Turkish Airlines Euroleague Kostas Sloukas, son saniye basketi ile Fenerbahçe'yi yıktı! Soyunma odasına koştu

Kostas Sloukas, son saniye basketi ile Fenerbahçe'yi yıktı! Soyunma odasına koştu

03.05.2023 - 22:58 | Son Güncellenme:

EuroLeague'in play-off yarı final 3. maçında Fenerbahçe Beko sahasında Olympiakos'u ağırladı. Mücadeleyi temsilcimiz son saniye basketi ile kaybetti. Sahadan 72-71'lik yenilgi ile ayrılan Sarı Lacivertliler'i yakan isim Kostas Sloukas oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe seride 2-1 geri düştü. Son saniye basketinin ardından Yunan oyuncunun hareketi de maça damga vurdu.

Kostas Sloukas, son saniye basketi ile Fenerbahçeyi yıktı Soyunma odasına koştu

EuroLeague'in play-off yarı final 3. maçında yeniden Final Four'da yer almak isteyen temsilcimiz Fenerbahçe Beko sahasında taraftarının da büyük desteği ile Yunan ekibi Olympiakos'u ağırladı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE BİR İLKİ BAŞARDI

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague’de normal sezonu 8. sırada bitirerek Play-Off’ta lider Olympiacos’un rakibi olmuştu. Saha avantajını eline alan Yunan ekibi, 26 Nisan’daki ilk maçta temsilcimizi 79-68 mağlup etmişti. Ancak Pire’de 28 Nisan’da oynanan ikinci mücadelede Fenerbahçe Beko, müthiş bir performans sergileyerek parkeden 82-78’lik zaferle ayrıldı. Olympiacos, 2023’te evinde ilk yenilgisini tattı. Seride heyecan İstanbul’a taşındı.

İNANILMAZ ATMOSFER

Yunanistan'da oynanan ilk maçta şanssız bir şekilde rakibine kaybeden ardından da 2. maçı kazanarak avantajı lehine çeviren Fenerbahçe serinin 3. evinde yeniden Ülker Arena'ya döndü. Maç öncesi taraftarlar biletleri zaten bitirmişti. Koreografi düzenleyen Sarı Lacivertli taraftarlar ayrıca maç içerisinde baştan sona takımlarına destek verdiler.

Haberin Devamı

Kostas Sloukas, son saniye basketi ile Fenerbahçeyi yıktı Soyunma odasına koştu

ALPEREN ŞENGÜN MAÇTA

NBA'de bu sezon fırtına gibi esen Houston Rockets forması ile izlediğimiz milli basketbolcumuz Alperen Şengün de maçı izleyenler arasındaydı. Beşiktaş forması giyerken beraber oynadığı Şehmus Hazer ile kısa bir sohbet gerçekleştiren yıldız basketbolcu, ardından maçı takip etti.

İLK ÇEYREKTE TYLER DORSEY FIRTINASI

Maça büyük bir destekle başlayan Fenerbahçe Beko'da Tyler Dorsey önderliğinde rakibine oranla daha iyi bir oyunla başlamış oldu. Sarı Lacivertliler ilk çeyreği 21-15'lik skorla önde kapattı. Dorsey 8 sayı ve Jekiri 7 sayı ile oynayarak ilk çeyreğe damga vuran isimler oldu.

Kostas Sloukas, son saniye basketi ile Fenerbahçeyi yıktı Soyunma odasına koştu

FARKI KORUYAMADI

Mücadelenin 2. çeyreğinde Fenerbahçe Beko bir ara çift haneli farka kadar çıkarığı maçta savunmada problemler yaşayınca güçlü rakibine engel olamadı. Sarı Lacivertli temsilcimiz ilk yarının ardından soyunma odasının yolunu tutarken 38-35'lik skorla Olympiakos önde giden taraf oldu. Fenerbahçe adına en skorer isim 13 sayıyla Tyler Dorsey olurken, Yunan ekibinde de bu salona oldukça alışkın bir isim olan Sloukas ilk yarıyı 13 sayılık performans ile kapattı.

FENERBAHÇE KONTROLÜ ELE ALDI

Maçın 3. çeyreğinde Fenerbahçe Beko Calathes önderliğinde oyunun kontrolünü yeniden aldı. Sarı Lacivertli ekip 3. çeyreği 51-45 önde tamamladı. Özellikle Jekiri ve Calathes oyuna yaptıkları katkılarla bu sürede iyi katkı vererek skor üstünlüğünün kazanılmasında büyük rol oynadılar.

Haberin Devamı

GUDURIC UMUTLANDIRDI, SLOUKAS YIKTI

Son çeyrek resmen alev aldı ve basketbolseverleri tam anlamıyla doyuran bir maça sahne oldu. Sürekli dengede giden maçın son anlarında kazananı belli edecek anlarda Guduric sorumluluğu aldı ve 3.9 saniye kala Fenerbahçe Beko'yu öne geçiren basketi kaydetti. Son anlarda iyi bir savunma yapmayı bekleyen Sarı Lacivertlileri yıkan isim Kostas Sloukas oldu. Yıllarca Ülker Arena'da Fenerbahçe forması altında mücadele eden ancak bu kez de rakip olarak bu sahaya gelen tecrübeli guard son saniye basketi ile Fenerbahçe'yi resmen yıktı. 72-71'lik galibiyetle sahadan ayrılan Olympiakos seride durumu 2-1'e getirdi.

Sloukas attığı basketin hemen ardından soyunma odasına giderek maça damga vuran bir harekete imza attı. Deplasman ekibinde Kostas Sloukas kaydettiği 25 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

Haberin Devamı

Kostas Sloukas, son saniye basketi ile Fenerbahçeyi yıktı Soyunma odasına koştu

SON ANLARI ANLATI

Tecrübeli basketbolcu maçın ardından son anları şu sözlerle anlattı: "Bu takıma karşı oynamanın çok zor olacağını biliyorduk. Burada oynamak zor. Çok zor bir maçtı ve kritik anlarda sağlam kaldık. Son saniyede şutu ben soktum belki ama genel olarak iyi savunma yaptık. 3 saniye süre vardı. İyi hissettim şutu atarken ama sonuçta başka bir şey yapamazdım ve o şutu atmam gerekiyordu. İyi bir fırsat elde ettik, 2 gün sonra seriyi bitirebiliriz ama zor olacak."

Yazarlar