İtalya Serie A İtalya'da gündem Kenan Yıldız! 'Del Piero evlat edindi'

İtalya'da gündem Kenan Yıldız! 'Del Piero evlat edindi'

24.01.2024 - 12:51 | Son Güncellenme:

Juventus'ta müthiş bir performans gösterek tüm dünyanın dikkatini çeken A Milli Takım'ın genç futbolcusu Kenan Yıldız, idolü olarak Del Piero'yu belirlemişti. Bizzat Del Piero'nun tebrik ettiği genç yıldız ile arasında başlayan arkadaşlığı İtalyan gazetesi La Gazetta dello Sport ayrıntılarıyla anlattı.

İtalyada gündem Kenan Yıldız Del Piero evlat edindi

Serie A devi Juventus'ta bu sezon Kenan Yıldız fırtınası esiyor. Genç yıldız attığı goller, gösterdiği performans ve gol sevinciyle Futbol dünyasının gözdesi durumunda.

Haberin Devamı

7 MAÇTA ÜÇ GOL

Kenan Yıldız, beşi Serie A, ikisi İtalya Kupası olmak üzere yedi maçta forma giydi. Ligde Frosinone ağlarını havalandıran 18 yaşındaki oyuncu, İtalya Kupası son 16 turunda Salernitana ve çeyrek finalde yine Frosinone filelerini havalandırdı.

İtalyada gündem Kenan Yıldız Del Piero evlat edindi

DEL PİERRO KENAN’I PAYLAŞMIŞTI

İtalya ve Juventus'un unutulmaz yıldızı Alessandro Del Piero, Almanya karşısında muhteşem bir gol atan Kenan Yıldız'ı Instagram hikayesinden paylaştı. İtalyan basını da Kenan Yıldız'ın gol sevincini Del Piero'ya benzetmişti. Del Piero'nun paylaşımında "Kenan Yıldız'ın Almanya'ya attığı golde Del Piero gol sevinci’ ifadeleri yer alan bir fotoğrafı paylaşmıştı.

‘İDOLÜM DEL PİERO’

Juventus'un Frosinone'yi 2-1 yendiği maçta takımının ilk golünü kaydeden milli oyuncu Del Piero sevinci yaparken Kenan Yıldız, maçın ardından İdollerini açıklayan 18 yaşındaki oyuncu, "Gol sevincimde, Juventus efsanesi Del Piero'dan ilham aldım. İdollerim; Del Piero, Zidane, Cristiano ve Messi." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İtalyada gündem Kenan Yıldız Del Piero evlat edindi

'DEL PİERO, KENAN YILDIZI EVLAT EDİNDİ'

Frosinone maçından sonra Kenan Yıldız’ın Instagram’dan yaptığı paylaşıma Del Piero yorum yaparak genç yıldızı bizzat tebrik etmişti. İşte bu yorumdan sonra ikili arasında arkadaşlık başladı. İtalyan La Gazetta dello Sport, bugünkü 'Merhaba Kenan, ben Ale': Yıldız ve Del Piero arasındaki dostluk’ haberinde ikiliyi ve aralarında başlayan arkadaşlığı açıkladı.

La Gazetta dello Sport'tan Marco Guidi Alessandro Del Piero - Kenan Yıldız arasında başlayan dostluğu şöyle anlatıyor; ‘İtalyan futbol efsanesi Del Piero, 18 yaşındaki oyuncunun Frosinone'ye attığı golden sonra Kenan'ın profiline özel bir mesaj yazarak gol için tebrik etti. Bu mesajdan sonra bir telefon görüşmesine geçtiler ve kısa sürede bir tür dostluk doğdu. Öyle ki Yıldız ve Del Piero artık sık sık Juve maçlarından sonra konuşuyor.

İtalyada gündem Kenan Yıldız Del Piero evlat edindi

DEL PİERO, KENAN’I ‘EVLAT EDİNDİ’

Del Piero’nun varisi olması beklenen Kenan’nın yeteneğinden etkilendiği açık. Aynı zamanda Türk oyuncu çocukluğundan beri Kaptan'a içten bir hayranlık duyuyor. Tavsiyeler ve iltifatlar arasında devam eden dostlukta Del Piero, Kenan'ı futbol tabiriyle adeta 'evlat edinmiş' durumda.

Haberin Devamı

'ÇOK ORTAK NOKTALARI VAR'

İkilinin arasında 31 yaş fark olmasına rağmen çok ortak noktaları var ve sadece futbol sahasında değil. Karakter olarak da birbirlerine benziyorlar. Del Piero tutum, davranış ve fair play açısından örnek bir profesyoneldi. Yıldız, her şeyden önce tarz olarak onun izinden gitmek istiyor. Nezaket ve zarafet konusunda şimdiden bunu uygulamaya başladı. Tabii bunun bir de sonuçlar var. Del Piero, Juventus ile 15 kupa kazandı. Kenan daha yolun başında ama performansıyla Juve’yi iki zayıf yılın ardından başarıya geri döndürmeyi umuyor. Bir şampiyonun özelliklerine sahip olup olmadığını sadece zaman gösterecek. Ancak Del Piero'nun saygısı, attığı gollere ek olarak, Kenan için şimdiden bir ipucundan daha fazlası.

1993-94 sezonunda Juventus’a katılan Del Piero, A takımdaki ilk sezonunda 14 maçta beş gol (Parma'ya karşı hat-trick) attı. Ertesi yıl Roberto Baggio'dan ilk 11'deki yerini çalacak ve yavaş yavaş tüm taraftarların idolü haline gelecekti.

Haberin Devamı

İtalyada gündem Kenan Yıldız Del Piero evlat edindi

'KENAN'SIZ BİR JUVE HAYAL ETMEK ZOR'

Ama Kenan Yıldız'ın biraz daha beklemesi gerekti. 2022-23 sezonunun ardından, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaz turunda A takımda oynadı ve ardından Udinese'ye karşı oynanan açılış maçında Serie A'daki ilk maçına çıktı. A takıma yükselene kadar birkaç maçta forma giydi. O zamandan beri Kenan neredeyse hiç sahaya çıkmadı. Elbette Chiesa'nın bazı fiziksel sorunları oldu ama Türk oyuncunun 2024'ün ilk maçlarında yarattığı büyük etki nedeniyle Yıldız'sız bir Juve hayal etmek bugün bile zor. Kim bilir, belki de 19 yıl önce Del Piero ve Baggio'nun başına gelenler tekrarlanmayacaktır.

Sadece 8 ay önce yetişkin olan bir çocuğun kariyeri hakkında tahminlerde bulunmak için kesinlikle henüz erken. Kenan'ın kendisi bile nereye gideceğini bilmiyor ve Massimiliano Allegri'nin her seferinde mantıklı bir şekilde sakin olmayı öğütlemesi tesadüf değil. Kenan’da eksik olmayan şey ise klas ve öne çıkma isteği. Bunlardan ilki şutların kalitesine, ikincisi ise takımın başarısı için işlevsel olmanın yanı sıra her zaman yerinde olma becerisine dönüşüyor. Del Piero'nun zamanında olduğu gibi.

Haberin Devamı

Ve tıpkı Kaptan gibi o da şimdiden bir gol tipine damgasını vurdu. Alessandro soldan gelir ve sağ ayağıyla rakip kalecilerin üzerinden geçerdi; Yıldız her zaman sol kulvardan driplinge başlar, ancak yakın direğe yaklaşmayı tercih eder. Goller hakkında daha fazla bilgi için Frosinone ve Salernitana'daki kalecilerine danışabilirsiniz.

İtalyada gündem Kenan Yıldız Del Piero evlat edindi

Yazarlar