Fenerbahçe Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçe'de çok büyük tepki! 'Pes artık! Bedelini ödeyecek'

Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçe'de çok büyük tepki! 'Pes artık! Bedelini ödeyecek'

29.07.2022 - 09:49 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesinin yankıları sürüyor. Yeni sezona kötü bir yenilgiyle başlayan Fenerbahçe'de hayal kırıklığı yaşanırken, transfer politikasından dolayı yönetime tepkiler büyüyor. İşte detaylar...

Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçede çok büyük tepki Pes artık Bedelini ödeyecek

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turunda veda etti. Sarı Lacivertliler, Polonya'da 0-0 berabere kaldığı Dinamo Kiev'e Kadıköy'de 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Haberin Devamı

RAKİP SLOVACKO

Fenerbahçe Avrupa'daki yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundan itibaren devam edecek. Sarı-lacivertli ekibin bu turdaki rakibi Çekya ekibi Slovacko olacak. İlk maç İstanbul'da, rövanş ise Çekya'da oynanacak.

9 TAKVİYE YAPILDI

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un transfer raporu doğrultusunda kurmaylar kadroya önemli hamlelerde bulundu. Bruma, Joshua King, Tiago Çukur, Lamine Diack, Emre Mor, Willian Arao, Lincoln Henrique, Joao Pedro ve Luan Peres'le transfer için anlaşma sağlandı. Sarı-lacivertlilerin kadrosuna kattığı isimlerden Lamine Diack, Ankaragücü'nün yolunu tuttu.

Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçede çok büyük tepki Pes artık Bedelini ödeyecek

AYRILIKLAR YAŞANDI

Süper Lig devi Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen isimlerin yanı sıra cazip transfer teklifleri alan oyuncularla da yollar ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde Lamine Diack'ın yanı sıra Kim Min Jae, Allahyar Sayyadmanesh ve Ozan Tufan bonservisleriyle başka takımlara transfer oldu. Arda Okan Kurtulan bedelsiz olarak Adana Demirspor'a gitti. Mesut Özil ve Luiz Gustavo'nun sözleşmeleri feshedildi.

Haberin Devamı

Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçede çok büyük tepki Pes artık Bedelini ödeyecek

GOLCÜ TEPKİSİ BÜYÜYOR

Fenerbahçe'de özellikle son 4 yılda takımı taşıyacak golcü bulmakta zorlanılmasının ardından yeni sezonun ilk maçına da yıldız bir golcü olmadan çıkılması camiada tepki yarattı.

'TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?'

Milliyet Gazetesi spor servisi editörlerden Levent Kalkan da bugün kaleme aldığı 'Tehlikenin farkında mısınız?' başlıklı yazısında Kiev hüsranını ve sarı-lacivertli ekibin transfer politikasını değerlendirdi.

İşte Levent Kalkan'ın ses getirecek o yazısı;

Çarşamba akşamı sevgili eşimle mütevazı bir restorana gittik, evliliğimizin 22. yılını kutladık. Doğal olarak Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'le oynadığı maçı izleyemedim, peşi sıra telefonuma düşen mesajlardan Ülker Stadı'nda olan biteni anlamaya gayret ettim...

Uzatmanın ikinci devresi oynanırken masadan kalktık. Fenerbahçe'den tur kapısını açacak golü veya maçın en azından penaltılara taşınmasını umutla beklerken, Dinamo Kiev'in şok edici golü geldi, yemeği hayal kırıklığıyla noktaladık.

Halkalı'ya dönmek üzere Üsküdar'dan Marmaray'a bindik. Bulunduğumuz vagonda stattan erken çıktıklarını düşündüğüm 4-5 taraftar vardı. Formalı olan baba-oğul son derece mutsuz ve bitkindi. Oturduğu yerde dirseklerini dizleriyle birleştiren 40-45 yaşlarındaki adam, Zeytinburnu'nda inene kadar kafasını yerden hiç kaldırmadı.

Haberin Devamı

Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçede çok büyük tepki Pes artık Bedelini ödeyecek

Tam karşımızda ayakta duran 19-20 yaşlarındaki gencin yaşadığı üzüntü de yüzünden okunuyordu. Tişörtünün üzerinde "Hedef 29. şampiyonluk" yazıyordu. Yanındaki arkadaşı ısrarla telefondan bir şeyler izletmeye çalıştı ama genç adam oralı bile olmadı. Aklı hala statta ve kabus gibi geçen maçta olmalıydı...

Malumunuz Başkan Ali Koç yeni sezonun ilk adımını Jorge Jesus'u göreve getirerek attı. Jesus'un 2.5 aydır takımı izlediğini ve yeni sezon için 4-5 transfer yapacaklarını anlatan Koç, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında tek hedefin şampiyonluk olduğunu açıklarken çok umutlu ve iddialıydı...

Jesus'la işe başlayan Ali Koç'un eski hataları tekrarlamayacağı konusunda bu kez herkes hemfikir gibiydi. Ardından "Sahne senin" sloganıyla umutlar pekişti, hazırlık maçları beklentileri daha da büyüttü...

Haberin Devamı

Sonra...

Ne olduysa tüm umutları küçük küçük törpüleyen garip bir transfer süreci başladı.

Oysa yapılması gereken tek şey İsmail Kartal'ın miras bıraktığı başarılı kadronun eksik parçalarını en kısa süre içinde bir bir tamamlamaktan ibaretti. Yedek kaleci, sol bek, orta sahaya sertlik katacak bir 6 numara ve tartışılmayacak bir golcüyle kadronun takviye edilmesi yeterliydi.

Başka hiçbir şeye ihtiyacı yoktu Fenerbahçe'nin...

Bruma'ya ihtiyaç var mıydı?

Asla yoktu...

Emre Mor'a ihtiyaç var mıydı?

Kesinlikle yoktu...

Joshua King'e?

Nereden çıktığını kimse anlamadı.

Bruma, Emre Mor ve King'in neden transfer edildiğini anlayan varsa bana da anlatsın lütfen...

Yedek kaleci, sol bek, 6 numara ve santrfor ihtiyacı bu kadar bariz ve acil olmasına rağmen Bruma, Emre Mor ve King'in getirilmesini kimse izah edemez.

Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçede çok büyük tepki Pes artık Bedelini ödeyecek

Bir hafta sonra lig başlayacak ama gerektiğinde Altay'ı aratmayacak yedek kaleci hala yok.

Sol bek yok, heyecanla beklenen golcü yok...

Haberin Devamı

Bruma, Emre Mor ve King için harcanan parayla bir sol bek alınamaz mıydı?

Başkan Koç, Emre Mor için harcadığı çabayı ve enerjiyi Trabzonspor'a giden Kasımpaşalı Eren Elmalı için harcasaydı milli sol bek Fenerbahçe'ye gelemez miydi?

Ferdi, Rossi, Valencia, Pelkas ve Muhammed gibi kanatlarda oynayabilen oyunculara sahipken, kariyeri ciddi bir düşüşe geçen Bruma'nın getirilmesi nasıl bir akıl tutulmasıdır?

Hazırlık maçlarında iyi sinyaller veren Berisha'nın bir anda defterden silinmesi, Serdar Dursun'un adeta taca çıkarılması, Joao Pedro'nun rötarlı transferi ve her iki Dinamo Kiev maçına Valencia ile çıkılması hangi projenin eseridir?

Valencia'nın çok net bir ikinci sınıf oyuncu olduğunu hala anlayamadınız mı?

Bu adamın daha kaç gol, kaç penaltı kaçırması gerekiyor gözünüzün açılması için...

Kiev hüsranı sonrası Fenerbahçede çok büyük tepki Pes artık Bedelini ödeyecek

Samimi bir şekilde soruyorum, Valencia'nın Galatasaray veya Beşiktaş kadrosunda yer alma şansı var mı size göre?

Feghouli'yi, Babel'i, Mustafa Muhammed'i, Diagne'yi, Batshuayi'yi, Cyle Larin'i beğenmeyip gönderiyor ezeli rakipleriniz siz Dinamo Kiev maçlarına Valencia ile çıkıyorsunuz...

Pes artık gerçekten...

Sekiz yıldır tek kupa kazanamayan Fenerbahçe'nin bu akıllara zarar transfer politikasından şampiyon falan çıkmaz kandırmayın kimseyi. Çıksa çıksa korku filmi senaryosu çıkar... Serisi çekilir, oturduğunuz koltuğun süngerlerini çıkarıp, kollarını parçalarsınız...

Özetlersek benim gördüğüm tablo şu...

Sabrı çoktan tükenen Fenerbahçe taraftarı önümüzdeki dönem başarısızlığa tahammül göstermeyecek.

Suçlu kimse faturayı kesecek...

Oyuncu, başkan, yönetici, teknik direktör hiç fark etmeyecek...

Milyonlarca insanı bu kadar üzmeye, bu kadar hayal kırıklığı yaşatmaya kimsenin hakkı yok...

Bıçak kemiği deldi geçti, sabır taşı orta yerinden çatladı...

Fenerbahçe çok kritik bir viraja giriyor ve önümüzdeki dönem herkes işini son derece doğru yapmak zorunda...

Fenerbahçe artık "kaybedenler kulübü" olmayacak...

Tehlikenin farkında mısınız beyler...

Burası Fenerbahçe...

Bundan sonra hata yapan bedelini de ödeyecek...