Diğer İzmir, şampiyonların kupalarına ev sahipliği yapacak

İzmir, şampiyonların kupalarına ev sahipliği yapacak

20.05.2023 - 14:38 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig İle Spor Toto 1.Lig’in Şampiyonluk Kupaları, Pazar Günü İzmir’de Tanıtılacak.

İzmir, şampiyonların kupalarına ev sahipliği yapacak

2022-2023 sezonu Spor Toto Süper Lig ile Spor Toto 1. Lig’in şampiyonluk kupaları, 21 Mayıs Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılacağı törenle İzmir’de tanıtılacak. Şampiyonluk Kupaları Alsancak Gençlik Merkezinde sporseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haberin Devamı

2022-2023 sezonu Spor Toto Süper Lig ile Spor Toto 1. Lig’in şampiyonluk kupalarının tanıtım toplantısı, 21 Mayıs Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla İzmir Alsancak Gençlik Merkezi’nde yapılacak.

Tanıtım toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, 2022-2023 sezonu Spor Toto Süper Lig ile Spor Toto 1. Lig’in şampiyonluk kupalarının İzmirli futbolseverlerle buluşacağını kaydetti. İki ligde de sezon boyunca kıyasıya bir mücadele yaşandığını belirten Bakan Kasapoğlu, şampiyon takımların ellerinde yükselecek kupaların İzmir Alsancak Gençlik Merkezi’nde sergileneceğini belirtti.

Bakan Kasapoğlu, “Sezon boyunca futbolumuzun bütün güzelliklerini gerek saha içi gerekse saha dışında en güzel şekilde gösteren ve Türk futbolunun gelişimine katkı sağlayan bütün paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kupa futbolun yıldızlarına

Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupası, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. yılına özel olarak tasarlandı. TFF’nin bir aile olduğundan ve federasyon, kulüpler, futbolcular, taraftarlar ve futbol camiasının bu ailenin 5 ana yapı taşı olduğundan hareketle tasarlanan kupa, futbolun yıldızlarına atfedildi.

Futbol ailesinin unsurlarını bir araya getiren 5 koldan oluşan, üstten bakıldığında yıldız formunda bir kupa tasarlandı. Desenlerle bezenmiş 5 adet kol 90 derece bükülerek, kaide üzerinde birleşiyor ve bir yıldız oluşturuyor.

Kupanın kollarında, tarihi kültürel mirasımızda yer etmiş pencere ve cumba mimari süsleme elemanlarından olan Maşrabiye geometrik desenleri kullanıldı. Bu desenler sonsuzluğu, kararlılığı ve bir topluluk olma, aile olma yapıtaşını betimliyor.
Son olarak kupa tasarımı, kupanın üst kısmında futbolu en iyi sembolize eden futbol topu ile tamamlandı.