Voleybol İtalya'da Paola Egonu'ya olimpiyat şoku! Türkiye maçı sonu oldu

İtalya'da Paola Egonu'ya olimpiyat şoku! Türkiye maçı sonu oldu

06.09.2023 - 16:07 | Son Güncellenme:

İtalya'da Paola Egonu krizi yaşanıyor. Yıldız oyuncu Polonya'nın Lodz kentinde 16-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olimpiyat elemelerine davet edilmedi.

İtalyada Paola Egonuya olimpiyat şoku Türkiye maçı sonu oldu

2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımımıza kaybederek turnuvayı dördüncü tamamlayan İtalya'da Paola Egonu krizi yaşanıyor. Yıldız oyuncu, Polonya'nın Lodz kentinde 16-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olimpiyat elemelerine davet edilmedi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

GEÇEN SEZON VAKIFBANK'TA OYNADI

Voleybolun en değerli oyuncularından biri olarak kabul edilen İtalyan yıldız Paola Egonu, Imoco Volley'de gösterdiği başarılı performansın ardından VakıfBank'a transfer oldu.

Başarılı oyuncu VakıfBank ile CEV Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Egonu, VakıfBank'ta geçirdiği başarılı sezonun ardından Vero Volley'e transfer oldu.

İtalyada Paola Egonuya olimpiyat şoku Türkiye maçı sonu oldu

İTALYA MİLLİ TAKIMI İLE YILDIZI BARIŞMADI

2022 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nı bronz madalya ile tamamlayan İtalya’da Paola Egonu’nun karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalar, voleybol gündeminde ilk sıraya yerleşmişti. Yarı finalde Brezilya’ya kaybeden İtalya’da sorumlu olarak Paola Egonu hedef gösterilmiş hem sosyal medyada hem de İtalyan medyasında ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Haberin Devamı

Egonu duygularını şöyle açıklamıştı:

"Milli takıma ara veriyorum ama bu bir veda değil. Ocak ayında bunu tekrar konuşacağız. İncindim ve iyileşmem gerekiyor. Şimdilik ara veriyorum çünkü canım yanıyor. Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan ben oluyorum ve bu çok zor. Ben 23 yaşında bir kızım. Hakkımda yazılanları okumak acı veriyor. Arayı hak ettiğimi düşünüyorum."

EGONU YEDEĞE ÇEKİLDİ

Başantrenör Davide Mazzanti, 14 oyuncuyu seçerken turnuvada alacakları görevler hakkında bilgilendirme yaptı. İtalya'da Avrupa Şampiyonası'nda as pasör çaprazı olarak Sylvia Nwakalor'ı olacağı iddia edildi. LGDS'nin iddiasına göre Paola Egonu turnuvada yedek çapraz olacak ve Bosio ile birlikte oyunu girecek. Yeni İtalyan vatandaşı olan Antropova ise hem smaçör hem pasör çaprazı olarak görev yapacak.

İtalyada Paola Egonuya olimpiyat şoku Türkiye maçı sonu oldu

TÜRKİYE YENİLGİSİ SONRASI GÖZLER EGONU'YA ÇEVRİLDİ

2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'na 'son şampiyon' unvanıyla katılan ancak yarı finalde Türkiye'ye yenilerek elenen İtalya milli takımında kriz çıktı. Üçüncülük maçında Hollanda'ya yenilerek bronz madalyayı da kaçıran 'Gök Mavililer' turnuvayı büyük bir hayal kırıklığı ile noktalarken, organizasyonun sona ermesinin ardından, gözler takımın yıldızı Paola Egonu'ya çevrilmişti.

Haberin Devamı

EGONU, OLİMPİYAT ELEMELERİNE DAVET EDİLMEDİ

İtalya kadın voleybol milli takımı şimdi Polonya'nın Lodz kentinde 16-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olimpiyat elemelerine katılacak. Antrenör Davide Mazzanti tarafından Avrupa Şampiyonası'nda pek çok maçta yedek soyundurulan Egonu, gelecek hafta başlayacak olimpiyat elemelerinde yer almayacak.

İtalya kadın voleybol milli takımı, Paris 2024 olimpiyat elemeleri için takım kadrosunu açıklarken, takımının yıldızı Paola Egonu kadroda yer almadı. İtalya basınında konuyla ilgili haberler 'Egonu milli takımdan ayrılıyor', 'Egonu, olimpiyat elemelerine katılmıyor', 'Mazzanti-Egonu, ayrılık kesin' şeklindeki başlıklarla haberlere yansıdı.

İtalyada Paola Egonuya olimpiyat şoku Türkiye maçı sonu oldu

Paola Egonu milli takımla ilgili son olarak yaptığı açıklamada Tezahürat yapmam gerekiyorsa tezahürat ederim, oynamam gerekiyorsa oynarım. Takımın ihtiyacı olan her şeyden memnunum" ifadelerini kullanmıştı.