12:05 | Son Güncellenme:

Real Madrid'in Amerika'da yaptığı hazırlık kampında sakatlanan ve maçlarda oynayamayan Arda Güler için İspanyol basınından korkutan iddialar geldi. Real Madrid kulübünün geri dönüş için süre vermemesine dikkat çekildi

İspanyol basınından Arda Güler için ameliyat iddiası

Real Madrid'de Arda Güler için şanssız bir süreç yaşandı. Fenerbahçe'den transferi büyük ses getiren yıldız oyuncu, takım çalışmalarına başlanması sonrası antrenmanlardaki olumlu görüntüsüyle dikkat çekiyordu. Fakat Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kamp ile birlikte şanssız bir süreç yaşadı.

Haberin Devamı

HAZIRLIK MAÇLARINDA OYNAYAMADI
Arda Güler için Real Madrid'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki turu, sakatlık şanssızlığı nedeniyle çok da iyi geçmedi. Genç oyuncu, yaşadığı talihsiz problem nedeniyle takımın Milan ve Manchester United'a karşı oynadığı hazırlık mücadelelerinde forma giyemedi.

Arda Güler'in Barcelona ile oynanacak hazırlık maçında forma giymesi umuluyordu fakat sakatlığı nedeniyle bu maçta da oynayamayacağı açıklanmıştı ki durumuna ilişkin Real Madrid'den de resmi açıklama geldi.

ANCELOTTI, FORMA GİYEMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Kamp öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle Carlo Ancelotti'nin riske atmak istemediği Arda Güler için İtalyan teknik adam şu ifadeleri kullandı: "Arda daha yoğun antrenmanlara yapmaya başladı. Onun dışında herkes oynamaya müsait. Arda, Barcelona maçında kadroda yer almayacak tek oyuncum"

Haberin Devamı

İspanyol basınından Arda Güler için ameliyat iddiası

MADRİD'DEN AÇIKLAMA
Yaşadığı sakatlık nedeniyle hazırlık maçlarında forma giyemeyen Arda Güler konusunda Real Madrid, resmi bir açıklama paylaştı. Carlo Ancelotti'nin Barcelona ile oynanacak mücadelede forma giyemeyeceğini belirttiği genç oyuncu, kamptan ayrılarak Madrid'e dönmek durumunda kaldı.

Real Madrid'den yapılan açıklamada Arda Güler'e yapılan tetkikler sonucunda sağ diz iç menisküsünde sakatlık tespit edildiği ve tedavisinin devamı adına Madrid'e döneceği ifade edildi.

ARDA GÜLER'DEN AÇIKLAMA
Sakatlığı nedeniyle Madrid'e dönecek olan Arda Güler de duruma ilişkin bir açıklama yaptı. Arda Güler'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Bugün takım arkadaşlarımla sahada olmak isterdim ama tedavi sürecimi hızlandırmak ve bir an önce hazır olmak için Madrid'e dönüyorum. Desteğiniz için teşekkürler!

İSPANYOL BASININDAN İDDİA
Kaslarında meydana gelen aşırı yüklemeden dolayı sakatlandığı belirtilen Arda Güler'in sahalardan ne kadar uzak kalacağına ilişkin kulüp tarafından net bir tarih verilmedi. İspanyol basını, kulübün kasıtlı olarak bir tarih vermediğini ve tedavi sürecini yakından takip edeceğini yazdı.

Ameliyat edilmemesine karar verilen Arda Güler'in yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacağı öne sürüldü. İspanyol gazetesi Marca, genç yıldızın bıçak altına yatması durumunda sahalara dönüş tarihinin daha da uzayabileceğini söylerken kesin bir süre vermedi.

Haberin Devamı

Bazı İspanyol kaynaklar ise Arda Güler'in operasyon geçirmesi halinde 6 aya yakın bir tedavi süreci geçireceğini iddia etti.

AMELİYAT SON SEÇENEK
Öte yandan The Athletic'in haberinde; Arda Güler'in sakatlığında ameliyatı son seçenek olan düşünen Real Madrid sağlık ekibi, PRP tedavisiyle başlayacak. Trombosit bakımından zengin plazma tedavisi olan PRP ile genç futbolcunun ameliyatsız iyileşmesi beklenecek. Bu tedaviye yanıt alınamaması durumunda son tercih olan ameliyat gerçekleştirilecek. Arda Güler'in bıçak altına yatması halinde sahalara dönüş süreci uzayacak.