Fenerbahçe Josef de Souza'nın sihirli maçı

Josef de Souza'nın sihirli maçı

19.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lokomotiv Moskova’yı 2-0 yenen Fenerbahçe’de, Josef de Souza yankıları devam ediyor.

Josef de Souzanın sihirli maçı

Lokomotiv Moskova’yı 2-0 yenen Fenerbahçe’de, Josef de Souza yankıları devam ediyor. Rus temsilcisi karşısında attığı 2 gol ile yıldızlaşan Souza, perde arkasında ise daha fazlasını sahaya yansıttı.

Haberin Devamı

Kariyer rekoru kıran 27 yaşındaki futbolcu, 51 pasın 50’sinde başarı sağlarken, yüzde 98’lik bir pas isabeti tutturdu. Hatta ilk 45 dakikada bu rakamı yüzde 100’e kadar çıkaran tecrübeli oyuncu, diğer oranlarda da fark yarattı.

Örneğin, hava topu mücadelesinde 8 kez başarılı hamle yapan Souza, bu anlamda sahanın en iyisi oldu. 2 isabetli şutta 2 gol çıkaran Josef de Souza’nın pozisyon haritası da dikkat çekiyor.

Maç içerisinde defansın merkezi kadar sağ ve sol beklerin bölgesine bile geldiği görülen başarılı yıldızın, sahanın hemen hemen tüm bölgelerinden top çıkardığı görüldü.

İşin sırrı beklerde

Lokomotiv Moskova karşısında sezonun en iyi futbolunu oynayan Fenerbahçe’de, savunma beklerinin başarısı işin sırrı olarak dikkat çekti.

Haberin Devamı

Oyunu geniş alanda oynayan Fenerbahçe’de hücumlara bekleri çıkarma sistemi ilk kez bu denli işe yaradı. Hem sağ bek Gökhan Gönül hem de sol bek Caner Erkin, sahanın en iyisi oldu. 106 kez topla buluşan Caner, bu alanda bir numaraya gelirken, 13 ortayla takımının rekorunu kırdı.

Ayrıca Avrupa Ligi’nde de 14 ortalı Marsilya’lı Mendy’nin ardından da turnuvanın en iyisi konumuna geldi. 26 yaşındaki yıldız Souza’nın ikinci golüne de asist yaptı. Ayrıca Gökhan Gönül de takım arkadaşından eksik kalmadı. 101 kez topla buluşan Gökhan, yaptığı asist ve 2 net gol pozisyonu ile başarı yakaladı.