Diğer İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım

İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım

15.04.2024 - 13:02 | Son Güncellenme:

Bursa'nın İznik ilçesinde 3 gün boyunca sürecek, Dünya’da büyük ilgi ile takip edilen, Marmara Bölgesi'nin en büyük gölünde gerçekleşen İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali 19-21 Nisan’da...

İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım

2011 yılından beri 13 yıldır aralıksız olarak Macera Akademisi - MCR Racesetter tarafından düzenlenen, başta yerel kurum ve yapılar olmak üzere birçok destek ile devam eden, 26 ülkeden 1.200 sporcuyu İznik Ultra Maratonu’na çeken basit fikir: İznik Gölü’nün çevresini koşarak, kas gücüyle dönmek!

Haberin Devamı

İznik Ultra Maratonu’nda İyilik İçin Koş;

Adım Adım Derneği iş birliği ile Yardımseverlik Koşusu Kampanyalarının sayısı her geçen gün artıyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Akut Derneği, Kansersiz Yaşam Derneği, Türkiye Down Sendromu Derneği, El Bebek Gül Bebek Derneği ve TSÇV’nin kampanyaları için koşulabileceği gibi kampanya da oluşturulabiliyor.

İlkleri ile parkurlar hakkında;

İznik Ultra Maratonu 160K: Türkiye'nin 5. ve Marmara'nın en büyük gölü olan İznik Gölü'nün çevresinde gerçekleştirilen ve 160 km uzunluğunda patika yarışında 160 km boyunca ender görülen güzellikler ve zorluklar keşfedilirken, sadece fiziksek olarak değil, aynı zamanda mental olarak da yarışmacıları zorlayarak en iyi performansları ile tanışacaklar.

Haberin Devamı

Orhangazi Ultra Maratonu 90K: İznik Gölü'nün güney yarısında, Örnekköy'den başlayıp, İznik'te sona erecek, doğal güzellikler, yerel kültür ve tarihi mirastan manzaralar yarışmacılar ile birlikte uzun bir parkur deneyimini paha biçilmez olarak sunacak.

PETZL Dikilitaş Ultra 75K: Petzl sponsorluğunda ilk defa gerçekleşecek gece koşusu, İznik Gölü’nü kafa fenerleri ile koşma fırsatı sunarken, Dikilitaş gibi değerli ve de önemli çevresel faktörleri ile unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Müşküle Dağ Maratonu 50K: 450 yıllık yazılı mezar taşları ve XIV. yüzyıl sonlarından kalma çınar ağaçları eşliğinde Müşküle’nin büyüleyici güzellikleri ve çok daha fazlası Skoda sponsorluğunda gerçekleşecek.

Derbent Patika Koşusu 25K: Meyve ve zeytin bahçelerinden geçen düz toprak yolları, yenilenen Lefke Kapısı ile tarihi İznik'e doğru son yarım mil, aynı zamanda asırlara bir yolculuk deneyimi ile gerçekleşecek.

Çamdibi Koşusu 14K: Zeytin, erik, şeftali, elma, kiraz, vişne, ceviz, incir, ıhlamur, kivi ve üzüm başta olmak üzere bereketli İznik Ovası'nın lezzet ve renkleri arasında gerçekleşecek parkur Yenişehir Kapı'nın içinden geçip Kırgızlar Türbesi, Lefke Kapı eşliğinde Opel sponsorluğunda devam edecek.

İznik Tarihi Kent Koşusu 5K ve Çocuk Koşusu: UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi’nde bulunan ve 2.500 yıllık geçmişe sahip İznik’e aynı zamanda Merkezi İtalya'da bulunan Uluslararası Sakin Şehirler (Cittaslow) listesinde de yer almaktadır. 5K ve çocuk koşusunda İznik yine çok hareketlenecek ve çocukların şen kahkahaları tüm şehri kaplayacak.

Haberin Devamı

Bir Maraton’dan, Festival’den Fazlası:
Köy kooperatifleri ve yerel üreticiler ile yıllardır iş birliği yapan İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali, geleneksel çini madalyalarını özel olarak yaptırarak bölge ekonomisine katkı sağlarken festival için gelen katılımcıların ve ziyaretçilerin konaklama, yeme içme, yerel ürünler başta olmak üzere 3 gün içinde yerel işletme ve üreticilerin ek 100.000 Euro kadar girdi sağlaması bekleniyor.

Yazarlar