Fenerbahçe Jorge Jesus büyük düşünüyor! Şansal Büyüka açıkladı: Şaşıracaksınız

Jorge Jesus büyük düşünüyor! Şansal Büyüka açıkladı: Şaşıracaksınız

20.06.2022 - 10:54 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, 1 yıllık sözleşme imzaladığı ünlü teknik adam Jorge Jesus'la hava yakaladı. Taraftarların adeta hücum ettiği kombineler bir günde tükendi. Milliyet Gazetesi'nin duayen yazarı Şansal Büyüka, Portekizli teknik direktör ile yeni bir sayfa açan sarı-lacivertli kulüpte yaşanan son gelişmeleri yorumladı.

Jorge Jesus büyük düşünüyor Şansal Büyüka açıkladı: Şaşıracaksınız

Jorge Jesus'la 1 yıllık sözleşme imzalayan Fenerbahçe, yepyeni bir sayfa açtı. Ünlü teknik adamın göreve getirilmesi camiada büyük heyecana yarattı.

Haberin Devamı

Yeni sezon için satışa çıkarılan kombine biletler, Kadıköy'de bir günde tükendi. Yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyan Portekizli teknik adam, sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür etti. 

Milliyet Gazetesi'nin duayen yazarı Şansal Büyüka, bu haftaki köşesinde Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe'de son yaşananları değerlendirdi. İşte o yazı: 

'KASAYA 25 MİLYON EURO GİRDİ'  

"Fenerbahçe’de Jorge Jesus müthiş bir heyecan yarattı. Türkiye’de kombine biletlerin bir günde tükendiğini, 25 milyon euro gibi kasaya müthiş bir para girişi olduğunu ilk defa duyuyorum. Bu heyecan önce transferle, sonra maçların başlamasıyla sürer mi? Açıkçası bu konuda mesafeli ve dikkatli olmak istiyorum. Pereira döneminde topa ayak uzatmaya üşenen futbolcular, İsmail Kartal döneminde “dokuz canlı canavar”a dönmüşlerdi. Jorge Jesus dönemi nasıl olur acaba? İsmail Kartal’ın teknik direktörlük becerisinin yanında, takımı ayağa kaldıran “halden anlayan abi” tavrı, Portekizli hocayla da devam eder mi acaba?

Haberin Devamı

Jorge Jesus büyük düşünüyor Şansal Büyüka açıkladı: Şaşıracaksınız

'DAHA ÇABUK, DAHA TEMPOLU, DAHA DİKİNE'

Jesus’un taraftarlara heyecan veren, belki de kombinelerin bir günde bitmesini sağlayan sadece adı değil, oyun mantalitesi de oldu; Daha hızlı... Daha çabuk... Daha tempolu... Daha dikine... En kestirmeden, en kısa sürede rakip kaleye...

Bir yerde okudum, “Jesus santrfor istemiyor” diye... Sordum soruşturdum, hoca, “kenarlardan top mu geliyor ki, santrforlar gol atsın” demiş. Berisha, Serdar Dursun ve Valencia’nın yeterli olacağını düşünüyor. Kiradan dönen Samatta‘ya da en azından hazırlık döneminde şans tanıyabilir.
Bruma, Galatasaray’dan sonra nereye gittiyse dikiş tutturamadı. Gittiği her yerde hocalarla geçinemediği söylendi. Bu konu Jesus’a hatırlatıldığında, “Her kuşun eti yenmez” misali, “Bana yapamaz” demiş.

Jorge Jesus büyük düşünüyor Şansal Büyüka açıkladı: Şaşıracaksınız

'SAĞA VE SOLA İKİ BEK ARIYOR'

Hücumda kenarlardan gelmeye çok kararlı... Devamlı orta, hep orta... Bruma var, Osayi Samuel var, Ferdi var, Rossi var. Sağa ve sola iki bek arıyor. Çünkü Osayi Samuel’i orta kenarın sağında, Ferdi’yi orta kenarın solunda oynatmayı düşünüyor. Arao adı çok sık geçiyor. Tanımıyorum, bilmiyorum.
Kim Min Jae giderse, gözü Konyalı Abdülkerim’de... Kalırsa stoperde sıkıntı yok. Ama iki beki ısrarla arıyor ve tanıdığı, bildiği isimlerden istiyor.
Orta sahada, defansif olmasına rağmen Carvalho’yu, Lincoln’ü hücuma yakın oynatmakta kararlı... Bu ikiliden ciddi gol katkısı bekliyor. Unutulmasın geçen yıl zaten orta alandan gelip gole katkı yapan Miha Zajc, Rossi, İrfan Can, Mert Hakan gibi isimler var.

Haberin Devamı

Jorge Jesus büyük düşünüyor Şansal Büyüka açıkladı: Şaşıracaksınız

'ARDA'NIN ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMASI LAZIM'

Genç Arda Güler’in çok ama çok çalışması lazım... Bu sezon işi geride kalan yıla oranla daha zor... Ama Jesus’un geçmişi, kariyer yolculuğuna başlattığı genç futbolcularla dolu... Kaleci Altay’ı beğenmesine rağmen, yetmeyeceğini düşünüyor. Bir kaleci aranıyor. Orta alandan Sosa, Mesut Özil, Gustavo yolcu... Ancak sanki Gustavo konusunda bir yumuşama var gibi...Kalırsa sürpriz olur mu? Hayır olmaz.

Jorge Jesus büyük düşünüyor Şansal Büyüka açıkladı: Şaşıracaksınız

'BEŞİKTAŞ, G.SARAY VE F.BAHÇE'NİN İÇİNDE OLACAĞI YAZ TURNUVASI İSTİYOR'

Haberin Devamı

Sıradan hazırlık maçı istemiyor. Büyük takımlar karşısında takımın gücünü sınamakta kararlı... Arnavutluk, Makedonya milli takımları falan... Hatta şaşıracaksınız; Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin içinde olacağı bir yaz turnuvası istiyor. Jorge Jesus büyük düşünüyor, büyük oynuyor. Bakalım Fenerbahçe de adına yakışır büyüklükte oynayabilecek mi?

'KOÇ VE CAN İLE GELEN JESUS'

Jorge Jesus transferinde çok anılan Emre Can’la yaklaşık iki yıl önce Lizbon’a gittik. Benfica Kulübü’nü, dönemin başkanını ziyaret ettik. Başka yerlere gittik. Emre Can, Lizbon’da iş yapıyor ve çok köklü, çok içten ilişkileri, çok geniş bir çevresi var. Nitekim Jorge Jesus‘u ikna turları sırasında önemli etkileri oldu. Başkan Ali Koç’un uluslararası alanda itibar gören güçlü iş adamlığı ile Emre Can’ın becerisi ve çevresi birleşince Jesus kendini Fenerbahçe’de buldu.

Yazarlar