Dünya Kupası Japonya'dan İspanya karşısında muhteşem geri dönüş! Almanya yıkıldı, tarihi başarı

Japonya'dan İspanya karşısında muhteşem geri dönüş! Almanya yıkıldı, tarihi başarı

02.12.2022 - 00:42 | Son Güncellenme:

Japonya, 2022 Dünya Kupası E Grubu'nun son maçında İspanya ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada Japonya muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Almanya, İspanya'nın mağlup olması nedeniyle Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etti.

Japonyadan İspanya karşısında muhteşem geri dönüş Almanya yıkıldı, tarihi başarı

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda E Grubu'nun son maçında İspanya ile Japonya karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Japonya'nın galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Japonya, Dünya Kupası'nda son 16 biletini aldı. İspanya'nın kaybetmesinin ardından Almanya, Dünya Kupası'na veda etti.

Haberin Devamı

Heyecan dolu mücadeleye hızlı başlayan taraf İspanya oldu. Zorlu maçın 12'nci dakikasında Cesar Azpilicueta'nın sağ çaprazdan açtığı ortada Alvaro Morata altıpas çizgisi üzerinde yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Alvaro Morata'nın vuruşunda top ağlarla buluştu ve İspanya, Japonya karşısında 12'nci dakikada 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

DOAN SKORU EŞİTLEDİ

Kritik müsabakanın 48'inci dakikasında İspanya savunmasına önde pres yaparak topu kazanan Doan ceza alanının dışından sol ayağıyla çok sert vurgu ve kaleci Simon topu dokunsa bile meşin yuvarlak ağlara gitti. Doan'ın golüyle Japonya, İspanya karşısında 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Japonyadan İspanya karşısında muhteşem geri dönüş Almanya yıkıldı, tarihi başarı

TANAKA FİLELERİ HAVALANDIRDI, BAYRAK KALKTI

Zorlu karşılaşmanın 51'inci dakikasında Doan'ın sağdan getirdiği top içeriye çevrildi. Kimsenin dokunamadığı topu son anda çizgi üzerinde Mitoma içeriye çevirdi ve top kaleci Simon'un üstünden geçti. Tanaka çizgide topu tamamladı ve Japonya, İspanya karşısında 2-1'lik üstünlüğü buldu. Bu sırada maçın hakemi düdüğünü çaldı ve topun dışardan çevrildiğini işaret etti.

Haberin Devamı

VAR UYARDI, GOL SAYILDI

Japonya'nın ağlara gönderdiği topta yaklaşık 3 dakikalık bir VAR incelemesi yapıldı. Ardından ağlara giden topta meşin yuvarlağın tamamının çizgiyi geçmediği kaydedildi. Japonya, İspanya karşısında 2-1 üstünlük kurdu. Kalan sürede başka gol sesi çıkmayınca Japonya, ispanya karşısında maçı 2-1 galip bitirdi.

TARİHİ BAŞARI

Japonya, Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada devre arasına geride girdiği iki farklı maçı kazanan üçüncü takım oldu. ESPN'in haberine göre; İspanya karşısında %17.7 ile topla oynayan Japonya, Dünya Kupası tarihinde bir maçta topla en az oynayan takım oldu.

JAPONYA KAZANDI, ALMANYA ELENDİ

Bu sonuçla birlikte Japonya grupta puanını 6'ya yükseltti ve grubunu lider olarak tamamladı. Almanya ise Kosta Rika karşısında aldığı galibiyetle 4 puana yükseldi. Almanya, İspanya ile 4'er puanda olmasına rağmen averajla Dünya Kupası'na veda eden taraf oldu.

Japonyadan İspanya karşısında muhteşem geri dönüş Almanya yıkıldı, tarihi başarı

ALMANYA KARŞISINDA DA GERİ DÖNDÜLER

Grup lideri Japonya, Almanya karşısında da benzer bir geri dönüşe imza atmıştı. Japonya, Almanya karşısında ilk devreyi 1-0 geride kapatmış ancak ikinci yarıda bulduğu üst üste iki golle rakibini 2-1 devirmişti. Japonya bu zaferle birlikte grubunu lider tamamlama başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

ALMANYA TARİHİNDE BİR İLK

2018 Dünya Kupası'nın ardından 2022 Dünya Kupası'na da grup aşamasında veda eden Almanya bir ilk yaşadı. Opta'nın verilerine göre; Son iki Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Almanya, 1954'ten itibaren daha önceki 16 turnuvada eleme turlarına kalmıştı.

Japonyadan İspanya karşısında muhteşem geri dönüş Almanya yıkıldı, tarihi başarı

RAKİP HIRVATİSTAN

Hajime Moriyasu'nun çalıştırdığı Japonya, 2022 Dünya Kupası'nda grubunu lider bitirdi ve son 16 turundaki rakibi belli oldu. Japonya, Hırvatistan'ın rakibi oldu. Japonya ile Hırvatistan arasındaki müsabaka 5 Aralık'ta oynanacak. Kritik mücadeleyi kazanan takım çeyrek finale yükselecek.