Milli Takım Kuntz: Neden tercih ettiğimi sahada gösterdi

Kuntz: Neden tercih ettiğimi sahada gösterdi

08.06.2022 - 00:11 | Son Güncellenme:

Litvanya'yı 6-0'lık skorla mağlup eden A Milli Takımımız'da teknik direktör Stefan Kuntz bol gollü galibiyeti değerlendirdi. Alman teknik adam, "Goller attık, mutluyuz. Amacımız çok gol bulup, yememekti. İlk maçta iyi yaptığımız şeyleri devam ettirmek istiyorduk, başardık. Takım ruhunun büyüdüğünü, geliştiğini söyleyebiliriz" yorumunu yaptı.

Kuntz: Neden tercih ettiğimi sahada gösterdi

Faroe Adaları'nı 4-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup eden Ay-Yıldızlılar, Uluslar Ligi'ndeki ikinci sınavında Litvanya'yı 6-0'la geçti. Puanını 6 yapıp liderliğini sürdüren Ay-Yıldızlılar'da teknik direktörümüz Stefan Kuntz da maçın ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

'3 YENİ OYUNCU KAZANDIK'

Oyundan ve oyuncularından memnun olduğunu kaydeden Alman hoca, "Goller attık, mutluyuz. Amacımız çok gol bulup, yememekti. İlk maçta iyi yaptığımız şeyleri devam ettirmek istiyorduk, başardık. Türkiye A Milli Takımı 3 yeni oyuncu kazandı. Doğan, Eren ve Cenk, onları da tebrik ediyorum. Takım ruhunun büyüdüğünü, geliştiğini söyleyebiliriz. Kulübede olan deneyimli isimlerimizin de sahadaki arkadaşlarına vermiş olduğu destek beni memnun etti" dedi.

'HALİL NEDEN SEÇİLDİĞİNİ GÖSTERDİ'

Mücadeleyi 1 gol ve 2 asistle tamamlayarak yıldızlaşan Halil Dervişoğlu hakkında sorulan soruya da Kuntz, "Kadroyu ilk açıkladığımızda 'Halil neden kadroda?' diye soranlar olmuştu. Ama çok yetenekli oyuncu bugün de neden seçildiğini gösterdi. İyi çalışıyor, sıkı, hiç vazgeçmeyen bir tarzı var. Bugün de çok çalıştı ve son dakikalarda golünü attı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DOĞAN: HEYECANIMI YENDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

A Milli Takım formasını ilk kez giyen milli kaleci Doğan Alemdar, "İlk maçım olduğu için çok heyecanlıydım. Her genç gibi benim de hayalimdi bu formayı giymek. Hocamız bana bu şansı verdi. Ona çok teşekkür ediyorum. Saha sentetik olduğu için topun takıldığı bir pozisyon oldu, öyle bir pozisyon yaşandı. Maç içinde heyecanımı yendiğimi düşünüyorum. Gol yememem çok önemliydi. Gol yemeden grubu tamamlama hedefimiz var. Bunu başarmak istiyoruz" diye konuştu.

Gençleşen bir takım olduklarını kaydeden Doğan, "Antrenmanlarımız çok eğlenceli geçiyor. Ağabey, kardeş, arkadaş gibiyiz saha içinde ve dışında. Bunu maçlara da yansıttığımızı düşünüyoruz. Güzel sonuçlarla bitirmek istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

IVANAUSKAS: ACI ÇEKİYORUZ

Türkiye'nin güçlü bir takım olduğunu söylediğini hatırlatan Litvanya Teknik Direktörü Valdas Ivanauskas, "İlk 25 dakika dayanabilirsek farklı bir skor olabileceğini düşünüyorduk. Fakat sebebini anlayamadığım sorunlardan dolayı erken yediğimiz gol, oyunun gidişatını değiştirdi. Türkiye'yi tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet aldılar. Biz bu aldığımız bu galibiyetten dolayı acı çekiyoruz fakat yapabileceğimiz bir şey yok" dedi. Ivanauskas ayrıca alınan sonuçtan dolayı Litvanyalılardan özür diledi.

Haberin Devamı

Yazarlar