Fenerbahçe İşte Fenerbahçe'deki enerjinin sırrı! Sürpriz yok

İşte Fenerbahçe'deki enerjinin sırrı! Sürpriz yok

21.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de yeni sezona çok güçlü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki iddiasını şimdiden ortaya koydu. Müthiş bir fiziksel güçle oynayan sarı-lacivertli ekip 4 resmi maçta rakip fileleri tam 35 kez havalandırdı. İşte takımdaki bu bitmek tükenmek bilmeyen enerjinin sırrı...

İşte Fenerbahçedeki enerjinin sırrı Sürpriz yok

Fenerbahçe’nin başarısındaki önemli detaylardan biri de kadro derinliği ve herkesin dengeli şekilde forma şansı bulması oldu. Teknik Direktör Jorge Jesus şu anda iki kulvarda birden mücadele eden bir takım yarattı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde etkili maçlar çıkarıyor.

Haberin Devamı

ZORLU RENNES SONRASI 5-0'LIK GALİBİYET

Fenerbahçe artık Rennes gibi güçlü bir takım karşısında bile deplasmanda 2-0 geriden gelmeyi ve galibiyeti zorlamayı başarıyor. Bu müsabakanın hemen ardından Alanyaspor karşısına 8 değişiklikle çıkarak 5-0 kazanıp tek taraflı bir maç ortaya koyabiliyor.

KADRO SEÇİMİNDE SÜRPRİZ YOK

Fenerbahçe’de adeta iki tane 11 oluşturuldu. Maça ilk 11’de başlayan oyuncu bir dahaki karşılaşmada dinlenen arkadaşının oynayacağını biliyor. Yedek başlayanlar da bir sonraki maçta 11’de yer alacağının farkında. Kimse için bir sürpriz yok. Oynayanın da oynamayanın da kafası rahat.

İşte Fenerbahçedeki enerjinin sırrı Sürpriz yok

OYNAYAN SAHADA HER ŞEYİNİ VERİYOR

Bu uygulamanın bir artısı da sahada oynayan oyuncunun her şeyini vermesi ve enerjisini saklamaması oluyor. Jesus’un sisteminde tempo, güç, önde baskı çok önemli. Teknik kapasitenin yanı sıra fiziksel güç de o kadar değer taşıyor.

Haberin Devamı

HÜCUMDA YÜK EŞİT DAĞILDI

Bu yüzden oynanan maçtan sonra gelecek mücadelede dinlenme şanslarının olması oyuncuların sahadayken enerjilerinin tamamını vermelerini sağlıyor. Bu durumun getirdiği en büyük avantajlardan biri de gol yükünün eşit dağılması olarak öne çıkıyor. Çok sayıda oyuncunun kendini hazır tutması ve forma şansı bulması sayesinde sarı-lacivertli takımda henüz sezonun başı olmasına rağmen 18 farklı oyuncu gol kaydetti.

İşte Fenerbahçedeki enerjinin sırrı Sürpriz yok

 

TAKIMDAKİ HERKES GOL ATIYOR

Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde Süper Lig ve Avrupa arenasında çıktığı 14 resmi maçta rakip fileleri tam 35 kez havalandırdı. Sezona hızlı bir başlangıç yapan Enner Valencia 8 golle ilk sırada yer alıyor. İkinci sıradaki İrfan Can Kahveci 4, Joshua King ise 3 gol kaydetti. Arda Güler (2), Serdar Dursun (2), Gustavo Henrique (2), Lincoln Henrique (2), Attila Szalai, Miguel Crespo, Ezgjan Alioski, Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş, İsmail Yüksek, Diego Rossi, Emre Mor, Joao Pedro, Mitchy Batshuayi ve ayrılan Mergim Berisha gol katkısı veren isimler oldu.

Hücum oyuncularının yanı sıra orta saha ve savunmadan da bu konuda ciddi katkı alındı.