İtalya Serie A Jose Palomino'nun sözleşmesi askıya alındı

Jose Palomino'nun sözleşmesi askıya alındı

27.07.2022 - 10:23 | Son Güncellenme:

Atalanta'nın tecrübeli defans oyuncusu Jose Palomino, Serie A'da yeni sezonunun başlamasına sayılı günler kala yapılan doping testinin ardından lisansı askıya alındı.

Jose Palominonun sözleşmesi askıya alındı

Serie A ekiplerinden Atalanta'da doping krizi yaşandı. Ülkenin ulusal dopingle mücadele örgütü NADO, Atalanta'nın Arjantinli defans oyuncusu Jose Palomino'ya yapılan test sonrası sonuçlarında yasaklı maddeye rastlandığını, tecrübeli futbolcunun lisansının İtalya'nın Dopingle Mücadele Mahkemesi tarafından geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Jose Palomino'nun numunesi, Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) yasaklı listesinde yer alan ve bazı ilaçlarda da bulunabilen bir steroid olan Clostebol'ün bir metabolitini içerdiği belirtildi.

Atalanta, Dopingle Mücadele Mahkemesi tarafından alınan geçici lisans iptal konusunda futbolcunun bilgilendirildiğini de doğruladı. İtalyan ekibi yaptığı açıklamada, "Süreçteki sonraki adımları değerlendirmek için beklerken, ulusal dopingle mücadele savcısının bildirdiği madde Clostebol metabolitidir." dedi.

Jose Palominonun sözleşmesi askıya alındı

Palomino, 2017'den beri formasını giydiği Atalanta'nın savunmasının temel direklerinden biri ve kulüple 2025'e kadar sözleşmesi var. Arjantinli yıldız Serie A'da 155 maçta görev alırken, 6 gol attı ve 4 asist yaptı.

Haberin Devamı