Fenerbahçe Fenerbahçe'de akıllara 2018 geldi!

Fenerbahçe'de akıllara 2018 geldi!

29.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe bir kez daha Şampiyonlar Ligi’ne gruplara kalamadan havlu attı. Ancak 2018’deki hataların aynısının 4 sene sonra yine yaşanması tüm camiada hem şaşkınlık hem de hayal kırıklığı yarattı.

Fenerbahçede akıllara 2018 geldi

Jorge Jesus gibi dünyaca ünlü bir teknik direktörle sezona başlayan ve camiaya büyük umutlar aşılayan Fenerbahçe henüz ilk resmi sınavlarında sınıfta kaldı. Bu başarısızlık akıllara 4 yıl öncesini getirdi.

Haberin Devamı

UEFA'DAN SORUŞTURMA

Dinamo Kiev maçında yaşanan Vladimir Putin tezahüratı sonrası UEFA, Fenerbahçe’ye disiplin soruşturması açma kararı aldı. Bir müfettişin görevlendirileceği ve müfettişin hazırlayacağı rapora göre bir karar verileceği bildirildi.

Fenerbahçede akıllara 2018 geldi

'KABUL ETMİYORUZ'

Fenerbahçe Kulübü, Dinamo Kiev maçındaki Vladimir Putin tezahüratıyla ilgili açıklama yayınladı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada yaşananların kabul edilmediği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:

"Maçın 58. dakikasında rakip takımın bazı oyuncularının, özellikle geçmişte ülkemizde bir takımda forma giyen yedek kalecilerinin gol sonrası sergilemiş olduğu abartılı hareketler, tribünlerin bir bölümünün galeyana gelmesine sebebiyet vermiştir. Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir."

Haberin Devamı

TÜM DÜNYADA PUTİN TEPKİSİ

Dinamo Kiev’in Kadıköy’de attığı ilk golden sonra Buyalsky’nin hareketleri ve Fenerbahçe taraftarlarının Rusya Devlet Başkanı Putin için yaptığı tezahürat tüm dünya basınında yankı buldu.

Sadece Avrupa’da değil Brezilya, Arjantin, Şili, Endonezya gibi dünyada çeşitli ülkelerde de geniş yer buldu.

UKRAYNA: Günün utancı, inanması zor.
PORTEKİZ: Jorge Jesus’un Fenerbahçe’sinin taraftarları Putin tezahüratı yaptı.
ÇEKYA: Belaltı vuruş.
BREZİLYA: Buyalsky kışkırttı, cevap Putin oldu.
ARJANTİN: Türk taraftarlar agresif olarak Putin tezahüratı yaptı.
ALMANYA: Şampiyonlar Ligi elemelerinde skandal.
FRANSA: Tezahüratlar, kartal pençesine cevaptı.
İNGİLTERE: İğrenç... Fenerbahçe taraftarları eleştirildi. 
ENDONEZYA: Putin tezahüratları arasında Dinamo Kiev eledi. 
ŞİLİ: Tribünlerde utanç verici an.
İSPANYA: Küresel Utanç: Savaşın ortasında hem de.

Fenerbahçede akıllara 2018 geldi

BENFİCA VE DİNAMO KİEV

Hazır takım ve hazır teknik heyeti bozarak sezona giren sarı-lacivertliler, o dönemde de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica’ya elenmişti. Şimdi de yine bir anda silbaştan bir transfer politikası tutturuldu, takım Dinamo Kiev önünde havlu attı.

Haberin Devamı

KOCAMAN'DAN KARTAL'A

2017-18 sezonunda son 10 maçında 9 galibiyet 1 beraberik alan ve lig ile kupayı finalde kaybeden Aykut Kocaman’lı takım dağılmış, Cocu ile yola çıkılmıştı. Fernandao, Souza ve Giuliano gibi as isimler satılmıştı. Bu sezon öncesinde de ligde son 14 maçta kaybetmeyip geriden gelerek 2. olan İsmail Kartal ve kurduğu hazır kadro bozuldu. Jorge Jesus yönetiminde yola çıkan sarı-lacivertlilerde takımın en önemli ismi Kim Min Jae tam Şampiyonlar Ligi arifesinde satıldı.

Fenerbahçede akıllara 2018 geldi

TAM 67 TRANSFER OLDU

Sarı-lacivertlilerde esas sorun satılan oyuncuların ya da ayrılan isimlerin yerinin dolmaması oldu. Vedat Muriç’i 2020’de Napoli’ye satan Fenerbahçe, halen daha ideal forvetini bulamadı, bu durum başarısızlık olarak geri döndü. Her sene silbaştan yapılan kadro planlaması devam etti, bir kez daha transferde ciddi bir sirkülasyon yaşandı. Şu anda resmi olarak 2018’den bu yana Fenerbahçe tam 67 transfer yapıldı. Bu sezon ise şimdiden transfer sayısı 9’a ulaştı.

Haberin Devamı

SLİMANİ'DEN PEDRO'YA

Fenerbahçe’de forvet sıkıntısı bir kez daha çözülemedi, bu sorun Dinamo Kiev eşleşmesinde pahalıya patladı. Bu durum akıllara 4 sene öncesini yani 2018’deki Benfica eşleşmesini anımsattı. Ali Koç’un başkanlıktaki ilk senesi hatta ilk aylarında Benfica’ya karşı forvet transferi yetişmemiş, dönemin hocası Cocu, sahaya Alper Potuk’la çıkmıştı. Hatta Slimani rövanş maçını Kadıköy’de tribünden izlemişti. Sonuç olarak Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamamıştı.

Fenerbahçede akıllara 2018 geldi

BERİSHA İLE TRİBÜNDE İZLEDİ

2022’de ise bu kez Jorge Jesus, hücum hattında Joao Pedro’ya transfer ettirse de Dinamo Kiev eşleşmesine yetişmedi. Joao Pedro, takıma geçen sene transfer edilen Mergim Berisha ile önceki gün Kadıköy’deki maçı tribünden izledi. Hücum hattında Valencia ve King ikilisiyle rakibini geçemeyen Fenerbahçe bir kez daha Şampiyonlar Ligi’ne erken havlu attı. Golcü transferinin öncelik olarak görülmemesi ve Berisha’nın gidişine bağlı olması sarı-lacivertlileri adeta turdan etti.

Haberin Devamı