Dünyadan Futbol Karim Benzema'ya dudak uçuklatan maaş! Cristiano Ronaldo'ya rakip

Karim Benzema'ya dudak uçuklatan maaş! Cristiano Ronaldo'ya rakip

07.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 yıl Real Madrid forması giyen Karim Benzema, Suudi Arabistan temsilcilerinden Al-Ittihad ile anlaştı. Fransız yıldızın alacağı ücret dudak uçuklattı.

Karim Benzemaya dudak uçuklatan maaş Cristiano Ronaldoya rakip

2009 yılından beri La Liga ekiplerinden Real Madrid'de forma giyen Karim Benzema'nın yeni adresi belli oldu. Fransız yıldız Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Ittihad ile anlaştı. Öte yandan tecrübeli futbolcunun alacağı maaş dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

RONALDO 500 MİLYON EURO'YA İMZA ATTI

Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo sürpriz bir şekilde Ocak ayında Suudi Arabistan'ın yolunu tutmuştu. Al Nassr ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli süperstarın sözleşme süresince toplamda 500 milyon Euro kazanacağı açıklanmıştı.

Karim Benzemaya dudak uçuklatan maaş Cristiano Ronaldoya rakip

AL NASSR, ZAHA'YA TEKLİF YAPTI

Suudi Arabistan basınından Ar-Riyadiyah'ın haberine göre; Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren Wilfred Zaha için Al Nassr transfer teklifi yaptı.

Sky Sports'ta yer alan haberde, Al Nassr Kulübü'nün Zaha'ya 3 yıl için 51 milyon euro önerdiğini iddia etti.

Bu sezon Crystal Palace formasıyla 27 lig maçına çıkan 30 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu, bu maçlarda 7 gol 2 asist kaydetti.

Haberin Devamı

SUUDİ ARABİSTAN SÖZLERİ

Geçtiğimiz günlerde röportaj veren Ronaldo, "Bence yapmak istedikleri işe devam ederlerse, önümüzdeki 5 yıl içinde Suudi Arabistan Ligi'nin dünyanın en iyi 5 liginden biri olabileceğini düşünüyorum" demişti.

TRANSFER RESMEN AÇIKLADI

Suudi Arabistan Pro Lig'de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Al-Ittihad kulübü Fransız yıldız Karim Benzema ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Real Madrid'de başarılarla dolu kariyere imza atan 35 yaşındaki forvet, kariyerine Suudi Arabistan'da devam edecek. Al-Ittihad kulübü sosyal medya hesabından Benzema'nın transferini resmen duyurdu.

Karim Benzemaya dudak uçuklatan maaş Cristiano Ronaldoya rakip

REAL MADRİD KARNESİ

2009'dan beri İspanya ekibi Real Madrid forması giyen Karim Benzema, toplam 648 resmi maça çıktı. Fransız futbolcu söz konusu maçlarda 354 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, bunun yanında takım arkadaşlarına da 165 kez gol pası verdi.

Benzema, 14 yıllık Real Madrid kariyerinde 25 kupa kazandı. Bireysel olarak birçok başarı da elde eden yıldız golcü 2022'de Ballon d'Or ödülünün de sahibi olmuştu.

MESSİ'Yİ DE İSTİYORLAR

Ronaldo transferi sonrasında gözünü Lionel Messi'ye diken bir diğer Suudi ekibi Al Hilal, Arjantinli yıldıza da benzer bir sözleşme önermişti. PSG'den ayrılan 35 yaşındaki futbolcunun bu teklife şu an için sıcak bakmadığı, Barcelona'ya dönmeye yeşil ışık yaktığı kaydedilmişti.

Haberin Devamı

BENZEMA'YA DA REKOR ÜCRET

Al-Ittihad ile anlaşma sağlayan Karim Benzema'nın yıllık kazanacağı ücret belli oldu. 35 yaşındaki golcü de senelik 200 milyon Euro kazanacak. Yani Benzema'nın kasasına 3 sene sonunda 600 milyon Euro girecek.

Karim Benzemaya dudak uçuklatan maaş Cristiano Ronaldoya rakip